Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε δημοπράτηση η επέκταση του φυσικού αερίου σε Γιαννιτσά, Βέροια και ΛιβαδειάΣε δημοπράτηση βγήκαν σημαντικά έργα για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε Λιβαδειά, Γιαννιτσά και Βέροια. Τα έργα έχουν συνολικό κόστος 17,06 εκατ. ευρώ και αναμένεται να προκαλέσουν το ενδιαφέρον αρκετών εταιρειών. Είναι δε μία συνέχεια στο ευρύ πρόγραμμα επέκτασης των δικτύων φυσικού αερίου. Αναθέτουσα Αρχή των δύο έργων είναι η ΔΕΔΑ ΑΕ.

Ο διαγωνισμός για Βέροια-Γιαννιτσά
Ο πρώτος διαγωνισμός που αφορά την επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου σε Βέροια-Γιαννιτσά έχει προϋπολογισμένο κόστος με ΦΠΑ 9,73 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 7,85 εκατ. ευρώ).
Η δημοπράτηση του έργου ορίστηκε για την 10η Σεπτεμβρίου και η αποσφράγιση των προσφορών για τις 15 του ίδιου μήνα.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η κατασκευή δικτύου πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης (4 bar), η εγκατάσταση σελλών παροχής επί του δικτύου, η κατασκευή παροχετευτικών αγωγών πολυαιθυλενίου από τον κεντρικό αγωγό έως το ρυθμιστή (4 bar), η εγκατάσταση ρυθμιστών, η κατασκευή παροχετευτικών αγωγών από τον ρυθμιστή έως τον μετρητή (25 mbar) και τέλος η εγκατάσταση μετρητών για τη διανομή του αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και μικρούς βιομηχανικούς καταναλωτές, στις πόλεις των Γιαννιτσών και της Βέροιας. Οι δύο πόλεις θα θα τροφοδοτηθούν μέσω ενός σταθμού αποσυμπίεσης CNG σε κάθε πόλη.

Η διάρκεια του έργου είναι είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, (1 μήνας για την εγκατάσταση του αναδόχου και 23 μήνες για την κατασκευή).

Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι Α) η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και Β) το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020. Η Σύμβαση θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους και δάνεια κατά 51,90% και κατά 48,10% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α).

Αντικείμενο Σύμβασης
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η κατασκευή δικτύου πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης (4 bar), η εγκατάσταση σελλών παροχής επί του δικτύου, η κατασκευή παροχετευτικών αγωγών
πολυαιθυλενίου από τον κεντρικό αγωγό έως το ρυθμιστή (4 bar), η εγκατάσταση ρυθμιστών, η κατασκευή παροχετευτικών αγωγών από τον ρυθμιστή έως τον μετρητή (25 mbar) και τέλος η εγκατάσταση μετρητών για τη διανομή του αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και μικρούς βιομηχανικούς καταναλωτές, στις πόλεις των Γιαννιτσών και της Βέροιας. Οι δύο πόλεις θα τροφοδοτηθούν μέσω ενός σταθμού αποσυμπίεσης CNG σε κάθε πόλη.

Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.