Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Απαγόρευση κυκλοφορίας σήμερα στα δάση της Πέλλας - Απόφαση ΑντιπεριφερειάρχηΑντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Υπευθυνότητα για την προστασία του δασικού μας πλούτου»

Με Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή, κατ’ εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, απαγορεύεται για την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 η κυκλοφορία σε ευαίσθητα δασικά περιαστικά οικοσυστήματα Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η κυκλοφορία στα περιαστικά οικοσυστήματα των περιοχών «Φ.Ο.Ε.-Χίλια Πεύκα» του Δήμου Έδεσσας, του Ορεινού όγκου άνωθεν των Τοπικών Κοινοτήτων Λάκας, Πλαγιαρίου, Αραβησσού, Αχλαδοχωρίου, Νέου Μηλοτόπου, Ελευθεροχωρίου, του δρόμου προς την Παλαιά Κρώμνη και το άλσος Αγροσυκιάς του Δήμου Πέλλας, καθώς και των δασικών περιοχών και αλσυλλίων του Δήμου Αλμωπίας. Ιδιαίτερα ευαίσθητα οικοσυστήματα για δασική πυρκαγιά είναι αυτά των κωνοφόρων δέντρων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες ώστε να συμβάλλουν στην αποτελεσματική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της Πέλλας: «Η Ελλάδα φλέγεται. Είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του δασικού μας πλούτου να επιδείξουμε όλοι οι πολίτες μέγιστη ευθύνη, αποφεύγοντας κάθε κίνηση που μπορεί να προκαλέσει την έναρξη δασικής πυρκαγιάς. Η έκδοση της Απόφασης για απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματα της ΠΕ Πέλλας είναι ένα μέτρο πρόληψης για την προστασία των περιαστικών οικοσυστημάτων της Πέλλας που παρέχουν οξυγόνο και δυνατότητες αναψυχής και ανάπτυξης για εμάς και τις επόμενες γενιές».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.