Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κορωνοϊός: 12 κλίνες ΜΕΘ στα Γιαννιτσά και 3 κλίνες ΜΑΦ στο νοσοκομείο Έδεσσας λόγω έξαρσης της πανδημίας



«Με 12 κλίνες ΜΕΘ και 3 κλίνες ΜΑΦ, είναι σαφές ότι όχι μόνο δεν τίθεται θέμα αναστολής των λειτουργιών του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας αλλά, αντιθέτως, το Υπουργείο Υγείας, η 3η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και η Διοίκηση του Νοσοκομείου προχωρούν σε όλες τις απαραίτητες, εξορθολογιστικές παρεμβάσεις με στόχο την ασφαλή και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες της Πέλλας και των όμορων περιοχών», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση:
Σε λειτουργικές αλλαγές στο Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας, το οποίο συγκροτείται από δύο νοσοκομειακές μονάδες, των Γιαννιτσών και της Έδεσσας, προχωρά το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της υλοποίησης συγκεκριμένου πλάνου ενεργειών με στόχο την καλύτερη δυνατή υγειονομική θωράκιση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας όπου παρατηρείται έξαρση της πανδημίας.
Συγκεκριμένα, για την καλύτερη υγειονομική διαχείριση των ασθενών Covid, αλλά και για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ανεπηρέαστης εξυπηρέτησης των αναγκών των ασθενών που πάσχουν από άλλα νοσήματα, κρίθηκε αναγκαίο:
Η ανάπτυξη επιπλέον κλινών Εντατικής Θεραπείας στην Μονάδα με έδρα τα Γιαννιτσά. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά στη Νοσοκομειακή Μονάδα Γιαννιτσών θα λειτουργούν 12 κλίνες: 10 για αποκλειστική χρήση ασθενών Covidκαι 2 για άλλα περιστατικά.
Η λειτουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στη Νοσοκομειακή Μονάδα Έδεσσας, δυναμικότητας 3 κλινών, για την εξυπηρέτηση των τακτικών και έκτακτων περιστατικών που χρήζουν φροντίδα κατόπιν χειρουργικής αντιμετώπισης.
Με 12 κλίνες ΜΕΘ και 3 κλίνες ΜΑΦ, είναι σαφές ότι όχι μόνο δεν τίθεται θέμα αναστολής των λειτουργιών του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας αλλά, αντιθέτως, το Υπουργείο Υγείας, η 3η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και η Διοίκηση του Νοσοκομείου προχωρούν σε όλες τις απαραίτητες, εξορθολογιστικές παρεμβάσεις με στόχο την ασφαλή και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες της Πέλλας και των όμορων περιοχών και με απόλυτο σεβασμό τόσο στις ανθρώπινες δυνάμεις ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, όσο και στους διατιθέμενους πόρους.


 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Με την ανακοίνωση σας επιβεβαιώνετε ότι τελειώσατε την ΜΕΘ από το Νοσοκομείο Έδεσσας. Οι κλίνες ΜΑΦ τι να καλύψουν; Όσο κάλυψαν μέχρι τώρα μέσα στον κορωνοιο.
    Κάνατε το Νοσοκομείο Έδεσσας Κέντρο Υγείας όπως το Νοσοκομειο- Κέντρο Υγείας Γουμένισσας.
    Χωρίς ντροπή υποβαθμίζετε και διαλύετε το Νοσοκομείο για να ικανοποιήσετε τις πολιτικές της ΝΔ του Μητσοτάκη για συρρικνωσεις, συγχωνεύσεις και κλεισίματα δημοσίων δομών υγείας σπρώχνοντας τον κόσμο στις ιδιωτικές κλινικές όταν δεν μπορεί να ζήσει...οποίος έχει λεφτά σώζεται, οι άλλοι αναλώσιμοι..
    Χωρίς έλεος, ξεφτιλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mε αλλα λογια μας λεει η κυβερνηση πως το κλείσιμο των ΜΕΘ στην Εδεσσα αποτελει εξορθολογισμό για πιο σωστη λειτουργια. Αν παρέμεναν δλδ κ ταυτοχρονα αυξάνονταν των Γιαννιτσών θα ειχαμε ανορθολογισμό.
    Αλλα οταν ο υπουργος υγειας ειναι δικηγόρος κ ο δικαιοσυνης υγειονομικός τι πιο φυσικο να μιλαμε για ορθολογισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μας πείτε εσείς που σχολιασατε γιατί οι γιατροί δεν έρχονται με συμβάσεις στΑ Νοσοκομεία ,μήπως γιατί οι μισοί έφυγαν στο εξωτερικό και οι άλλοι μισοί δεν πληρώνονται από το δημόσιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρουσιάζετε την ελλειψη γιατρών ή τη φυγη τους σαν φυσικο φαινόμενο. Εν μεσω μαλιστα πανδημίας. Η κυβερνηση εχει κανει τη στρατηγική επιλογη οχι απλα να μη δωσει κίνητρα, οχι απλα να μην κάνει προσλήψεις, οχι απλα να μην ενισχύσει το ΕΣΥ, οχι απλα να μη δωσει αυξήσεις, αλλα να προβεί κ σε περικοπές. Με αυτες τις προϋποθέσεις λοιπον σε ενα διαλυμένο δημοσιο νσκ που δεν εχει ουτε προσωπικο, ουτε πόρους, ουτε το βασικό εξοπλισμό, ειναι προφανές πως και δε θα ερθει καποιος καινούριος απο μονος του και πως οποιος νεος ειναι εδω θα φυγει.
      Κ τωρα που ενας νομός εμεινε με ενα νσκ μεσούσης της πανδημίας εσεις βρήκατε να πειτε αυτην την ανοησία. Που στην ουσια ειναι άκριτη αναπαραγωγή της προπαγάνδας μιας κυβερνησης που στο πρόγραμμα της είναι κ η μειωση του δημοσιου τομεα αν γινεται και στο μηδεν και εχει γεμίσει με ακροδεξιούς κ άσχετους που δε φημίζονται για τις κοινωνικές ευαισθησίες τους. Δεν εβαλαν νερο στο κρασι τους ουτε κ εν όψει πανδημίας.
      Περαστικα κ καλα μυαλα. Αν βγουμε ζωντανοί.

      Διαγραφή
    2. Που κολλάει αυτό ρε μεγάλε, αν ο Μητσοτάκης τους δίνει 3 και 60 χαζοί είναι να πάνε στα νοσοκομεία, αυτός δεν είπε καιρός να φύγουμε για δουλειά στο εξωτερικό. Ε λοιπόν έφυγαν και οι γιατροί και οι νοσηλευτές.

      Διαγραφή
  4. Εκείνος ο νεαρός ο βουλευτής ο Λάκης δεν τον ακούω δεν λέει τίποτε προφανώς κατάλαβε την γκάφα του. Που πήγε στον υπουργό τον Πλεύρη βγήκε φωτογραφία ανευ αποτελέσματος,και μετά από πέντε μέρες πήγε στην υφυπουργό την γκάμα πάλι βγήκε φωτογραφία και πάλι δίχως αποτέλεσμα. Σαν να λέμε από τον δήμαρχο πήγε στον κλητήρα για να βρει λύση χαχαχα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορει να πηγε να συστηθεί. Να τους πει πως ειναι κ αυτος βουλευτής κ μαλιστα στη ΝΔ. Κ μετα ,εκτος απο αναμνηστικές φωτο ζητησε κ αυτόγραφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.