Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Την ενίσχυση του νοσοκομείου Γιαννιτσών ζητά η Μ. Λαγομάτη με επιστολή της στον Υπ. Υγείας



Την ενίσχυση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ζητά με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, η πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Μαρία Λαγομάτη. 
Στην ίδια επιστολή η κα Λαγομάτη με αφορμή τις διάφορες "φημολογίες για σύμπτυξη κλινικών των δύο νοσοκομείων Γιαννιτσών και της Έδεσσας η οποία δημιουργεί μια επιπρόσθετη αγωνία", επισημαίνει ότι "επιβάλλεται η αυτοτέλεια του Νοσοκομείου για την εύρυθμη λειτουργία του και την μη ταλαιπωρία των ασθενών". 

Ολόκληρη η επιστολή:
"Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων σας.
Εύχομαι καλή δύναμη, καλή θητεία με πολλές επιτυχίες.
Σε χαλεπούς καιρούς όπου οι ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες πλήττονται εντονότερα και δοκιμάζεται πολύπλευρα η κοινωνική συνοχή, αποφασίσαμε εμείς οι φίλοι του Νοσοκομείου Γιαννιτσών να εστιάσουμε την επιθυμία μας για συμμετοχή σε δραστηριότητες κοινωνικής αλληλεγγύης στη στήριξη ενός θεσμού που αφορά όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μας στην υλική, ηθική ενίσχυση ενός ιδρύματος του οποίου όλοι έχουμε την ανάγκη την πληρότητα των υπηρεσιών, δηλαδή του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.
Στεκόμαστε λοιπόν δίπλα στο έργο και τις ανάγκες του Νοσοκομείου ενισχύοντας την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Το Νοσοκομείο μας διαθέτει 200 κλίνες. Πρόκειται για μάχιμο Νοσοκομείο που κλήθηκε και αυτό να επωμιστεί το βάρος της πρωτοφανούς πανδημίας που συνεχίζει να μας απειλεί.
Όπως καλά γνωρίζετε, το Νοσοκομείο δεν σχεδιάστηκε γι αυτό. Γιατροί λοιμωξιολόγοι, παθολόγοι, εντατικολόγοι, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό προσπαθούν όλοι με αυτοθυσία να  ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών. Ποτέ τόσοι λίγοι δεν έκαναν τόσα πολλά για τόσους πολλούς. Έχουν όμως εξαντληθεί, έχουν νοσήσει αρκετοί, χάσαμε στο «δεύτερο κύμα» και τον μαιευτήρα μας, τον αείμνηστο Σπανό.
Η Πέλλα στο «κόκκινο» και τότε και τώρα. Στα πολλά προβλήματα που προκύπτουν προστίθενται οι παραιτήσεις και μετακινήσεις των γιατρών σε άλλα νοσοκομεία. Σας γνωρίζω ότι η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γιαννιτσών συνέδραμε και συνδράμει αποφασιστικά -και πέραν των δυνατοτήτων της- στην πανεθνική προσπάθεια αναχαίτισης της υγειονομικής κρίσης που πλήττει το νομό, καθώς στην οξεία φάση αναπτύχθηκαν από 6 σε 14 κλίνες. Οι παραιτήσεις και μετακινήσεις ιατρών όμως, δυσχεραίνουν την λειτουργία της.
Ο σύλλογος από την πλευρά του συνέδραμε σε ότι του ζητήθηκε, όπως π.χ. με παροχή δυο συσκευών παροχής οξυγόνου airvo 2 opti flow, ενός συστήματος  συσκευών αποστείρωσης αέρα της μονάδας στη ΜΕΘ και όλων των χώρων της ΜΕΘ, με οφθαλμικές μάσκες, στηθοσκόπια, χειρουργικά γάντια, κουβάδες απορριμμάτων INOX 50λιτ., ψυγειοκαταψύκτη, ενεργοπαθητική πεταλιέρα, ρολ τοπ για τα έξι παράθυρα, στατώ ορού, ενώ τώρα ετοιμαζόμαστε για την αγορά αεροστρωμάτων της εντατικής. Παράλληλα, έχουμε ανταποκριθεί και στα πολλά αιτήματα της κλινικής covid.
Δυστυχώς όμως κε Υπουργέ όλες οι ενέργειες αυτές, αντιλαμβάνεστε, δεν λύνουν το πρόβλημα. Στόχος είναι από την μια μεριά η όσο το δυνατόν ασφαλέστερη και με την καλύτερη έκβαση νοσηλεία των βαριά πασχόντων ασθενών με covid  και από την άλλη η προφύλαξη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο είναι πολύ μικρό αριθμητικά. 
Η υγειονομική κρίση, από την οποία δεν έχουμε εξέλθει ακόμη, ανέδειξε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του δημόσιου Νοσοκομείου. 
Όλα τα μέλη του συλλόγου μας (ως φορέας της φωνής των συμπολιτών μας), αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας για το πολύ κοντινό μέλλον. 
Συμμεριζόμαστε την αγωνία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου μας για το «κύμα» του φθινοπώρου. Όπως προανέφερα, έχουν καταθέσει τις παραιτήσεις τους γιατροί, ενώ είναι σε αναστολή 74 εργαζόμενοι. Είναι πολύ λυπηρό, κανένας δεν περισσεύει.
Φημολογίες για σύμπτυξη κλινικών των δύο νοσοκομείων Γιαννιτσών και της Έδεσσας μας δημιουργεί επιπρόσθετη αγωνία. Επιβάλλεται η αυτοτέλεια του Νοσοκομείου για την εύρυθμη λειτουργία του και την μη ταλαιπωρία των ασθενών. 
Αναμένοντας το μοντέλο της νέας δημόσιας υγείας και όλο τον ανασχηματισμό του υγειονομικού χάρτη της χώρας, ανησυχούμε, προτείνουμε και παρακαλούμε να στηρίξετε το νοσοκομείο Γιαννιτσών. Επιβάλλεται να ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Δημιουργήστε κίνητρα ώστε νέοι γιατροί και νοσηλευτές να εκδηλώσουν την προτίμησή τους στο Νοσοκομείο μας. Να τονίσω ότι είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο Νοσοκομείο, απαραίτητο για την περιοχή και βρίσκεται σε παραμεθόριο νομό. Είναι μάχιμο, μεγάλο περιφερειακό 200 κλινών, η θέση του είναι σημαντική, εξυπηρετεί όμορους νομούς Ημαθίας, Κιλκίς, Δυτική Θεσσαλονίκη και γίνεται  «ανάχωμα» για τα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. 
Κε Υπουργέ, έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών είμαστε βέβαιοι ότι συμφωνείτε μαζί μας. Σας παρακαλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, να ασπασθείτε την παρούσα πρόταση και να ανταποκριθείτε θετικά και άμεσα.
Γιατί μας αξίζει μια καλύτερη Υγεία. Γιατί μας αξίζει μια αξιοπρεπής Νοσηλεία. 
Ο σύλλογος βρίσκεται στη διάθεσή σας να συνδράμει σε ότι απαιτηθεί.
Αναμένουμε τις θετικές σας ενέργειες."
Με τιμή 
Μαρία Λαγομάτη
Πρόεδρος του Σ.Φ.Ν.Γ.
και το ΔΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment