Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νοσοκομείο Κιλκίς: Αναστέλλονται τα τακτικά χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγωνΑναστέλλονται τα τακτικά χειρουργεία από τις 04/10/21 και η λειτουργία του ιατρείου πόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, λόγω του προβλήματος στελέχωσης του Αναισθησιολογικού τμήματος, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.
Πλέον, “θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα χειρουργεία καθώς και τα επείγοντα περιστατικά των κλινικών του νοσοκομείου και της κλινικής COVID-19”, σημειώνεται.
Αναλυτικά:
“Το Αναισθησιολογικό τμήμα λειτουργεί υποστελεχωμένο από 01/01/2020 (λόγω συνταξιοδοτήσεων), ενώ η “εύρυθμη” λειτουργία του εξασφαλίζεται με υπερβάσεις εφημεριών μέσω “εντέλλεστε” των εκάστοτε διοικήσεων ήδη από το 2012. Την κατάσταση επιδείνωσε περαιτέρω η πανδημία κορωνοϊού, την οποία κλήθηκαν κυρίως να αντιμετωπίσουν η Παθολογική κλινική, το Αναισθησιολογικό τμήμα και το Τ.Ε.Π., όντας όλα τμήματα ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ.

Στο 2ο κύμα πανδημίας οι αναισθησιολόγοι “υπερέβαλαν εαυτόν” καθώς νόσησαν 2 συνάδελφοι και, λόγω προβλημάτων, τη λειτουργία του τμήματος επωμίστηκαν οι 3 εναπομείναντες (μέχρι τον Ιούνιο 2021). Παρ’ όλα αυτά, τα τακτικά χειρουργεία εκτελέστηκαν κανονικά τον Φεβρουάριο/Μάρτιο που υποχώρησε η πανδημία (έκλεισαν λόγω του 3ου κύματος Απρίλιο και Μάιο) και ξανά από Ιούνιο έως 04/10/21.
Η εφαρμογή του οριζόντιου μέτρου αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς (σαφώς είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, αλλά όχι της υποχρεωτικότητας και της αναστολής εργασίας) έθεσε εκτός τον ένα αναισθησιολόγο από 01/09/21, ο οποίος στις 04/10/21 υπέβαλε αίτηση παραίτησης. Στη συνέχεια, η μετακίνηση των αναισθησιολόγων για κάλυψη εφημεριών του Γ. Ν. Σερρών τον Σεπτέμβριο (παρόλο που υπήρχαν στο τμήμα μόνο 4 αναισθ/γοι και εκτελούσαν υπερβάσεις εφημεριών), οδήγησε σε παραίτηση ακόμη μια αναισθ/γο. Επίσης από 02/10/21 απουσιάζει και τρίτη αναισθ/γος με αναρρωτική άδεια, λόγω χειρουργικής επέμβασης, και θα αργήσει να επανέλθει (τουλάχιστον ένα τρίμηνο). Αυτό σημαίνει ότι έχουν απομείνει 2 αναισθησιολόγοι να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου.

Το αναισθησιολογικό τμήμα και η ΕΝΙΚ έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει τόσο προφορικά όσο και εγγράφως τους διοικητές του νοσοκομείου και της 4ης Υ.ΠΕ για τα προβλήματα αυτά, ζητώντας αφενός τη βοήθεια του αναισθ/γου από το διασυνδεόμενο νοσοκομείο, και αφετέρου την προκήρυξη θέσης (που δε δρομολογήθηκε). Στην παρούσα φάση κρίνεται επιτακτική η ανάγκη μετακίνησης αναισθησιολόγου από όπου κρίνει η 4η ΥΠΕ, γιατί το πρόγραμμα εφημεριών μας είναι επισφαλές. Είναι γνωστό ότι υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης των νοσοκομείων πανελλαδικά σε αναισθησιολόγους, το οποίο επιδεινώθηκε με τις αναστολές, τις συνταξιοδοτήσεις αλλά και τις παραιτήσεις γιατρών λόγω των μετακινήσεων.

Οι εναπομείναντες αναισθησιολόγοι έχουν ξεπεράσει προ πολλού τις αντοχές και τα όρια τους, πραγματοποιώντας καθ’ υπέρβαση και με “εντέλλεστε” έως και τριπλάσιο αριθμό εφημεριών (κατά παράβαση όλης της εργατικής νομοθεσίας), χωρίς να υπάρχει καταγεγραμμένη η σύμφωνη γνώμη τους και ενώ έχουν καταθέσει εγγράφως την αντίθεσή τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ η αναστολή των τακτικών χειρουργείων από 04/10/21 και της λειτουργίας του ιατρείου πόνου (που λειτουργεί απο το 1990), μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα στελέχωσης του τμήματος. Θα εξυπηρετούνται στο εξής ΜΟΝΟ τα επείγοντα χειρουργεία καθώς και τα επείγοντα περιστατικά των κλινικών του νοσοκομείου και της κλινικής COVID-19.

Αναμένουμε τις ενέργειες της Διοίκησης και των άλλων αρμοδίων φορέων”.
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 comments:

 1. Ευθύνες ρε, ευθύνες σε όλους όσους έσπειραν τη χολέρα δεν θα ψάξει κανένας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γυμναστή από την Πέλλα διοικητή.Ας έβαζαν τουλάχιστον δάσκαλο.Παραδειγμα νοσοκομείο Βέροιας.Ολα ρολόι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποια η διαφορα. Και οι δυο, οπως και ολοι, κομματικα στελεχη ειναι. Με αυτες τις θεσεις ξεπληρωνονται κομματικα γραμματια αδιαφοροντας για την αποτελεσματικοτητα των ανθρωπων που καταλαμβανουν τις θεσεις αυτες. Ολα στο βωμο της πολιτικης και του ρουσφετιου.

   Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.