Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΔΗΜ.Τ.Ο. Αλμωπίας - Η "κόντρα" δύο βουλευτών και η απαξίωση της πολιτικής



Σε τρεις εβδομάδες θα πραγματοποιηθούν οι -ιδιαίτερα σημαντικές- εκλογές για τις νομαρχιακές και τοπικές κομματικές οργανώσεις της Ν.Δ. Και είναι όντως σημαντικές επειδή τον Δεκέμβριο θα διεξαχθεί το συνέδριο του κόμματος και τώρα εκλέγονται παράλληλα και οι σύνεδροι διαμορφώνοντας κρίσιμες ισορροπίες. Παράλληλα, όσοι εκλεγούν επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων θα έχουν διετή θητεία και άρα θα έχουν την ευθύνη του κόμματος και στις επόμενες βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές.
Στην Αλμωπία όμως φαίνεται ότι δεν αντιλήφθηκαν την κρισιμότητα αυτή και οι εξελίξεις με τις... (μη) υποψηφιότητες, ήταν για γέλια και για κλάματα. Η πολιτική απαξιώθηκε πλήρως αφού στην Οργάνωση δεν κατατέθηκε καμία υποψηφιότητα, όσο και αν "πιέστηκαν" κάποιοι να το πράξουν!

Δεν είναι λίγα τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος στην Αλμωπία που καταγγέλλουν "απαράδεκτες μεθοδεύσεις" στην προεκλογική διαδικασία σχετικά με την υποβολή των υποψηφίων για την εκλογή νέου προέδρου στη ΔΗΜ.Τ.Ο. Και όταν λένε ¨μεθοδεύσεις" εννοούν την υπαρκτή "κόντρα" και "σύγκρουση" των δύο βουλευτών Διονύση Σταμενίτη και Λάκη Βασιλειάδη, για το ποιος θα "ελέγξει" την Οργάνωση. Η γνωστή κομματική παθογένεια δηλαδή, που την συναντήσαμε στο παρελθόν αλλά τη συναντούμε και σήμερα, ουκ ολίγες φορές, και σε άλλα κόμματα σε τοπικό επίπεδο...
Η «κόντρα» αυτή των δύο βουλευτών αναδείχθηκε το τελευταίο διάστημα στο «γαλάζιο» στρατόπεδο της Αλμωπίας και από το παρασκήνιο ξέφυγε και βγήκε στο προσκήνιο, προκαλώντας το αδιέξοδο της μη υποβολής υποψηφιότητας στην ΔΗΜ.Τ.Ο. Η ανούσια πολιτικά αντιπαράθεση αυτή είναι πιθανό να διαμορφώσει και νέα δεδομένα όσον αφορά στις εσωκομματικές ισορροπίες της οργάνωσης αλλά και ευρύτερα μέσα και έξω από το κόμμα, με προεκτάσεις μέχρι... τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Οι βουλευτές και γενικότερα όσοι ασχολούνται με το πολιτικό "σπορ" πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι τα κόμματα κινούνται σε τροχιά συνεχούς απαξίωσης. Αυτή η απαξίωση είναι δικαιολογημένη και έχει "ρίζες" στον τρόπο λειτουργίας του μεταπολιτευτικού κομματικού συστήματος, αλλά επίσης της συμπεριφοράς και της νοοτροπίας των βουλευτών που πολλοί εξ' αυτών φαίνεται να διαθέτουν με όρους της δεκαετίας του ΄70. Αυτό ίσως να εξηγεί το σημερινό αδιέξοδο στην ΔΗΜ.Τ.Ο. Αλμωπίας. 
Σε γενικότερο επίπεδο -και σε άλλα κόμματα- οι μόνοι που δεν δείχνουν να έχουν καταλάβει αυτή την προφανή διαπίστωση της απαξίωσης της πολιτικής είναι οι ίδιοι οι βουλευτές μας, που εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι σε μια πελατειακή και λαϊκιστική κουλτούρα. 
Αν αυτό συνεχιστεί, την επόμενη φορά θα ψάχνουν "με τα κιάλια" υποψήφιους για τις κομματικές οργανώσεις... 

Από την Η.Ε. karatzova.com


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. Να καλωσορισουμε στην πραγματικότητα τον αρθρογράφο. Λες και οι προηγούμενες διοικήσεις των τοπικών γινόντουσαν με πολύ αγνές προθέσεις απ όλους. Προσοχή πως θα πέσετε από τα σύννεφα. Δεν δικαιολογεί ΤΙΠΟΤΑ την μη ύπαρξη υποψηφιοτήτων. Θα περιμένω να δω με ανυπομονησία τους καρατζοβιτες υποστηρικτές του κόμματος και αυτούς που θα βγαίνουν φωτογραφία με τον προεδρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το θεμα με τον σταμνιτη εχει παραγινει
      ολοι πλεον μιλανε ανοικτα οτι το μονο που τον ενδιαφερει ειναι οι εξυπηρετησεις καθε ειδους
      στους δικους του ανθρωπους και καθολου καποια προσφορα στον τοπο

      ειναι δε εκνευριστικο οτι προκειται για αλαλο βουλευτη ακομη και για το μακεδονικο
      κατα τα αλλα παει κι ερχεται στα μοναστηρια για δημοσιες σχεσεις και φωτο

      οχι βεβαια πως κι ο λακης κανει κατι διαφορετκο αλλα εχει παραγινει με τους γιαννιτσιωτες

      Διαγραφή
  2. Η ιδεολογία των Νεοδημοκρατων ονομάζεται ατομικο συμφερον!!! Ποιος φιλελευθερισμος, ελεύθερη οικονομία, ριζοσπαστικός φιλελευθερισμος, μεσαίος χώρος, πατριωτισμός και πράσινα αλογα';;; Η διαφορά με τους "Σύριζα ιούς είναι ότι εκεί ίσως συναντήσεις ορισμένους ιδεολογους που πιστεύουν στο γενικό καλό και όχι στο προσωπικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την ίδια στάση ακολουθεί ο σταμενιτης και στην Σκύδρα...το δε γραφείο του έχει μετατραπεί σε αντιπολιτευτική πολεμίστρα της Δημάρχου...το αποτέλεσμα θα το καταλάβει μια ώρα μετά που θα κλείσουν οι κάλπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικο να εχει γινει το γραφειο του πολεμιστρα της δημαρχου. Αφου μεσα απο το γραφειο του θα ειναι η επομενη υποψηφια δημαρχος σκυδρας. (Θα φαει τα μουτρα της βεβαια, και μαζι της και ο βουλευτης μας στις επομενες εκλογες.)

      Διαγραφή
  4. ΠΈΣΤΑ ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ ΚΑΙ ΛΊΓΑ ΕΙΠΕΣ.ΚΑΜΑΡΙΛΑ,ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ,ΚΛΊΚΕΣ,ΡΟΥΦΙΑΝΙΆ .ΑΥΤΉ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΆ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΌΜΑΤΟ ΠΙΛΌΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι βολευτάδες από τα Γιαννιτσά, μαλώνουν για την Αριδαία. Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα.Βρε άιντε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η νέα τοπική επιτροπή της Αλμωπίας θα πρέπει να ζητήσει ,εδώ και τώρα ,από τον νεαρό βουλευτή να παραδώσει την έδρα του περιφερειακού συμβούλου στην Δέσποινα Καλδερεμτζή ανήκει στην Αλμωπία. Αν δεν το κάνει να τον καταγγέλλει.Δεν μπορεί βουλευτής να κρατά δύο έδρες δλδ διπλοθεσιτης και να μας λέει νέο ήθος νέο ύφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την κρατάει για τις δύσκολες μέρες του πολιτικού του χειμώνα που έρχεται, τόσα λεφτά του κόστισε.

      Διαγραφή
  7. Τελικα αυτος ο Σταμενιτης παντου να χωσει την μουρη του και τελικα σκατα τα κανει. Απο τετοιους πολιτικους ο κοσμος σιχαθηκε και την πολιτικη και τα κομματα και κυριως τους ιδιους τους πολιτικους. Αντι να ασχοληθουν απο κοινου για το καλο του τοπου και για τους ανθρωπους του αυτοι ειναι στην κοντρα και στην αυτοπροβολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε φίλοι. Για την τσέπη τους νοιάζονται. Όχι μόνο για τον τόπο την Αριδαία δε νοιάζονται αλλά ούτε και για το κόμμα τους νοιάζονται. Γνωστός ο διάλογος κάποτε. Φίλος.Δεν βγήκε η ΝΔ. Απάντηση Βρε άσε τη ΝΔ. Ο μπαμπάς μου βγήκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιόν πρόεδρο 11,29 αυτόν που σήκωτό τον βάλανε ως ανδρείκελο και αυτός τραβά με και ας κλαίω.Ντροπη ντροπή.Κρίμα κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.