Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Την σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου ζητά η «Κοινωνία σε Κίνηση» ύστερα από την μετακίνηση γιατρών της ΜΕΘ Έδεσσας



Η δημοτική παράταξη Έδεσσας «Κοινωνία σε Κίνηση» ύστερα από την απόφαση μετακίνησης γιατρών από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, ζητά την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Η απόφαση μετακίνησης ιατρών της ΜΕΘ Έδεσσας αποτελεί την αυλαία στο χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Η Κοινωνία σε Κίνηση από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις που αφορούν στο νοσοκομείο Έδεσσας. 

- Στις 3 Οκτωβρίου με δελτίο τύπου ζητήσαμε την ενίσχυση του με ανθρώπινο δυναμικό και θέσαμε τα μέλη μας στη διάθεση του Δήμου και της Περιφέρειας στον αγώνα για τη διάσωση του, εφόσον οι κινήσεις είναι ουσιαστικές και όχι επικοινωνιακού χαρακτήρα. 

- Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου συμμετείχα στη σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους του Νομού, όπου ζήτησα να μην υπάρχουν αυταπάτες από τις αόριστες υποσχέσεις της υφυπουργού υγείας και άμεσα να κληθούν το επιμελητήριο και οι παραγωγικοί φορείς της πόλης ώστε να προγραμματιστούν δυναμικές κινητοποιήσεις με πρωτοπόρο το Δήμο Έδεσσας ο οποίος οφείλει να κλείσει συμβολικά το Δημαρχείο. Η σύσκεψη αυτή δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. 

- Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Οκτωβρίου εισήγαγα το θέμα ενημερώνοντας το σώμα για τις εξελίξεις και το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουμε μία τραγική κατάσταση αντίστοιχη της περσινής, όπου το αποδυναμωμένο νοσοκομείο δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει. Επίσης καταθέσαμε ως παράταξη τεκμηριωμένη πρόταση επιδότησης από το Δήμο ώστε να προσελκύσουμε νέους γιατρούς. 

- Στη σύσκεψη της 13ης Οκτωβρίου με το Γενικό Γραμματέα . υγείας για την προώθηση του εμβολιασμού, τους ξεκαθάρισα ότι κανένας δεν μπορεί να πειστεί για το υγειονομικό ενδιαφέρον του κράτους προς τον πολίτη όταν υποβαθμίζεται το νοσοκομείο, το οποίο παρόλες τις ελλείψεις έσωσε πολλές ανθρώπινες ζωές στην περιοχή μας! 

- Επικοινώνησα με τον πρόεδρο επαγγελματιών-βιοτεχνών νομού Πέλλας κ Μανωλάκη Ιωάννη ζητώντας του συνάντηση, ώστε να ενημερωθούν τα μέλη και να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις. 

- Το ίδιο έπραξα και με τον πρόεδρο του συλλόγου νεφροπαθών νομού Πέλλας <<Άγιοι Ανάργυροι>>. -Αντίστοιχα θα ζητήσω συναντήσεις με τους εμπορικούς συλλόγους της πόλης. Δυστυχώς όμως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες!!! 
Για το λόγο αυτό ζητούμε άμεσα τη σύγκληση ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ στο οποίο θα σχεδιαστούν οι κινητοποιήσεις μας, ώστε να αποτρέψουμε τη καταδικαστική για τον τόπο απόφαση αποδυνάμωσης της ΜΕΘ και όλων των κλινικών. 
Αγαπητοί συμπολίτες τα τραγικά νέα της υποβάθμισης του νοσοκομείου συμπίπτουν με τον εορτασμό της 18η Οκτωβρίου. Οι αγώνες των προγόνων μας για την απελευθέρωση του τόπου είχε ως στόχο ένα καλύτερο αύριο όπου τα παιδιά μας θα ζουν ελεύθερα και με αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής. 
Το σημαντικότερο μήνυμα της επετείου όμως είναι ότι οι κατακτήσεις έρχονται μέσα από αγώνες, ακόμα και όταν ο στόχος φαίνεται ανέφικτος και αυτό οφείλουμε να πράξουμε σήμερα, αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς με αυτούς που τιμούμε! 

Γιάννης Τσεπκεντζής 
Κοινωνία σε Κίνηση


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Μήπως η πρωτεύουσα του Νομού μεταφέρθηκε στα Γιαννιτσά και δεν πήραμε είδηση? Ντροπή και αίσχος...Σταματήστε να κρατάτε εισφορές για υγεία.αφου χεστηκατε για την Έδεσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί που ασχολούνται με τα κοινά,θα πρέπει να βάζουν το καλό της περιοχής πάνω από τα πολιτικά πιστεύω τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Τάκης μάλλον δεν θα μπορέσει γιατί αυτή τη στιγμή ασχολείται με τα εμβόλια, όπως και ο Κούλης, και μόλις εντόπισε ότι το 25% είναι επηρεασμένο από τον παπά του χωριού.
    Ακόμα ανακάλυψε ότι υπάρχουν παπάδες που δεν είναι μόνο αρνητές για τον εαυτό τους. Επηρεάζουν και πάρα πολύ κόσμο, νέους ανθρώπους.
    Όλα αυτά του δημιουργούν πόνο ψυχής και αναγκάζεται να μαλώνει με τους παπάδες με τις θεωρίες τους.
    Μήπως μόλις καταρρίψει τις θεωρίες αυτές και τους μεταπείσει, θα ασχοληθεί με τα του Νοσοκομείου;
    Αν μέχρι τότε έχει μεταφερθεί και το κτίριο στα Γιαννιτσά, θα φταίει η χρονική συγκυρία όπως για τον άλλο ευθύνεται η κλιματική αλλαγή για τα δεινά του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου έχω πει να πας σε ψυχολόγο δεν με άκουσες, έχεις κρυφό έρωτα με τον Τάκη 3 χρόνια με αυτόν ασχολείσαι

      Διαγραφή
    2. πήγα σε 2 και διαφορά δεν βρήκα και ο τακης όλο με ανάβει ...τι να κανω;

      Διαγραφή
  4. Δυστυχώς στην Έδεσσα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να την κυβερνάνε όπως οι τσιφλικάδες η οι κοτζαμπάσηδες πριν πολλά χρόνια. Όταν θα πάψουν να νομίζουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου, θα καταλάβουν ότι χωρίς να διεκδικήσεις το αυτονόητο τίποτα δεν είναι δεδομένο. Βουλευτής δεν εκλέγεται στην Έδεσσα ποιος θα φωνάξει ο αντιπεριφερειάρχης δεν το νομίζω ο δήμαρχος που τώρα κατάλαβε ότι η εκκλησία προωθεί τον αντιεμβολιασμο. Αν καταντήσουν το νοσοκομείο Έδεσσας σε κέντρο υγείας μην παραξενεύτητε η δεξιά αυτό θέλει ιδιωτική υγεία και ασφάλιση. Η υποβάθμιση σε άλλους τομείς δεν θα αργήσει να υλοποιηθεί στην Σκύδρα έγινε σειρά τώρα της Έδεσσας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είστε όχι σε κίνηση αλλά σε μόνιμο εκτροχιασμό! Και εκτός πραγματικότητας! Δεν έχετε καταλάβει οτι βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι αποφάσεις λαμβάνονται ακριβός με αυτό το κριτήριο. Δλδ με το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό,μέσα και εφόδια για την αντιμετώπιση του φονικού ιού. Ρε πήρατε χαμπάρι ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο και θα ληφθούν αποφάσεις ανασύνταξη των δυνάμεων και κλινικές ανασταλούν και γιατροί θα μετακινηθούν και ότι κρίνεται αναγκαίο θα γίνει. Τί κινητοποιήσεις ζητάτε και κουραφέξαλα και με πατριωτικό οίστρο κάνετε αναφορά στην απελευθέρωση της πόλης. Τότε οι ασθενείς και τραυματίες περιθαλπονταν σε αντίσκηνα και δεν διαμαρτύρονταν και εσείς ζητάτε κρεβάτια στο σπίτι σας. Είστε σε μόνιμη σύγχυση και δεν μπορείτε να έρθετε στο ύψος των περιστάσεων για αυτό και δεν σας εμπιστεύεται κανείς. Από την πολύ κίνηση σας πήρε η κατρακύλα και με τα καμώματα σας και με τα χαζοχαρούμενα που κάνετε σας πήραν χαμπάρι ότι είστε επιπόλαιοι και επικίνδυνοι. Μια κοινωνία βραχυκυκλωμένη από τα σκουριασμένα γρανάζια μιας ανεύθυνης λαϊκίστικης παλαιοκομματικής νοοτροπίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αυτά που γράφεις, που δείχνουν αυτά που κατάλαβες, είναι φανερό ότι είσαι για νοσηλεία και δεν θα υπάρχει στην Έδεσσα νοσοκομείο να σε περιθάλψει

      Διαγραφή
    2. 1.17 εισαι για δεσιμο ή για πισω απο τα καγκελα!! Ειμαστε στο 2021 και εσυ μιλας για συνθηκες τριτοκοσμικες? Ετσι πρεπει να μας συμπερηφερθει η εξουσια? Αυτο καταφεραμε να εχουμε μετα απο τοσους αγωνες τοσες θυσιες και τοσο φορολογικο ξεζουμισμα? Να μην εχουμε ενα νοσοκομειο να παμε? Κατι σε ιδιωτη υγειας μου φερνεις!! Λυπαμαι...πολυ κατινιαρισμα!!

      Διαγραφή
  6. Τσεπκεντζη και λοιποί διορθώσετε πρώτα τα κόμματα που υπηρέτητε.γιατι πρώτοι εσείς φτετε για την κατάντια αυτή,με τα ψέματα που λέτε προεκλογικά στον λαό αυτοι σας πιστεύουν και ψηφίζουν γιατί μόνον η καρέκλα σας νοιάζει.τοσα χρόνια τι κάνατε όλοι..ολυμπιακοί νοβαρτισ χρηματιστήριο κτηματολόγιο λαθρεμπόριο πετρελαίου ξεπούλημα μνημόνια και πολλά και πολλά και πολλά....και κανένας δεν δικάστηκε μιλάτε κιόλας.ξεφτυλεσ.τωρα σας ένοιαξε το νοσοκομείο που εδώ και χρόνια υπολειτουργεί.τουσ γιατρού από την Ελλάδα ποιος τουσ έδιωξε;εσεισ τα κόμματα σας.αντεμου...απο δω που ήρθατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα τόσο σημαντικό θέμα για την ζωή των δημοτών, που δεν είναι παραταξιακό ή πολιτικό, το κάνεις πολιτικό.Ξεκολλήστε, έστω για μια φορά.

      Διαγραφή
  7. Αυτό που..πρώτα γίνεται το κακο και μετά νοιαζόμαστε όλοι πολύ με ξεπερνάει...που ήταν οι αρχές και οι υπεύθυνοι όταν έπρεπε?τώρα θυμήθηκαν το δημοτικό συμβούλιο?,δηλαδή όσοι χρειαστούν νοσοκομείο θα τρέχουν Γιαννιτσά?έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι θα τρέχουν στα Γιαννιτσά το νοσοκομείο Έδεσσας καταντά κ. υγείας και των Γιαννιτσών δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στο φόρτο εργασίας, έτσι προωθει ο κουλη; την ιδιωτική υγεία, αν έχεις φράγκα ζεις εάν όχι ψοφάς.
      Ζήτω ο Μωυσής ρε ΜΑΛΑΚΕΣ.

      Διαγραφή
  8. Οσο λειτουργούσε η ΜΕΘ της Έδεσσας είχε 100% επιτυχία και κανείς δεν ασχολήθηκε. Τώρα που σας λένε πάτε αλλού μπας και σωθείτε εσείς επιμένετε, να υπάρχει ΜΕΘ στην Έδεσσα. Ούτε ένας δε φώναξε όταν πεθάναν όλοι οι νοσηλευόμενοι στη ΜΕΘ Έδεσσας, μοιράζανε μόνο συγχαρητηρια για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο νομό. Τώρα είναι αργά για δάκρυα. Ας οργανωθεί από την αρχή για να επιτελεί σωστά τον σκοπό της, να σώζει ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τσεπκεντζη μήπως έχασες την μπάλα;θα σε μαλώσει η Τζάκρη χαχαχαχα.κοροιδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.