Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οκτώ συλλήψεις σε Πέλλα, Θεσσαλονίκη και Πιερία για εισαγωγή λαθραίων αλκοολούχων ποτώνΟκτώ άτομα συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος ως μέλη εγκληματικής ομάδας η οποία εισήγαγε και διακινούσε από τη Βουλγαρία λαθραία αλκοολούχα ποτά.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Πιερίας, συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, καθώς και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Επιπλέον, στη δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνονται ακόμα τέσσερα άτομα, ιδιοκτήτες – νόμιμοι εκπρόσωποι καταστημάτων στις περιοχές αυτές της Βόρειας Ελλάδας, για παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική ομάδα, τουλάχιστον από το Μάϊο του 2021, εισήγαγε λαθραία αλκοολούχα ποτά από την Βουλγαρία και τα διέθετε προς πώληση στην ελληνική αγορά.

Ειδικότερα, τα μέλη της ομάδας:
  • αρχικά αποθήκευαν τις φιάλες των αλκοολούχων ποτών στα σπίτια τους,
  • στη συνέχεια με χρήση κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού (ξύστρες – αιθυλική αλκοόλη – συσκευές θερμοκόλλησης), επικολλούσαν στις φιάλες πλαστές ετικέτες με ελληνικούς χαρακτήρες, ώστε να προσομοιάζουν με ελληνικά,
  •  έπειτα τα διέθεταν σε δίκτυο πελατών στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Πιερίας, σε διάφορα καταστήματα (καφέ μπαρ και μίνι μάρκετ).
Κατά τις έρευνες, που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 1.237 φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών,
• 3.721 πλαστές ετικέτες διαφόρων επωνυμιών αλκοολούχων ποτών,
• φορτηγό τύπου van και
• υλικοτεχνικός εξοπλισμός για την απόξεση και θερμοκόλληση των πλαστών ετικετών.

Για τα καταστήματα των κατηγορουμένων, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ενημερώθηκε σχετικά η Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προβεί σε σχετικό έλεγχο.Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.