Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νοσοκομείο Έδεσσας, ώρα μηδέν!!! Η πρόταση της παράταξης "Κοινωνία σε Κίνηση" (βίντεο)"Στο πλαίσιο του παρεμβατικού ρόλου που (πρέπει να) έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας", στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας η παράταξη Κοινωνία σε Κίνηση κατέθεσε "ολοκληρωμένη και ρεαλιστική πρόταση παροχής κινήτρων προς τους νέους γιατρούς ώστε να εργαστούν στο νοσοκομείο Έδεσσας".

Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Έδεσσας, "Κοινωνία σε Κίνηση", σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, το οποίο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, υποβαθμίζεται συνεχώς, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση- παρέμβαση της "Κοινωνίας σε Κίνηση" και του επικεφαλής της, Γιάννη Τσεπκεντζή:
"Η «Κοινωνία σε Κίνηση» με ερώτηση και τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης, Γιάννη Τσεπκεντζή, έθεσε το μείζον ζήτημα της υποβάθμισης του νοσοκομείου Έδεσσας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.
Δυστυχώς, οι τοποθετήσεις των νοσοκομειακών ιατρών του Δημοτικού Συμβουλίου, Ελένης Καραπατσούδη και Έφης Ταμβίσκου, αποτύπωσαν την αλήθεια περιγράφοντας την υπάρχουσα κατάσταση, η οποία δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.
Τα μέλη της παράταξής μας, μαζί με κάθε πολίτη και πέρα από κομματικές αποχρώσεις και ιδεολογίες, στείλαμε ισχυρό μήνυμα στην κεντρική διοίκηση: 
Απαιτούμε ένα νοσοκομείο ζωντανό, αναβαθμισμένο, στελεχωμένο επαρκώς με ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα, δίπλα σε κάθε αδύναμο και ευάλωτο συμπολίτη μας!
Σε αυτή την κατεύθυνση και στο πλαίσιο του παρεμβατικού ρόλου που (πρέπει να) έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέσαμε ολοκληρωμένη και ρεαλιστική πρόταση παροχής κινήτρων προς τους νέους γιατρούς ώστε να εργαστούν στο νοσοκομείο μας.
Συγκεκριμένα, αναφέραμε ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε το άρθρο 349 του νόμου 4512/2018 που δίνει την δυνατότητα σε Δήμους με πληθυσμό έως 30.000 κατοίκους, των οποίων το 50% των δημοτικών κοινοτήτων χαρακτηρίζονται ως  «ορεινές», να παρέχει  μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, κατάλληλο κατάλυμα διαμονής.
Με αυτήν την ενέργεια θα καταστήσουμε σαφή την πρόθεση και θέλησή μας να διατηρήσουμε το νοσοκομείο μας «ενεργό», παρόλο που γνωρίζουμε όλοι ότι αυτή είναι αρμοδιότητα της κεντρικής διοίκησης. 
Δυστυχώς όμως οι υποσχέσεις της αρμόδιας υφυπουργού στο Δήμαρχο ήταν γενικευμένες, αόριστες και καθόλου δεσμευτικές  για ένα καλύτερο μέλλον στο νοσοκομείο μας, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Τα ψέματα τελείωσαν!
Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας στο απευκταίο ενδεχόμενο συγχώνευσης κλινικών που φαίνεται μοιραία να οδηγούμαστε, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της ζωής των συμπολιτών μας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, οι παραγωγικοί φορείς, οι σύλλογοι και ο κάθε πολίτης με τη δυναμική συμμετοχή του πρέπει να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας.
Η αδράνεια, η αδιαφορία και ο φόβος «σκοτώνει»! Το έχουμε πληρώσει πολλές φορές αυτό!
Από αυτόν τον τόπο τα πήραν όλα!
Αν «πληγεί»  και το αγαθό της υγείας δεν απομένει τίποτα πια να παραδώσουμε στα παιδιά μας!
Δεν κατανοούμε αν όλο αυτό που συμβαίνει με το νοσοκομείο μας είναι μεθοδευμένο ή απλά μια αδυναμία διαχείρισης του σημαντικού ζητήματος της δημόσιας Υγείας στην ιδιαίτερα επιβαρυμένη από την πανδημία περιοχή μας. Σε κάθε περίπτωση είμαστε απέναντι με κάθε πρόσφορο και θεμιτό μέσο.
Όλα αυτά τη στιγμή που οι πολίτες στρέφονται μαζικά στο δημόσιο νοσοκομείο ως τελευταία τους ελπίδα για μια αξιοπρεπή περίθαλψη. Η αναβάθμιση του νοσοκομείου μας είναι απόλυτη προτεραιότητα." 
Κοινωνία σε Κίνηση

Δείτε το σχετικό βίντεο από τη συνεδρίαση:
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. o διοικητης του νοσοκομειου τι κανει?υπαρχει?γιατι καποιος δημοσιογραφος δεν του παιρνει μια συνεντευξη για να ενημερωσει τον κοσμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα τον μαλώσουν η κυβερνώντες από τούς βουλευτές του νομού σιγή ασυρμάτου ειδικά της κυβέρνησης έχουν να ασχοληθούν τώρα με τον δρόμο που αν ξεκινήσει θα τελειώσει σε 27 χρόνια θα ενώσουν την Έδεσσα με άλλη Ήπειρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.