Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμαρχος Έδεσσας για τις εξελίξεις στο νοσοκομείο: Θα έπρεπε να απολογηθούν οι κυβερνώντες στον τομέα της Υγείας



"Έχουν παρθεί αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς! Για μεν την Παθολογική Κλινική η λειτουργία της συνεχίζεται κανονικά, ενώ σχεδιάστηκε αναστολή της ΜΕΘ με μεταφορά των γιατρών στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών. Νοιώθω την ανάγκη να απολογηθώ, ενώ θα έπρεπε να το κάνουν αυτοί που διαχειρίζονται την Κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Υγείας. Θα έπρεπε από την αρχή οι τοπικές αρχές και οι συμπολίτες μας να έχουμε μία ειλικρινή ενημέρωση, γιατί η παραπληροφόρηση δεν είναι υγιής κατάσταση και δεν αρμόζει στις Δημοκρατίες."
Τα παραπάνω, εκτός των άλλων, επισημαίνει σε μια -ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη- ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου σχετικά με τις εξελίξεις στο νοσοκομείο. Είναι σημαντικό ότι ο Δήμαρχος δηλώνει πως "αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν", αλλά, όπως τονίζει "δυστυχώς για το Νοσοκομείο μας θα πρέπει κάποια στιγμή οι άμεσα εμπλεκόμενοι να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις και να βρουν τις κατάλληλες λύσεις." 

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Γιάννου έχει ως εξής:
"Η σιωπή δεν είναι ούτε ανοχή, ούτε ενοχή!
Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το μεγάλο θέμα στις διάφορες κλινικές του Νοσοκομείου μας, έσκυψα στο πρόβλημα θέλοντας να δώσω λύση και όχι προσδοκώντας πολιτικό κέρδος.
Επικαλούμαι το προσωπικό της Μαιευτικής Κλινικής, που όταν τέθηκε θέμα αναστολής της λειτουργίας της έκανα ό,τι ήταν δυνατόν στο πλαίσιο του θεσμικού μου ρόλου προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος. Το ίδιο έκανα και με την Παθολογική Κλινική όταν εμφανίστηκε το οξύτατο πρόβλημα.
Προφανώς, η επίσκεψή μου στην Υφυπουργό Υγείας, κα. Γκάγκα, δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, αφού διαπιστώνω ότι έχουν παρθεί αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς! 
Για μεν την Παθολογική Κλινική η λειτουργία της συνεχίζεται κανονικά, ενώ σχεδιάστηκε αναστολή της ΜΕΘ με μεταφορά των γιατρών στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών. Νοιώθω την ανάγκη να απολογηθώ, ενώ θα έπρεπε να το κάνουν αυτοί που διαχειρίζονται την Κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Υγείας. Θα έπρεπε από την αρχή οι τοπικές αρχές και οι συμπολίτες μας να έχουμε μία ειλικρινή ενημέρωση, γιατί η παραπληροφόρηση δεν είναι υγιής κατάσταση και δεν αρμόζει στις Δημοκρατίες. 
Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου συμμετέχει ένας δικός μου συνεργάτης, ο γιατρός Κώστας Λαμπρόπουλος, που με τη συνεχή μας επαφή εκφράζει τις θέσεις μας στα θέματα του Νοσοκομείου και θα στηρίξω κάθε του απόφαση. Επιμένουμε στο να βρεθεί λύση, ώστε να λειτουργούν συγχρόνως οι ΜΕΘ και των δύο Νοσοκομείων. Η μεταφορά των γιατρών από την Έδεσσα στα Γιαννιτσά, όπου όντως οι κλίνες ΜΕΘ είναι περισσότερες, δεν είναι μονόδρομος. Η αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ στην Έδεσσα παρασύρει σε δυσλειτουργία όλη τη δομή του Νοσοκομείου. 
Συμφωνώ στο να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απλώς αντιτίθεμαι στις εύκολες κριτικές της μορφής «για όλα φταίει ο Δήμαρχος», που δεν θα δώσουν καμία λύση. Βεβαίως, σε ένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να υπάρχει αποτέλεσμα θα πρέπει να συμμετέχουν και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι: γιατροί, Βουλευτές, Περιφέρεια και κοινωνικοί φορείς. Φυσικά, θα πρέπει να τονίσω ότι δεν έχω να διδαχθώ τίποτε από τους πρόσφατους αγαπητικούς του Νοσοκομείου μας. Έχω περάσει πάνω από τη μισή ζωή μου στα νοσοκομεία, γνωρίζω τα προβλήματα και είμαι υπερήφανος που ακόμα και σήμερα οι συμπολίτες μου με υπολογίζουν ως έναν εργάτη της Υγείας. Αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν, αλλά δυστυχώς για το Νοσοκομείο μας θα πρέπει κάποια στιγμή οι άμεσα εμπλεκόμενοι να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις και να βρουν τις κατάλληλες λύσεις. Εγώ προσωπικά και η Δημοτική μου Παράταξη θα είμαστε δίπλα τους και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για λύση, γιατί έχουμε ανθρωποκεντρική προσέγγιση στην πολιτική που ασκούμε.
Αναρωτιέται κανείς τι έγινε τα πέντε χρόνια που μερικοί υποστηρίζουν ότι όλα έγιναν τέλεια και τώρα δημιουργείται το πρόβλημα. Ήμουν από την αρχή υπέρμαχος των δύο αυτόνομων Νοσοκομείων στο Νομό μας, με τέσσερα λειτουργικά Κέντρα Υγείας. Δυστυχώς, αυτή την στιγμή διαπιστώνω ότι υπάρχει διχαστικό κλίμα που θυμίζει ποδοσφαιρικό αγώνα. 
Στις δύσκολες στιγμές χρειάζονται γενναίες αποφάσεις! Ακόμα και την ύστατη στιγμή μπορεί να βρεθεί λύση για να λειτουργήσουν ομαλά τα δύο Νοσοκομεία μας. Ας μείνει η Πολιτική έξω από την Υγεία κι ας την αντιμετωπίσουμε όπως της αξίζει, ως ύψιστο αγαθό.
Θα είμαι όπου κι αν με χρειαστείτε!"
Δημήτρης Γιάννου
Δήμαρχος Έδεσσας

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

21 comments:

  1. Όταν αυτοί θέλανε εμείς δεν θέλαμε, μετά θέλαμε αλλά αυτοί δεν θέλαν, μετά πήρα το τόξο, του δίνω μια και ξαναθέλαν, τελικά όλοι ήθελαν αλλά μετά ξύπνησα......Για γέλια μέχρι τη Νάουσα την πατρίδα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς ο Υπεαρχης είναι από Έδεσσα διαφορετικά δεν θα έμενε κολυμπηθροξυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραία τα έλεγες πριν τις εκλογές, τι ωραία πανό απλωνες στο δημαρχείο, τι ωραία συλλαλητήρια έκανες. Μας λείπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δήμαρχε στο συλλαλητήριο τι φωναζες; Όποιος ψηφίσει να μην ξανά πατήσει. Τώρα; έξω η πολιτική από την αυτοδιοίκηση; Γελάνε και οι πέτρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα είμαι όπου κι αν με χρειαστείτε!"

    Με τους αντιεμβολιαστές παπάδες τελείωσες;

    Εδώ και χρόνια ειδικά η ΝΔ μιλούσε για περικοπές στην Υγεία και συγχωνεύσεις Νοσοκομείων και ο Δήμαρχος μάλλον δεν είχε αντιληφθεί ότι ο πόλεμος είχε ξεκινήσει και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
    Και παρόλα αυτά βγαίνει και κάνει δηλώσεις του στιλ:

    Ήμουν από την αρχή υπέρμαχος των δύο αυτόνομων Νοσοκομείων στο Νομό μας,....
    αυτή την στιγμή διαπιστώνω ότι υπάρχει διχαστικό κλίμα.....
    μπορεί να βρεθεί λύση για να λειτουργήσουν ομαλά τα δύο Νοσοκομεία μας...

    Πολύ μαχητικό τον βλέπω.
    Δεν παίρνουν τα Γιαννιτσά και το κτίριο του Νοσοκομείου , αργότερα και τη Νομαρχία και ότι άλλο περισσεύει από αυτήν την κωμόπολη;



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ...ΗΡΕΜΗΣΕ ΡΕ ΛΙΓΟ ΠΩ ΠΩ ΡΕ ΦΙΛΕ!ΘΑ ΣΚΑΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ.ΕΧΕΙΣ ΠΑΘΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ...

      Διαγραφή
    2. Έχεις αντιληφθεί μπετόβλακα ότι δυστυχώς πολλοί πολίτες της επαρχίας Έδεσσας και Αλμωπίας κινδυνεύουν να πληρώσουν με τη ζωή τους την απομάκρυνση της ΜΕΘ από το Νοσοκομείο Έδεσσας;
      Μερικά πράγματα είναι θέματα ζωής ή θανάτου, εκτός αν οι δυνατότητες ορισμένων είναι μέχρι την κατασκευή τσιμενταύλακων μέσα σε μία πόλη.

      Διαγραφή
  6. Σήμερα στην Αγία Σκέπη σε ένα άκρως πατριωτικό λόγο μεταξύ των άλλων που με έκαναν να ριγησω είπε "Συμπατριώτες συμπατριώτισσες η Έδεσσα έχει Άγιο..."
    Συμπληρώνω.
    Τώρα που το νοσοκομείο υποβαθμίζεται σε κέντρο υγείας τρέξτε να αγοράσετε κεριά,θυμιατά κλπ θα χρειαστούν πατριώτες όταν αρρώστησε για να κάνετε το τάμα σας γιατί στην Έδεσσα θεραπεία μόνο με θαύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Άγιος Γιάννου και η ζακέτα του Παίσιου έδωσαν ρέστα στο ξεκίνημα της πανδημίας, συνεντεύξεις στον τοπικό τύπο , τηλεοράσεις χαμός λέμε. Τα είδαν αυτά κάτω στην Αθήνα, σου λέει τι να την κάνουμε την ΜΕΘ, αυτοί έχουν Άγιο δίπλα τους. Και φυσικά χωρίς ΜΕΘ ένα νοσοκομείο τζάμπα καίει η λάμπα και στη χειρουργική και στη παθολογική.. Για αυτό ας παρακαλέσουμε Άγιε Γιάννου έναν ακόμα Άγιο να συνδράμει όταν θα αρχίσουν τον Νοέμβριο τα περιστατικά να γεμίζουν το νοσοκομείο

      Διαγραφή
    2. Η δε γέφυρα από τις μάχες σώμα με σώμα(...) για την ελευθερία της πόλης,στο θέμα του νοσοκομείου,απλά απαράμιλλο..Χειροκρότησαν τρία άτομα??καλό βράδυ

      Διαγραφή
    3. Αντε ρε να δεις πως θα σναλαβεις εσυ το δημο...Χα χα!!Εχεις τα @ρ..δια ? Δειλε που κρυβεσαι σαν σκουλικι πισω απο την ανωνυμια ψελλιζοντας απο καμια μπαρουφα χωρις νοημα Αιντε σε βαρεθηκαμε

      Διαγραφή
  7. Γιαννου τρεχεις πισω απο τις αποφασεις της κυβερνησης και τις κινησεις της αντιπολιτευσης σαν το παππου πισω απο τα εγγονια του. Οι δικοι σου σε σχολιαζουν ο παπαγαλος δε φτανει νομιζω οτι θα μεινεις στους εδεσσαιους σαν το ποιητη φανφαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτους τους χρησιμοποιησατε για να βολεψετε τους γαμπρους σας τους κουμπαρους σας κ καποιες αλλες στο νοσοκομειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από τα 6 σχόλια τα 5 είναι του ενός ρε καρατζοβα δεν βλέπεις τις IP;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διχαστικό κλίμα γιατί δέχεσαι κριτική από τους πολίτες; Θα τρελάνεις κόσμο; Ο βασιλιάς του διχασμού; Σοβαρέψου Τάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μιλάς για διχασμό που εσύ είσαι ο πρωτεργάτης του διχασμού στον δήμο και σταμάτησε επιτέλους αυτή την καραμέλα κούρασες καταναλώσουν αλλού σε άλλα πράγματα κοντεύεις 12 χρόνια δήμαρχος και υπερηφανευεσαι με πασαλείμματα
    Αποφεύγεις να έρθεις σε αντιπαραθέσει με τούς κυβερνητικούς βουλευτές σαν τον διάβολο το λιβάνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι βουλευτουληδες τι λένε;.Που έχουν κρυφτεί
    Στα εύκολα πρώτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στην Πέλλα δεν κλείνεται ποτέ τους δρόμους? καλά να πάθετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άσε την περικεφαλαια κάτω και τραβα να αγωνιστείς κυρ Γιάννου, ο κόσμος θα πεθαίνει στους δρόμους στο εξής και θα ευθύνεσαι εσύ και οι ομοιδεατες σου.
    καρναβάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δήμαρχε έπεσες θύμα παραπληροφόρησης.
    Ντοπή στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, που καταντήσανε @@ουρδέλα τα νοσοκομεία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. επι των ημερων του χαθηκε το πανεπιστήμιο, χάθηκαν τα τμηματα της εθνικης οδου προς θεσ.νικη, χανονται οι ΜΕΘ και υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα τον στηρίζουν ? δηλαδή πιό τίποτα απο το καθόλου ειναι, γιατί αυτός λέει οτι ψιχαλίζει ένώ πέφτουν ροχάλες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.