Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τζαμτζής: Να μην κλείσουν Κλινικές των Νοσοκομείων της Πέλλας



Επιστολή στους Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη Αθανάσιο και Υφυπουργό Υγείας κ. Γκάγκα Μήνα έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής ζητώντας την ενίσχυση και όχι το κλείσιμο των κλινικών των Νοσοκομείων της Πέλλας. 

Στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει τα εξής: 
«Κύριε Υπουργέ,
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν στην Πέλλα η Παθολογική κλινική του νοσοκομείουΈδεσσας και η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γιαννιτσών μετά από παραιτήσεις ιατρών. Όμως το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν φήμες σχετικά με το κλείσιμο κλινικών, ιδιαίτερα δε της παθολογικής κλινικής και της μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας.
Κύριε Υπουργέ, κλείσιμο κλινικών δεν πρέπει να γίνει επ’ ουδενί. Η περιοχή ευθύνης του Νοσοκομείου Έδεσσας είναι πάρα πολύ μεγάλη. Καλύπτει τους δήμους Αλμωπίας, Έδεσσας και Σκύδρας, δηλαδή τις δύο από τις τρείς πρώην επαρχίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. 
Οι χιλιομετρικές αποστάσεις των τοπικών κοινοτήτων προς το Νοσοκομείο Έδεσσας σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 80 χιλιόμετρα. Εάν κλείσουν κλινικές θα πρέπει οι συμπολίτες μας να διανύουν περισσότερο από 100 χιλιόμετρα για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 
Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με 140.000 πληθυσμό είναι απαγορευτικό το κλείσιμο κλινικών στα δύο Νοσοκομεία. 
Κύριε Υπουργέ,
Οι ελλείψεις ιατρών τόσο στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Έδεσσας, όσο και στην ΜΕΘ Γιαννιτσών αλλά και άλλες κλινικές, μπορούν να καλυφθούν μόνο με κίνητρα τα οποία θα δοθούν στους ιατρούς. Τόσο το Νοσοκομείο Έδεσσας όσο και το Νοσοκομείο Γιαννιτσών είναι δυο μεγάλα νοσοκομεία με νέες πτέρυγες τα οποία είχε επισκεφτεί ο Πρωθυπουργός και η λύση στο πρόβλημα δεν είναι το κλείσιμο των κλινικών αλλά η στήριξη με κίνητρα. Να σημειωθεί ότι οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Φλώρινας είναι χαρακτηρισμένες ως άγονες και δίδεται επιπλέον οικονομικό κίνητρο στους ιατρούς.
Η Πέλλα είναι χαρακτηρισμένη ως παραμεθόριος νομός. Η ανάγκη να χαρακτηριστεί και στον τομέα υγείας ως άγονη είναι τεράστια.Ακόμη, αν χρειαστεί να μετακινηθούν ιατροί για κάποιο χρονικό διάστημα από τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
  Κύριε Υπουργέ,
Μην προχωρήσετε σε κλείσιμο κλινικών στα Νοσοκομεία Πέλλας, αλλά στηρίξτε τα με οικονομικά κίνητρα.» 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Ακόμα και οι δεξιοί αγανακτούν με την πολιτική της κυβέρνησης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα εντάξει; Καθάρισες;Θα έχεις να λες ότι και εσύ αγωνιστικές να μην κλείσει το νοσοκομειο;Γιατί ρε κοροϊδεύετε συνέχεια το λαό.Αφου ίδιος είσαι.Αν δεν είσαι δείξετο.Ξεκινα μπροστά.Αλλα ξέχασα,είναι και το κόμμα.Βρε ουστ, τα διαλατε ολα για τους ιδιώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να μειώσουμε της θέσης πολιτικών βολεμένων Κύριε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην ανησυχείς περιφερειαρχα μου οι βουλευτές μας θα σε βοηθήσουν... όπως βοήθησαν και την δήμαρχο Σκύδρας να κρατήσει τις τράπεζες... μόνο εκείνος ο Βασιλειάδης δείχνει να ασχολείται λίγο οι άλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τζαμτζή δεν είδα καμιά πρωτοβουλία σας με σθένος,να τρίξετε τα δόντια στην ανίκανη κυβέρνηση σας! Δεν είδα καμιά παραίτηση σας! Στην Κεντρική Μακεδονία το ποσοστο εμβολιασμένων μόνο 50%!Χαιδεύετε τα αυτιά των ακροδεξιών ψηφοφόρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξύπνησε ο Δάνης και μας δουλεύει;
    Το νοσοκομείο εδώ και πάρα πολλούς μήνες χάνει στελέχη του και κάποιοι τώρα ξύπνησαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2,56 πως φαίνεται ότι με τις φωτογραφίες πού βάζει ο Λάκης επηρεάστηκες και πίστεψες ότι ασχολείται όπως γράφεις λίγο. Αν πάς στο προφίλ του θα δεις ότι πριν λίγες μέρες πήγε και συνεχάρη τον υπουργό Πλεύρη είπε κάτι γενικοτητες βγήκε φωτογραφία όπως συνήθως κάνει και έφυγε.Και η απόλυτη ξευτίλα είναι ότι μετά από πέντε μέρες ξανά πήγε με τον δήμαρχο Έδεσσας σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου για τα προβλήματα του νοσοκομείου στην υφυπουργό. Αν έκανε κάτι , έπρεπε να του πει ,εγώ πήγα στον υπουργό και έλυσα αυτό και αυτό και συ τώρα θέλεις να με πας στην υφυπουργό.Απο τον Δήμαρχο στον κλητήρα ,όπως λενε. χαχαχαχα! Είναι η δεν είναι 2,56 ή απόλυτη ξευτίλα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελά βρε..;; υπάρχεις κι εσυ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε 8.40 εσύ που βρέθηκες; Ειδής φως και μπήκες;

      Διαγραφή
  9. Πώς πως ο Λάκης με τις φωτογραφίες πού βγάζει μαγεύει τους υπουργούς και λύνει τα προβλήματα.Χαχαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.