Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εστίαση: Πανελλαδικό «λουκέτο» στις 16 Νοεμβρίου - Τα αιτήματά τους



Σε κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο με κλείσιμο των καταστημάτων τους στις 16 Νοεμβρίου, προχωρούν οι επαγγελματίες εστίασης - Τι ζητούν

Οι επαγγελματίες της εστίασης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις την ερχόμενη Τρίτη, 16 Νοεμβρίου.  Στο πλαίσιο αυτό η ΠΟΕΣΕ καλεί τους εστιάτορες να κλείσουν τα καταστήματά τους εκείνη την ημέρα.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «η εστίαση αναζητεί μέτρα στήριξής της, για την αποφυγή λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας» και παραθέτει τα εξής αιτήματα:
• Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών.
• Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου.
• Επαναφορά του μέτρου αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
• Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
• Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
• Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων, και
• Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του2020 και των αρχών του 2021.

Καββαθάς: Στα take away δεν χρειάζεται έλεγχος πελατών
Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς σε συνέντευξή του σήμερα στο Σκάϊ ανέφερε ότι κάποιες επιχειρήσεις δεν έχουν ενημερωθεί σωστά σχετικά με τον έλεγχο των παραστατικών και διευκρίνησε ότι στο take away (παραλαβή εκτός) δεν χρειάζεται να γίνει έλεγχος πελατών.
«Ο πελάτης μπαίνει με μάσκα, παίρνει το προϊόν και αποχωρεί, δεν κάθεται σε πάγκο ή τραπέζι. Αν βγει έξω αν κάτσει έξω σε πάγκο να πιει τον καφέ του, βεβαίως πρέπει να ελεγχθεί. Αλλά η ΚΥΑ προβλέπει ότι αν παίρνεις καφέ και φεύγεις δε γίνεται έλεγχος» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.
Ο κ. Καββαθάς δήλωσε ότι τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από το Σάββατο δυσκολεύουν πάρα τις επιχειρήσεις, καθώς περιορίζουν κατά πολύ τους δυνητικούς πελάτες. Έκανε λόγο για μείωση τζίρου 30 – 50% πανελλαδικά το Σαββατοκύριακο, δηλαδή τις δύο πρώτες μέρες εφαρμογής των μέτρων, ενώ Δευτέρα και Τρίτη, ανέφερε πως η μείωση έφθασε και το 80%.
«Από τους περίπου 96.000 ελέγχους η παραβατικότητα είναι κάτω του 0,5%» σημείωσε ακόμα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. το καλοκαίρι παραμελούσατε τα μέτρα,δεν τηρούσατε αποστάσεις στα μαγαζιά σας,δεν θέλατε μάσκες! Έχετε μεγάλη ευθύνη για την ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης! κάποιοι από εσας συνταχθήκατε σκοπίμως με πονηριά με τους αρνητές-αντιεμβολιαστές ! τώρα πληρώνετε την νύφη εσείς! μη παραπονιέστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΜΑΓΑΖΟΤΕΡΕΣ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ.ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΩ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΑΥΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΘΕΙ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΓΙΝΑΤΕ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ ΣΑΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΡΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ Ο ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ.ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΘΕΣΤΑΤΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΑΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.