Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανάβουν φωτιές οι καταγγελίες για παρεμβάσεις στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ



Τις τελευταίες μέρες ο ένας μετά τον άλλον οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, είτε ευθέως είτε εμμέσως, καταγγέλουν τα δυο μεγάλα κόμματα ή "άλλα εξωθεσμικά κέντρα" ότι έχουν πρόθεση να παρέμβουν στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής στέλνοντας στελέχη και ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν την 5η Δεκεμβρίου. Ο κάθε υποψήφιος για τους δικούς του λόγους καταγγέλλει είτε τον ΣΥΡΙΖΑ είτε τη Νέα Δημοκρατία, είτε γενικώς και αορίστως εξωθεσμικά συμφέροντα.
Συγκεκριμένα:
Σε συνέντευξή του στον Alpha, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι στελέχη της ΝΔ τηλεφωνούν υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων του Κινήματος Αλλαγής. "Ξέρω ότι στελέχη της ΝΔ παίρνουν τηλέφωνα για συγκεκριμένους υποψηφίους. Δεν θα πω ονόματα, αλλά είναι δεδομένο".
Ο Χάρης Καστανίδης κατήγγειλε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για τις εκλογές ΚΙΝΑΛ: "Συστημικά συμφέροντα θέλουν να χειραγωγήσουν τη διαδικασία".
Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση: "Και στην εσωκομματική μάχη του 2007 έρχονταν από άλλο κόμμα να μας επιλέξουν αρχηγό και τότε επίσης λέγαμε ότι αφού έρχονται στην κάλπη μας είναι στο χέρι μας να τους κερδίσουμε και για μετά".
Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι είναι αδιανόητο κάποια άλλοι να θέλουν να εκλέξουν την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής: "Την ηγεσία την παράταξης θα την επιλέξουν τα μέλη και οι φίλοι μας, με διαφανείς και ανοιχτές διαδικασίες, όχι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ή άλλοι παράγοντες. Προκαλεί αυτή η συμπεριφορά, είναι προκλητικό και αναιδές να εμπλέκονται στα εσωκομματικά άλλων πολιτικοί και οικονομικά συμφέροντα".
Για οργανωμένες κινήσεις ψηφοφόρων από τα δύο μεγάλα κόμματα έκανε λόγο και ο Παύλος Χρηστίδης: "Στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι προοδευτικοί πολίτες που προσδοκούν μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία. Εκείνο που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό είναι οι οργανωμένες μετακινήσεις ψηφοφόρων από κόμματα & κέντρα εξουσίας αλλότρια προς τις αρχές & τις αξίες μας".
Ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης μιλώντας την Παρασκευή το βράδυ στο Αction 24: "Δεν θα αποδεχτούμε λογικές όπου συντεταγμένα κομματικοί μηχανισμοί θα έρθουν και θα προσπαθήσουν να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα". 

Επιτροπή Δεοντολογίας του ΚΙΝΑΛ: Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν για την εκλογή νέου προέδρου
Στο μεταξύ, η αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος Αλλαγής, (ΕΔΕΚΑΠ), με ανακοίνωσή της, υπενθυμίζει ποιοι μπορούν να ψηφίσουν στις 5/12 και (εάν χρειαστεί) στις 12/12 στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Η ανακοίνωση αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς, όπως προαναφέραμε, γίνεται όλο και πιο έντονη η συζήτηση για την πιθανή συμμετοχή μελών άλλων κομμάτων στην εκλογική διαδικασία του ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Η ΕΔΕΚΑΠ καθιστά σαφές ότι στις εσωκομματικές εκλογές ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής, ενώ υπενθυμίζει τα αντίστοιχα άρθρα 4 και 5 του Καταστατικού.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του φορέα. Τα μέλη του φορέα μπορούν να διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα μέλους σε ένα από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής.
Ως μέλη του Κινήματος Αλλαγής ορίζονται όσοι συμφωνούν με τις αρχές, τις επιδιώξεις, την οργάνωση και τη λειτουργία του, αποδέχονται το πρόγραμμά του και το παρόν καταστατικό και επιθυμούν να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του, στην προώθηση των θέσεών του και στην προβολή της δράσης του».
Η ΕΔΕΚΑΠ ξεκαθαρίζει ότι κατά τη διαδικασία των εκλογών όποιος/α δεν είναι μέλος του Κινήματος υπογράφει αίτηση και βεβαιώνει ότι δεν είναι μέλος άλλου πολιτικού κόμματος, ότι αποδέχεται και αναλαμβάνει πλήρως τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την αντίστοιχη ιδιότητα με βάση τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού και ακόμα συναινεί και εξουσιοδοτεί το Κίνημα Αλλαγής για τη χρήση των στοιχείων του καταλόγου ψηφισάντων με βάση το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Επίσης, τονίζει ότι τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου, καθώς και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων που θα παραμένουν εντός του εκλογικού κέντρου, υποχρεωτικά πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test τελευταίου 48ώρου, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.