Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εισαγγελική έρευνα για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού



Μεγάλη έρευνα για απάτες με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης και τεστ ανίχνευσης του κορονοιού, έναντι αμοιβής, ξεκινά η Δικαιοσύνη.

Στο «στόχαστρο» θα βρεθούν γιατροί, φαρμακοποιοί, νοσοκόμοι, υπάλληλοι, πολίτες αλλά και πρόσωπα που ενδεχομένως εμπλέκονται στην πώληση και διακίνηση των πλαστών πιστοποιητικών.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ, με αφορμή τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ζητεί να διερευνηθούν προς κάθε κατεύθυνση τυχόν αξιόποινες πράξεις που αφορούν κυρίως την κατά συναυτουργία τέλεση ή ηθική αυτουργία ή άμεση συνέργεια, στην σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 ΠΚ), την υφαρπαγή ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού ( άρθρου 221 του Π Κ) που αφορά γιατρούς και φαρμακοποιούς, την έκδοση ψευδών βεβαιώσεων ( άρθρο 242 του Ποινικού Κώδικα) αναφορικά με τους υπαλλήλους που τυχόν εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά και την παραβίαση των μέτρων της Πολιτείας για τον κορονοιό ( άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα).

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.