Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Φωταγώγηση του Δημαρχείου Αλμωπίας για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού



Ο Δήμος Αλμωπίας σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, συμμετέχει στη δράση της ΚΕΔΕ αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Φέτος για πρώτη φορά, το Δημαρχείο φωταγωγείται με μπλε χρώμα τιμώντας αυτή την σημαντική ημέρα.
Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989.Έως σήμερα, έχει επικυρωθεί από 191 κράτη και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε τέσσερις τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής. Η επέτειος αυτή έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Η παιδική ηλικία είναι μια ξεχωριστή περίοδος στη ζωή του καθενός. Το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, το σεβασμό, τη φροντίδα και την αγάπη είναι δικαίωμα ζωής. Όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, σε ένα παιδί που η ζωή του στερεί ό,τι εμείς θεωρούμε αυτονόητο και δεδομένο.


 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.