Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε ποιες χώρες έχει εμφανιστεί η παραλλαγή Όμικρον



Εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι για τον έλεγχο και εντοπισμό ύποπτων κρουσμάτων, σε συνδυασμό με τη λήψη μέτρων τόσο σε κάθε χώρα, όσο και στις αερομεταφορές, μετά την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον στη Νότιο Αφρική και τον εντοπισμό κρούσματος στο Βέλγιο.
Η παραλλαγή Όμικρον πέρασε το κατώφλι της Ασίας και της Ευρώπης και μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα σε:
Ν. Αφρική 77
Μποτσουάνα 4
Xονγκ Κόνγκ 1
Ισραήλ 1
Βέλγιο 1
Μ. Βρετανία 2

Ακολούθησαν ανακοινώσεις για εμφάνιση κρουσμάτων από την Ιταλία και τη Γερμανία.

Το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας επιβεβαίωσε ότι στο κρούσμα κορονοϊού που καταγράφηκε στη Νάπολη εντοπίστηκε η παραλλαγή Όμικρον. Πρόκειται για ασθενή που ταξίδεψε στην Ιταλία από τη Μοζαμβίκη. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η κατάσταση της υγείας του ίδιου και της οικογένειάς του είναι καλή.

Δύο κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον εντοπίστηκαν στη Βαυαρία, ανακοίνωσε το Σάββατο 27/11 το υπουργείο Υγείας του κρατιδίου. Οι δύο ασθενείς, που έχουν τεθεί σε απομόνωση, έφτασαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου στις 24 Νοεμβρίου, προτού δηλαδή να χαρακτηριστεί η Νότια Αφρική από τις γερμανικές αρχές «περιοχή παραλλαγής του ιού». Άλλο ένα ύποπτο κρούσμα εξετάζεται στη δυτική Γερμανία, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Διερεύνηση ύποπτων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τσεχία και την Ολλανδία.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.