Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

22 ώρες έχασε ένας οδηγός από το μποτιλιάρισμα στη Θεσσαλονίκη το 2021



Με 20 χλμ/ωρα κινούνταν κατά μέσο όρο ένας οδηγός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το 2020 χάνοντας συνολικά 22 ώρες στο μποτιλιάρισμα το 2021. Αυτό αναφέρει έρευνα της Inrix Inc. για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στις πόλεις παγκοσμίως. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην 48η θέση, παγκοσμίως, στον χάρτη των πολυσύχναστων πόλεων, ενώ η Αθήνα στην 30η με 70 χαμένες ώρες λόγω κυκλοφοριακού.

Ο μέσος όρος ταχύτητας το 2020 στο κέντρο της πόλης ήταν 20χλμ/ώρα, ενώ το 2019 ήταν μόλις 18 χλμ/ώρα. Λίγο πιο περιφερειακά η μέση ταχύτητα ήταν 23 χλμ/ώρα το 2020, έναντι 25χλμ/ώρα που ήταν το 2019. Μέσα στον αστικό ιστό ο μέσος όρος ταχύτητας ήταν 18χλμ/ώρα το 2020, έναντι 13χλμ/ώρα που ήταν το 2019.

Η μελέτη επισημαίνει ότι «η κίνηση στους δρόμους είναι ένας δείκτης στενά συνδεδεμένος με την οικονομική δραστηριότητα και την ανάκαμψη. Οι έντονες διαφορές είναι το αποτέλεσμα των διαφορετικών προσεγγίσεων των κυβερνήσεων στους περιορισμούς της πανδημίας, των δομών των πόλεων, των επιχειρηματικών κέντρων στο κέντρο της πόλης και της ικανότητας των εργαζομένων να δουλεύουν από απόσταση».

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. 22 ώρες?
    Στη Θεσσαλονίκη?
    Τον χρόνο?
    Δηλαδή την ημέρα περνάμε κάνα 10λεπτο κίνηση?
    Πολύ πολύ παραπάνω είναι το νούμερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.