Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρ. Ελλήνων Ν. Αφρικής στο Πρώτο: Έχουμε ταχύτατη αποκλιμάκωση μέσα σε 2 εβδομάδες



Επιβεβαιώνονται οι πρώτες εκτιμήσεις της επικεφαλής του Νοτιοαφρικανικού Ιατρικού Συλλόγου και μέλους της υγειονομικής ομάδας εργασίας της κυβέρνησης της χώρας, Αντζελίκ Κέτζε, η οποία ανακάλυψε την παραλλαγή Όμικρον και αρκετά νωρίς είχε μιλήσει για ήπια συμπτώματα από την νόσο, ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοτίου Αφρικής, Γιάννης Σπυρίδης. «Έχει ενημερώσει τον ΠΟΥ ότι είναι ελαφριά η νόσος και ότι η παραλλαγή Όμικρον σταδιακά εκτοπίζει την Δέλτα» συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδης.

Επεσήμανε ότι υπάρχει σημαντική αποκλιμάκωση στην περιοχή μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ στις 15 Δεκεμβρίου τα κρούσματα είχαν φτάσει τα 27.000 με 54 θανάτους, πριν από 2 ημέρες καταγράφηκαν αντίστοιχα 3.800 κρούσματα και 15 θάνατοι, ενώ η πίεση στα νοσοκομεία είναι μειωμένη.

Μάλιστα, η κυβέρνηση της χώρας, πήρε την απόφαση, σημείωσε ο κ. Σπυρίδης, να μην κλείσουν τίποτα αλλά να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας, με την χρήση μάσκας, ενώ προέτρεψαν τους πολίτες να εμβολιαστούν.  «Οι εμβολιασμοί δεν είναι εκεί που θα θέλαμε, γιατί αρκετοί φοβούνται. Με την Όμικρον έσπευσαν πολλοί να εμβολιαστούν αλλά τώρα υπάρχει κάμψη, ίσως επειδή βλέπουν ήπια συμπτώματα».

Με την διαβάθμιση της αυστηρότητας των λοκντάουν στην Νότια Αφρική να φτάνει έως το 5, αυτή την στιγμή έχει επιβληθεί η βαθμίδα 1, η πιο «χαλαρή» μορφή περιοριστικών μέτρων. Μάλιστα εξαιτίας του καλού καιρού, υπάρχει έντονη κινητικότητα των πολιτών, πολύς κόσμος πάει σε παραθαλάσσιες περιοχές που έχουν τα εξοχικά τους, ενώ και η οικονομία πάει πολύ καλά αυτόν τον μήνα, επεσήμανε ο κ. Σπυρίδης, λόγω της εορταστικής περιόδου.

«Να ξέρει η Ελλαδίτσα μας ότι θα περάσει αυτό. Εμείς αυτή την στιγμή το ξεπερνάμε και σίγουρα θα περάσει και εσάς» τόνισε ο κ. Σπυρίδης.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. κ. Σπυρίδη τον Μωυσή και τους ακαταδίωκτους ειδικούς του, τους ρωτήσατε;
    Εμείς θέλουμε το μπόλι και την καραντίνα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.