Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κεντρική Μακεδονία: 70 οι μαθητές που δεν πηγαίνουν στο σχολείο εξαιτίας των αρνητών γονιών τους



Συνολικά, 70 μαθητές σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας δεν προσέρχονται στις τάξεις τους, καθώς οι γονείς και κηδεμόνες τους αρνούνται να συμμορφωθούν με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν την πανδημία και τα μέτρα πρόληψης διασποράς του SARS-CoV-2 (χρήση μάσκας, αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι κ.λπ.) που ισχύουν στις δομές εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η πλειοψηφία των μαθητών που δεν πηγαίνουν στο σχολείο (50 άτομα) είναι εγγεγραμμένοι σε σχολεία της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, ενώ στην περιφέρεια οι περισσότεροι των υπόλοιπων 20 ανήκουν σε σχολεία της περιφερειακής ενότητας Σερρών.

Ο αριθμός έχει αυξηθεί το τελευταίο εικοσαήμερο, καθώς στην αρχή της σχολικής χρονιάς απείχαν από τα μαθήματα 37 μαθητές, εκ των οποίων 30 στη Θεσσαλονίκη και 7 στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι μαθητές αυτοί δεν παρακολουθούν ούτε διαδικτυακά μαθήματα, καθώς στα διαπεριφερειακά διαδικτυακά τμήματα που λειτουργούν, έχουν ενταχθεί αποκλειστικά άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν προσκομίσει τις απαιτούμενες ιατρικές γνωματεύσεις.

Με τροπολογία/ προσθήκη που κατατέθηκε χθες το βράδυ από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης «Μεταρρυθμίσεις νομοθετικό πλαίσιο Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και άλλες επείγουσες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης» τροποποιείται το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 3, του άρθρου 2, του νόμου 1566/1985 για την υποχρεωτικότητα φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο και προβλέπονται ποινικές ευθύνες για όσους γονείς/ κηδεμόνες κρατούν τους μαθητές μακριά από το σχολείο για οποιονδήποτε λόγο.

Συγκεκριμένα, η ρύθμιση προβλέπει ότι: «Η φοίτηση είναι υποχρεωτική στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο, εφόσον ο μαθητής δεν έχει υπερβεί το 16ο έτος της ηλικίας του. Όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς τη φοίτηση τιμωρείται ποινή φυλάκισης μέχρι (2) έτη και χρηματική ποινή».

«Οφείλουμε να προστατεύσουμε το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση», επισήμανε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, εξηγώντας του λόγους που οδήγησαν στη νομοθετική πρωτοβουλία. Σημείωσε δε πως υπήρχε παλαιότερα σχετική διάταξη, που αφορούσε σε πταίσμα αλλά καταργήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. «Δύο χρόνια τώρα ίσχυσε ο έλεγχος της επιμέλειας γονέων και κηδεμόνων από τον εισαγγελέα και τώρα προσθέτουμε και επιπλέον ποινικές ευθύνες. Ισχύει για άπαντες, έως και το Γυμνάσιο», διευκρίνισε η υπουργός.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Σώρρας=Βελόπουλος=Κρανιδιώτης=Κλασιδιάρης=Ψεκασμένος=ελληνάρας=Ανεμβολίαστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην σώσουν και πάνε χίλια χρόνια, αι σιχτιρ πια με όλους τους παλαβους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο σωστός ο ανεμβολίαστος πιστεύει τον πατέρα του ακόμα κι αν ο πατέρας του είναι αμόρφωτος.Ο σωστός ο ανεμβολίαστος πιστεύει κι έναν ιερέα δημόσιο υπάλληλο κι όχι τον επιστήμονα.Μιλάμε για τραγικές επιλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κρατάν τα παιδιά τους μακριά από παρέες,συναναστροφές,δραστηριότητες ,κοινωνικοποίηση,ώρες ατελείωτες μπροστά σε έναν υπολογιστή βλέποντας και ακούγοντας συγκεκριμένα πράγματα απλά και μόνο για να μην βάλουν μάσκα και κάνουν το σελφ τεστ!!!!!έλεος,!!!!δηλαδή μόνο αυτοί είναι γονείς!!!!το θέμα σηκώνει μεγάλη συζήτηση .......κανένας δεν επέβαλλε στα παιδιά να κάνουν εμβόλιο!!!μια μάρκα και ένα σελφ τεστ για να προστατευτούν οι ίδιοι και να προστατεύσουν και τους άλλους!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.