Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Aνοιχτή επιστολή Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών στη Μίνα Γκάγκα



Ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών με επιστολή της προς την αναπληρώτρια υπουργό υγείας Μίνα Γκάγκα, ζητά την παρέμβασή της για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Γιαννιτσών. Η επιστολή έχει ως εξής:
 
ΠΡΟΣ  
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ  
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ  
 
Αξιότιμη Κυρία Αν.Υπουργέ
Τα θερμά μου συγχαρητήρια, καλή θητεία με δύναμη.
Να σας εκφράσω τα συγχαρητήρια και τον απόλυτο σεβασμό για τις υπηρεσίες σας ούσα στην πρώτη γραμμή.
Η αποστολή σας σπουδαία.
Διανύοντας το 4ο κύμα της πανδημίας και με πολλά προβλήματα που ανακύπτουν συνεχώς στα νοσοκομεία, σάς βρίσκουμε σε μια υπεύθυνη θέση, τον ιδανικό άνθρωπο διότι όπως γνωρίζουμε προέρχεστε από την πρώτη γραμμή μάχης ως κλινική γιατρός διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής του νοσοκομείου Σωτηρία που γνωρίζει άριστα την λειτουργία του δημόσιου νοσοκομείου.
Είστε λοιπόν η πλέον αρμόδια να προτείνει, να σχεδιάσει και να εφαρμόσει το σχέδιο αναβάθμισης του δημόσιου νοσοκομείου.
Κυρία αν. υπουργέ, ως σπουδαία επιστήμων αθόρυβη και συνάμα δυναμική με μεγάλη εμπειρία, γνωρίζω ότι έχετε την ισχυρή θέληση και θάρρος και ελπίζω δημιουργικό πείσμα να πετύχετε μαζί με τον έμπειρο υπουργό κ. Πλεύρη την σημαντική αναμόρφωση του δημοσίου συστήματος υγείας. Διανύουμε μια περίοδο δύο χρόνων και πλέον υγειονομικής κρίσης, μια κρίση που δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη .
Κυρία αν.υπουργέ ,
Θεωρείται σκόπιμο να γίνουν περισσότερες προσλήψεις ιατρών και προσωπικού παρέχοντας ταυτόχρονα καλύτερες αμοιβές και περισσότερες οικονομικές χορηγίες. Ενώ η Ελλάδα παράγει υπεράριθμους γιατρούς βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις.
Εάν δεν δοθούν αξιοπρεπείς μισθοί και δεν διορθωθούν οι συνθήκες εργασίας δυστυχώς θα υπάρχει μετανάστευση.

Με λύπη σας αναφέρω αν και το γνωρίζετε διότι έχετε επισκεφθεί το νοσοκομείο μας  στα Γιαννιτσά δυο φορές και σας ευχαριστούμε γι αυτό, έχουν παραιτηθεί αρκετοί γιατροί άλλοι μεταναστεύοντας εκτός Ελλάδας, διότι βρίσκουν καλύτερες συνθήκες, άλλοι γιατροί μας σε άλλες πόλεις, δύο εκ των οποίων δυο διευθυντές της ΜΕΘ και της παθολογικής όλοι εξαίρετοι επιστήμονες που προσέφεραν για πολλά χρόνια τις υπηρεσίες στους ασθενείς.
Η εναλλάξ εφημερία κλινικών στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και Έδεσσας έχει αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι έχοντες άμεση ιατρική βοήθεια  αυτό μας δημιουργεί επιπρόσθετη αγωνία. Επιβάλλεται η διοικητική, οικονομική και λειτουργική αυτοτέλεια του νοσοκομείου μας για την εύρυθμη  λειτουργία του και την μη ταλαιπωρία των ασθενών αλλά και των ιατρών. 
Είναι σε αναστολή 60 εργαζόμενοι. 
Είναι πολύ λυπηρό, κανείς δεν περισσεύει. 
Εμπιστευόμενοι την υπευθυνότητα, ανήσυχοι για το μέλλον σας παρακαλούμε να στηρίξετε το νοσοκομείο Γιαννιτσών.
Επιτρέψτε μας να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και τις ενστάσεις μας.
Προτείνουμε 
1. να δημιουργήσετε κίνητρα ώστε να καλυφθούν θέσεις ιατρών. 
2. την διοικητική, οικονομική, και λειτουργική  αυτοτέλεια του νοσοκομείου.
3. Να επιστρέψουν στην εργασία τους οι 60 εργαζόμενοι με Rapid τεστ όπως το προτείνατε.
4. Έχουμε δυο παροπλισμένα ασθενοφόρα το ένα με δαπάνη του συλλόγου το καταστήσαμε λειτουργικό δεν υπάρχει εργαζόμενος να το κινήσει αυτό θα βοηθούσε στην διακομιδή των ασθενών από το νοσοκομείο προς την οικία τους και έτσι δεν θα επιβάρυνε το ΕΚΑΒ εν προκειμένω το ΕΚΑΒ δεν προλαβαίνει να εξυπηρετήσει και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται.
Επιπλέον δωρεές από τον ιδιωτικό τομέα σημαντικά κονδύλια θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας.
Εμείς ως σύλλογος φίλων του νοσοκομείου Γιαννιτσών συνεχίζουμε με αμείωτο ενθουσιασμό και αίσθημα ευθύνης να είμαστε δίπλα στις ανάγκες του νοσοκομείου μας, ενός νοσοκομείου 200 κλινών μάχιμο, καλά οργανωμένο η θέση του σημαντική γεωγραφικά σε παραμεθόριο νομό, σε κοντινή απόσταση από την Θεσσαλονίκη, όπου γίνεται ανάχωμα για τα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. 
Στα πέντε χρόνια ύπαρξης του συλλόγου έχουμε δαπανήσει 200.000 Ευρώ για ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχιακό εξοπλισμό. 
Στην δε εποχή Covid συμβάλλαμε και συμβάλλουμε στον μακρύ κατάλογο αναγκών της πανδημίας με δωρέες προς το νοσοκομείο μας.
Τώρα συνεχίζουμε δυο ενέργειες,
1. Με τοποθετήσεις συστημάτων αποστείρωσης αέρα, ιεραρχώντας τις ανάγκες. Αφού ολοκληρώσαμε τον χώρο της ΜΕΘ, τον χώρο του αξονικού και τα ΤΕΠ Covid, είναι απαραίτητο να τοποθετήσουμε συσκεύες και στην κλινική Covid και στην παθολογική κλινική.
2. Αφού αντικαταστήσαμε σε αυτόματη την θύρα των ΤΕΠ πρέπει να αντικαταστήσουμε και την ΤΕΠ Covid και την κεντρική θύρα.
Πιστεύουμε στην δημόσια υγεία οφείλουμε να έχουμε υψηλή ποιότητα υπηρεσιών για την οποία επικουρικά συνδράμουμε εργαζόμενοι ακατάπαυστα.
Εισήλθαμε σε μια νέα εποχή επαναπροσδιορισμού για την δημόσια υγεία είναι ώριμες οι συνθήκες για να αναλάβετε πρωτοβουλίες και να προχωρήσετε. 
Βασιζόμενη στα λόγια σας ο άνθρωπος και ο τόπος χρειάζονται συγκροτημένο και φιλόδοξο σχέδιο. Επίσης έχετε αναφέρει είμαστε εδώ και θα προσπαθήσουμε να λύσουμε τα προβλήματα κατά τόπους. 
Η γυναίκα σε κορυφαία θέση αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία εσείς γνωρίζετε πολύ καλά τις προκλήσεις της εποχής να η ευκαιρία συμβάλλετε στο κοινωνικό κράτος για το κοντινό μέλλον.
Οι εξελίξεις στις μέρες μας χαρακτηρίζονται από ταχύτητα. 
Συνημμένα σας αποστέλλω και την επιστολή προς τον υπουργό κ. Πλεύρη. 
Είμαι βέβαιη ότι συμμερίζεστε τις αγωνίες μας, τις ανησυχίες μας και τις απόψεις μας. 
Αναμένουμε τις θετικές σας ενέργειες. 
Αναμένουμε την θετική σας ανταπόκριση.
Ο σύλλογος βρίσκεται στην διάθεση να συνδράμει σε ότι απαιτηθεί.

Με Τιμή,
Μαρία Λαγομάτη
Πρόεδρος του ΣΦΝΓ
Και Το ΔΣ

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Δεν γνωρίζω αν αυτή η επιστολή εκφράζει μόνον την υπογραφουσα πρόεδρο η το σύνολο του συλλόγου αλλά είναι τουλάχιστον προκλητικό να προσπαθούν κάποιοι εν μέσω μιας φονικής πανδημίας να κάνουν προσωπικές πολιτικές και προβολές σε βάρος των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πέλλας. Κυρία μου ξεκινάτε με ένα απίστευτο λιβανιστήρι προς μια συστημική ιατρό που υπουργοποιηθηκε εξ αιτίας των πολύχρωμων αξεσουάρ που διαθέτει στην προσωπική της γκαρνταρόμπα και κατόπιν εξυμνειτε έναν υπουργό γνωστό από το παρελθόν για τις θέσεις και απόψεις του για τους εμβολιασμούς. Αν και δεν είναι δικό σας θέμα αλλά της Κυβέρνησης η οποία θα κριθεί για αυτές τις επιλογές της, μου είναι αδιανόητο να κατανοήσω πως έχετε το θράσος να ζητάτε από έναν κρατικό αξιωματούχο να καταπατήσει τους νόμους του κράτους που αυτός θέσπισε, ψήφισε και επέβαλε στους Έλληνες πολίτες. Είναι άθλια και επικίνδυνη η προτροπή σας για επιστροφή στην εργασία τους ανεμβολιαστων υγειονομικών όταν στην χώρα μας έχει υποβληθεί η υποχρεωτικοτητα στην κοινότητα. Είστε μήπως ειδική επιστημων που μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η επιστροφή τους με rapid test δεν θα προκαλέσει κινδύνους για τους ασθενείς; Στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών υπάρχει Διοίκηση και αν. Διοικητής ευτυχώς με αριστα διαπιστευτήρια για την διαχειρηση και την εύρυθμη λειτουργία αυτής της Μονάδας Υγείας. Μήπως θέλετε να τον παρακάμψουμε και να τον αναπληρώσετε ως καθ' ύλην αρμόδια;
    Με τις προτάσεις που υποβάλλετε (πλην της αναισχυντης επιστροφής των ανεμβολιαστων) τι θέλετε να αποδείξετε; Γνωρίζετε αν έχουν υποβληθεί απο αυτούς που ορίστηκαν να υπηρετήσουν την Υγεία στην περιοχή μας ναι η όχι; Το καλύτερο που έχετε να κάνετε κ. Πρόεδρε του συλλόγου είναι να γίνετε περισσότερο ταπεινή και να αποσύρετε την εν λόγω επιστολή ζητώντας συγνώμη από όλους μας. Σε διαφορετική περίπτωση να παραιτηθείτε αφήνοντας τα ηνία στους οραματιστές και εμπνευστές της ίδρυσης του συλλόγου που σήμερα εκπροσωπείτε. Καλημέρα σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να αγιασει το στόμα σου..ουουφ!! Καιρός ήταν κάποιος να την βάλει στην θέση της την "κυρία Πρόεδρο"

      Διαγραφή
  2. Πληρώματα για το ασθενοφόρο μπορεί να πάρει το νοσοκομείο από τους επικουρικούς της 3ης ΥΠΕ. Τι δουλειά έχει η Γκάγκα;
    Υπεύθυνη είναι η διοίκηση.
    Αλήθεια, στα νοσήλεια που εισπράττει το νοσοκομείο υπάρχει ποσό για την μεταφορά με ασθενοφόρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ οι δύο...λιβανιστηρια είσται..!!!
    Ποιός άριστος διοικητής..??
    Έχει ρημάξει τα πάντα..!!
    Αν είταν άριστος θα προσπαθούσε να κρατήσει τους γιατρούς που έφυγαν!!
    Κ οι του χώρου...ξέρουν καλά γιατί έφυγαν..!!!
    Πέθαινε κόσμος στις καρέκλες υποδοχείς covid!!!
    Ύποπτα Κ εξακριβωμενα περιστατικα μαζί!!!
    Κ ακόμη έτσι είναι!!!
    Οι δύο πρόεδροι των σωματείων..
    Τόλμησαν να μεταφέρουν ακριβώς την εικόνα των δύο νοσοκομείων..Κ διώκονται!!!
    Όσο για τα ασθενοφόρα...!!
    Σταματήστε την ανευθυνότητα των 2 διοικητών να την μετακινηται στο ΕΚΑΒ...!!!
    Είχανε την δυνατότητα να προσλάβουν επικουρικό προσωπικό για να κινήσουν τα ασθενοφόρα Κ να γίνουν εξιτήρια..επανεξετάσεις..
    Κ να βάλουν σε τάξει της δευτερογενείς μεταφορές Κ να μην μετακινούν την ευθύνη στο ΕΚΑΒ που δεν προλαβαίνει!!!!
    Οι άριστοι..διοικητές λοιπών..να πάνε στα σπίτια τούς..μαζί με την ηγεσία τούς!!!
    Διαλύουν το ΕΣΥ!!!
    ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΈΙ ΧΑΡΙΣ ΣΤΟ ΦΙΛΌΤΙΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!!!
    Υ.Γ.
    Μπορεί Κ να μην το δημοσιεύεται ..
    Αλλά αυτή είναι η αλήθεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει να μην σου κάνει τα κέφια ο Λόγγος γιατί σε κόβω για βολεψακια τεμπέλη που τόσα χρόνια εκοβες και ξηλωνες. Τα "καλά σας χρόνια" γεμάτα ραχατι έλαβαν τέλος και ο αν. Διοικητής δεν έχει ανάγκη από λιβανιστήρια. Είναι από τους πιο πετυχημένους στην Ελλάδα κατά γενική ομολογία πολιτών και υπηρεσιακής αξιολόγησης. Εκτός αν θέλεις να του ρίξεις ευθύνες για τα ποσοστά των μολύνσεων σε ένα Νομο Πέλλας γεμάτο από ανεμβολιαστα τετράποδα. Παρεμπιπτόντως δεν διάβασα κάποια αντίδραση από την κ. Πρόεδρο στο σχόλιο μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oπότε οι Φίλοι του Νοσοκομείου θέλουν να επιστρέψουν οι Υγειονομικοί σε αναστολή πίσω. Κρίμα για τον Σύλλογο σας, σας είχα και σε εκτίμηση. Να επιστρέψουν αυτοί που αρνούνται το μοναδικό όπλο κατά του ιού. Είστε Σύλλογος που θέλει το καλό του Νοσοκομείου ή εξυπηρετείται τα θέλω περίεργων κύκλων που τόσο έχουν την περιοχή μας τόσο σε μολύνσεις όσο και σε παραπληροφόρηση? Ανακαλέστε τώρα διότι εκτίθεστε ανεπανόρθωτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.