Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έκτακτο επίδομα στους υγειονομικούς



Έκτακτο επίδομα στο προσωπικό νοσοκομείων, κέντρων υγείας και άλλων δομών του Υπουργείου Υγείας στους υγειονομικούς, ίσο με το μισό του βασικού μισθού τους, και μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης, προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων.

Σύμφωνα με την τροπολογία προβλέπεται έκτακτο επίδομα στους υγειονομικούς, ίσο με το μισό του βασικού μισθού τους, συνολικής δαπάνης 110 εκατ. ευρώ. Η οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί με τη μισθοδοσία σε όσους εργάζονταν όλο το 2021 (μέχρι 30 Νοεμβρίου). Σημειώνεται πως όσοι είναι σε αναστολή δεν αποκλείονται από το επίδομα, αλλά θα το λάβουν αναλογικά βάσει του πόσο καιρό εργάστηκαν και πόσο καιρό βρίσκονταν εκτός εργασίας.

Επίσης άλλη διάταξη της τροπολογίας αφορά στη σύναψη συμβάσεων με ιδιώτες για τη μεταφορά, αποθήκευση, διανομή των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Στην τροπολογία η οποία τίθεται προς ψήφιση αναφέρεται πως το πιστοποιητικό νόσησης θα έχει ισχύ πλέον 90 μέρες, ενώ εξαιρούνται όσοι για αποδεδειγμένους ιατρικούς λόγους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο, όπως αναφέρεται στις διατάξεις.

 Δείτε εδώ τι προβλέπει η τροπολογία

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.