Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

JP Morgan: Τέλος της πανδημίας και πλήρης ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, το 2022



Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan προέβλεψε την Τετάρτη ότι το 2022 θα σηματοδοτήσει το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού και θα επέλθει πλήρης παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Η έκθεση προοπτικών της τράπεζας για το επόμενο έτος, σύμφωνα με το Reuters, ανέφερε ότι τα νέα εμβόλια και τα θεραπευτικά μέσα θα οδηγήσουν σε «ισχυρή κυκλική ανάκαμψη, επιστροφή της παγκόσμιας κινητικότητας και ώθηση της ζήτησης από τους καταναλωτές».

Ο Μάρκο Κολάνοβιτς, επικεφαλής στρατηγικής της JP Mprgan για τις παγκόσμιες αγορές δήλωσε ότι η τράπεζα αναμένει ότι ο αμερικανικός S&P 500 (.SPX) θα αυξηθεί σχεδόν 8% στις 5050 μονάδες, οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών θα εκτιναχθούν κατά 18% και  η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου - - βασικoύ μοχλού του παγκόσμιου κόστους δανεισμού -  θα εκτιναχθεί στο 2,25% μέχρι τα τέλη της επόμενης χρονιά.

«Η άποψή μας είναι ότι το 2022 θα είναι το έτος μιας πλήρους παγκόσμιας ανάκαμψης, του τέλους της πανδημίας και της επιστροφής στις κανονικές οικονομικές συνθήκες που είχαμε πριν από το ξέσπασμα του COVID-19», είπε ο Κολάνοβιτς.

Βασικά σημεία της έκθεσης:

Το 2022 θα είναι άλλη μια χρονιά ανάπτυξης, λόγω της αύξησης της αποταμίευσης των νοικοκυριών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, της αναπλήρωσης των εξαντλημένων αποθεμάτων και της  συνεχιζόμενης στήριξης από τη νομισματική πολιτική.
Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδας θα αρχίζουν να λύνονται. Μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2022, η ροή των αγαθών θα έχει πλησιάσει την κανονικότητα.
Ο πληθωρισμός θα αρχίσει να υποχωρεί από τα μέσα του 2022, ωστόσο  στις αρχές του νέου έτους ενδέχεται να υπάρχει μικρή αποσυμπίεση από την αύξηση των τιμών του 2021.
Εκατομμύρια εργαζόμενοι θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας εάν το στρες της πανδημίας εξασθενίσει, αλλά οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού είναι πιθανό να επιμείνουν.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να κινηθεί πιο κοντά σε μια ουδέτερη νομισματική στάση το 2022.

naftemporiki.gr

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Στην Ελλάδα του Κούλη η ανάκαμψη ήδη έχει ξεκινήσει από το 2021 , αλλά δεν το έχουμε αντιληφθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.