Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο παράγοντας άνθρωπος φέρει το 85% της ευθύνης στην πρόκληση ενός ατυχήματος



Ακόμα ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα έρχεται να προστεθεί στον ήδη μεγάλο κατάλογο της  χρονιάς που μόλις έφυγε και στον ακόμη μεγαλύτερο, στον συνολικό των ελληνικών δρόμων, συνέβη πριν λίγες μέρες. Η οδήγηση είναι μια από τις απολαύσεις που δεν κοπήκαν εντελώς, μα περιορίστηκαν αρκετά, λόγω Κορωνοϊού.
Η δράση επανήλθε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και οι θιασώτες του είδους έσπευσαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες, καθώς, εκτός από θέαμα, είχαν και ζωντανό στοιχηματικό ενδιαφέρον.  Γνωρίστε το live stoixima μέσα από το Scorakias, το νέο site με μοναδικές αποδόσεις και νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες. Μια καινούρια, εύχρηστη πλατφόρμα, με mobile view για να συνεχή ενημέρωση ακόμα κι από το κινητό, για να μην χάνετε λεπτό.
Μπορεί η Ελλάδα να έχει μεγάλη παράδοση στο αγωνιστικό κομμάτι με την ετήσια διαδρομή του Rally Acropolis, οι συμπεριφορές των οδηγών στην καθημερινότητα, ωστόσο, δεν έχουν καμία σχέση με αυτό.
Κάθε χρόνο, τα στατιστικά δείχνουν όλο και περισσότερα τροχαία δυστυχήματα που οφείλονται σε δύο, κυρίως, παράγοντες: κακή οδηγική συμπεριφορά και κακό οδικό δίκτυο.
Ο παράγοντας άνθρωπος φέρει το 85% της ευθύνης στην πρόκληση ενός ατυχήματος. Ένας κακός χειρισμός, ελλιπής γνώση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, είναι μερικές από τις κύριες αιτίες τροχαίων, δυστυχώς, όχι και οι μόνοι.
Η σωστή συντήρηση του οχήματος είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που πολύ συχνά ξεχνιέται, όπως και η κατανόηση της χρήσης του: ένα Opel δεν γίνεται Ferrari αλλά και το αντίστροφό, κάτι που σημαίνει πως το εκάστοτε αυτοκίνητο πρέπει να οδηγείται αντίστοιχα, αλλά με την ίδια προσοχή.
Οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι πάρα πολλοί. Ένα γρήγορο αμάξι ή μια μηχανή δεν μετατρέπει κάποιον αυτόματα σε οδηγό της Formula 1 ή αναβάτη του MotoGP, μια νοοτροπία που συχνά οδηγεί στην υπερεκτίμηση των ικανοτήτων, με συνέπεια τους λάθους χειρισμούς. Για οδηγικές εμπειρίες σαν αυτές των αγώνων, υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες πίστες, που πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας, μειώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τους κινδύνους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τους εξαλείφουν εντελώς.
Ο Κ.Ο.Κ. και η οδήγηση με ασφάλεια δεν αφορά μόνο τους οδηγούς, μα και τους πεζούς και τους ποδηλάτες, οι οποίοι πολύ συχνά τον αγνοούν. Ειδικά στους στενούς δρόμους των πόλεων, αποτελούν βασική αιτία ατυχημάτων και μικρότερη, μα όχι λιγότερο σημαντική, στους ανοιχτούς δρόμους.
Το οδικό δίκτυο στην Ελλάδα, βελτιώνεται διαρκώς, οι ατέλειες του όμως παραμένουν αρκετές. Κι αυτό σημαίνει πως η οδήγηση πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα, χωρίς όμως να μειώνεται η προσοχή, μέχρι οι δρόμοι να γίνουν ασφαλέστεροι και πιο καλοσυντηρημένοι.
Η οδήγηση έχει απλές αρχές, με κυριότερη τον σεβασμό για του υπόλοιπους, είτε πρόκειται για οδηγούς αυτοκινήτων, είτε για αναβάτες μηχανών, είτε για ποδηλάτες ή πεζούς. Κάθε supercar ή superbike έχει τον ίδιο χώρο στον δρόμο με το πιο απλό όχημα, ακόμη και με τον πεζό. Η προσοχή κι ο σεβασμός στους γύρω είναι δύο πολύ καλά στοιχεία για να οδηγούμε σε ασφαλέστερους δρόμους κι ένα φρεσκάρισμα στον Κ.Ο.Κ. θα βοηθήσει στη μείωση των θλιβερών αυτών στατιστικών.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment