Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Υπό κατάληψη όλα τα γυμνάσια και λύκεια στο ΚιλκίςΥπό κατάληψη τελούν από σήμερα όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη του Κιλκίς.
Συγκεκριμένα από το πρωί τελούν υπό κατάληψη το 1ο και το 2ο Λύκειο, το 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο καθώς και τα δυο ΕΠΑΛ της πόλης.
Οι μαθητές αντιδρούν στο άνοιγμα των σχολείων στην κορύφωση της πανδημίας, σύμφωνα με τo eidisis.gr.

Tο σχετικό ψήφισμα από το 2ο Λύκειο Κιλκίς:

“Το σχολείο, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τα υπόλοιπα ομοφρονούντα σχολεία της πόλεως και θέλοντας την – με δίχως άλλο τρόπο – προβολή των αιτημάτων του, τελεί υπό κατάληψη από το δεκαπενταμελές και την υπόλοιπη μαθητική κοινότητα. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και η υπουργός κ. Κεραμέως, αγνοώντας τις επιδείξεις των ειδικών και αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία μαθητών/τριων και διδασκόντων/ουσών ομού, αποφάσισαν να ανοίξουν τα σχολεία εν μέσω του δριμυτέρου κύματος της πανδημίας από την αρχή της. Παρά τα προερχόμενα από όλες τις πλευρές παράπονα, τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά, πράγμα που οδηγεί στην διασπορά του ιού και στην απουσία πολλών συμμαθητών/τριών μας από τα μαθήματά τους, χωρίς την δυνατότητα αναπλήρωσης ή παρακολούθησής τους διαδικτυακά. Το θέμα αυτό είναι αρκετά κρίσιμο, ιδίως για τους/τις μαθητές/τριες της Γ’ Λυκείου. Δυστυχώς, μαθητές/τριες και διδάσκοντες/ουσες δεν είναι οι αρμόδιοι για την λήψη των κατάλληλων – βάσει της κοινής λογικής – μέτρων, ωστόσο ευελπιστούμε ότι με την ύστατη κίνηση της κατάληψης του κτηρίου, θα εισακουσθούν τα αιτήματά μας – η παύση των δια ζώσης μαθημάτων και η αντικατάστασή τους από διαδικτυακά – από τους φορείς της πολιτείας.

Οι καταλήψεις στο Κιλκίς γίνονται στο πλαίσιο πανελλαδικών μαθητικών κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΜΕ Κιλκίς στην τρέχουσα πρώτη εβδομάδα  από την επαναλειτουργία των σχολείων καταγράφηκαν 119 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές οι οποίοι τελούν σε καθεστώς καραντίνας.

Σημειώνουμε ότι τα μαθήματα συνεχίζονται και γίνονται, όπως ο νόμος προβλέπει, διαδικτυακά”.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.