Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στην ''κατάψυξη'' η χώρα με την κακοκαιρία ''Ελπίς'' - Που θα ''χτυπήσει''



Αντιμέτωπη με την κακοκαιρία «Ελπίς», που φέρνει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια, αναμένεται να έρθει η χώρα μας τα επόμενα 24ωρα.
Το πρώτο καιρικό σύστημα θα μας επηρεάσει από το Σάββατο και το δεύτερο, που θα είναι και πιο ισχυρό, από τη Δευτέρα

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ το Σάββατο 22/1, θα επηρεαστούν με χιονοπτώσεις ακόμα και πεδινές περιοχές αρχικά της Μακεδονίας και της Θράκης και βαθμιαία της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.
Προς το βράδυ χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν σε όλο το Αιγαίο και κατά τόπους στο κεντρικό και το βόρειο τμήμα του θα είναι πυκνές.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι, τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Αναμένεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Επισημαίνεται ότι από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και οι μέγιστες τιμές τους δε θα ξεπεράσουν τους 2 με 3 βαθμούς Κελσίου.
Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.
Στα δυτικά προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις. Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά, οι οποίες στην Εύβοια και το Αιγαίο θα είναι κατά διαστήματα πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Τη νύχτα στα βόρεια οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν εκ νέου.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και η πτώση θα γίνει αισθητή και στα νότια. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.
Την Κυριακή 23/1/2022 αναμένεται ύφεση των φαινομένων στα ηπειρωτικά, ενώ στην Εύβοια και σε όλο το Αιγαίο θα συνεχιστούν κατά διαστήματα οι πυκνές χιονοπτώσεις.
Τη Δευτέρα 24/1/2022 οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι τοπικά πυκνές αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο και σε όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Την Τρίτη 25/1/2022 τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση στη βόρεια χώρα, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα συνεχιστούν οι πυκνές χιονοπτώσεις.


 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.