Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σταθεροποίηση κρουσμάτων και εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση – Στη μάχη και οι θεραπείες μολνουπιραβίρης



Η σταθεροποίηση, αν και με υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων, τροφοδοτεί αισιόδοξες για την αποκλιμάκωση της διασποράς έως τις αρχές Φεβρουαρίου. Οι σκληροί δείκτες, ωστόσο, της πανδημίας διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, συντηρώντας τις συνθήκες πίεσης στα νοσοκομεία. Ένας 14χρονος έχασε τη ζωή του μετά τη νόσησή του με κορονοϊό. Το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 19.772 νέα κρούσματα, 679 διασωληνωμένους ασθενείς και 72 θανάτους.

Στο μέτωπο αντιμετώπισης της πανδημίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η βεβαίωση των προστίμων στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών θα προχωρήσει κανονικά.

Mιλώντας στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Παρασκευής αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, δήλωσε πως είχαμε περίπου 600 διασωληνωμένους πριν αρχίσουμε να βλέπουμε μία αύξηση, μέχρι εκείνη τη στιγμή αφορούσε περιστατικά «Δέλτα» η οποία δεν αποκλιμακώνεται εύκολα και είναι αναμενόμενο λόγω των χαρακτηριστικών της».

Επίσης ανέφερε ότι όσοι είναι εμβολιασμένοι με την αναμνηστική δόση, η αποτελεσματικότητα είναι πολύ μεγάλη έναντι της «Δέλτα» και επίσης όσοι έχουν μολυνθεί από την μετάλλαξη Όμικρον έχουν μεγάλη προστασία έναντι της «Δέλτα».

Τέλος, για το θέμα της πιθανής χαλάρωσης των μέτρων, χαρακτήρισε την κατάσταση εύθραυστη, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος, όπως και η πίεση στο σύστημα υγείας και δήλωσε ότι πρέπει να συνεχίσουμε με τη στάση μας να χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα για να μην έχουμε νέα έξαρση.

Η «Δέλτα» συμβάλλει στις σοβαρές νοσηλείες αναλογικά με τον αριθμό των κρουσμάτων σε σύγκριση με την «Όμικρον».

Η χώρα μας έχει παραλάβει 5.700 θεραπείες της μολνουπιραβίρης για την covid-19 και μετά την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), που αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα, θα παραληφθούν άλλες 25.000 θεραπείες, δήλωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Η θεραπεία έχει λάβει ήδη άδεια επείγουσας χρήσης από τον Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Στη χώρα μας, ωσότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της ευρωπαϊκής έγκρισης, η θεραπεία μπορεί να χορηγείται με έγγραφη συναίνεση των ασθενών.

Η κ. Γκάγκα εξηγεί ότι «στην παρούσα φάση της πανδημίας κυριαρχεί η μετάλλαξη Όμικρον η οποία – σύμφωνα με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα – δεν είναι ευαίσθητη στη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία χορηγήθηκαν σε ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τη μετάλλαξη Δέλτα, με θετικά αποτελέσματα. Διεθνώς, λοιπόν, η επιστημονική κοινότητα στρέφεται στις θεραπείες από του στόματος».

Ο τρόπος χορήγησης της νέας θεραπείας

Η πλατφόρμα στην οποία οι γιατροί θα ανεβάζουν τα προς έγκριση αιτήματα για τη νέα θεραπεία με τα αντιικά χάπια, ενεργοποιήθηκε χθες και όπως εξηγεί η κ. Γκάγκα, η μολνουπιραβίρη μπορεί να χορηγείται σε ασθενείς με Covid-19 οι οποίοι έχουν συγκεκριμένους παράγοντες υψηλού κινδύνου για βαριά νόσο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η θεραπεία θα χορηγείται για 5 ημέρες και θα πρέπει να ξεκινά μέσα στις πρώτες 5 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων και τη διάγνωση της νόσου (με θετικό αντιγονικό ή μοριακό τεστ).

Η χορήγηση της θεραπείας θα εγκρίνεται με διαδικασία παρόμοια με αυτή που ισχύει για τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει αν η Όμικρον θα είναι η τελευταία παραλλαγή

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τονίζει επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι όλες οι επιστημονικές απόψεις συγκλίνουν στο ότι η Covid-19 θα εξελιχθεί σε μια ενδημική ιογενή νόσο, αλλά ακόμη δεν μπορεί κανείς να προβλέψει αν η Όμικρον θα είναι η τελευταία παραλλαγή αυτού του ιού. «Σε όλο τον κόσμο, η διασπορά της Όμικρον στην κοινότητα είναι μεγάλη γι’ αυτό και βλέπουμε έξαρση κρουσμάτων στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Είναι πολύ σημαντικό να μην εφησυχάσουμε με το σκεπτικό των ήπιων συμπτωμάτων, να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα που ισχύουν, να φοράμε σωστά τη μάσκα μας, να προσέχουμε τις επαφές μας και βέβαια να αξιοποιήσουμε όλοι το κύριο όπλο μας κατά του ιού, το εμβόλιο».

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Βλέπω μια ιδιαίτερη ικανοποίηση για την επείγουσα έγκριση και κυκλοφορία του συγκεκριμένου σκευάσματος και αναρωτιέμαι προς τι οι πανηγυρισμοί; Εδώ δεν σας πειράζει που θα υπογράφετε για την χορήγηση-ληψη του, ενώ στα εμβόλια φέρατε τα πάνω κάτω και δεν μαζεύατε ούτε το στόμα σας ούτε το πληκτρολόγιο σας; Γνωρίζετε ότι το συγκεκριμένο δεν είναι φάρμακο, αλλά προφαρμακο και προϊόν ευρεσιτεχνίας στο ερευνητικό κέντρο του Emory κατά το έτος 2018; Γνωρίζετε ότι η πιθανή ωφέλεια του (αν υφίσταται) ξεκίνησε για να βοηθήσει επικουρικά και μόνο για την γρίπη; Εμπρός λοιπόν τώρα με την παραινεση των πνευματικών σας, των παπάδων της ενορίας σας και των αρνητών ιατρών, να ιδρύσετε νέο κίνημα υπέρ του συγκεκριμένου σκευάσματος και να ξαναβγειτε στους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στα εμβόλια. Το τσίμπημα σας ενοχλεί, το χαπακωμα όχι και το παραμύθι της Γκαγκα θα το φάτε αμασητο και δίχως pepsi cola.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ;
      ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ, ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΝΑ ΣΤΟ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.
      AN TO ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ, ΒΑΛΕ ΤΗΝ ΤΖΙΦΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΤΟ.

      Υ.Γ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙΣ ΠΟΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ. ΘΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΕΙΣ

      Διαγραφή
    2. Το σκεύασμα καλέ!!! είναι της κατηγορίας των Νουκλεοσιδικων παραγωγων Ν-4 και ξαναγράφω ότι δεν είναι φάρμακο αλλά επικουρικό βοήθημα που χρησιμοποιήθηκε για την καταπολέμηση της γρίπης. Η χρηση του (γιατί δεν είναι εγγεκριμενο πλην της Μ. Βρετανιας η οποία έδωσε προσωρινά άδεια αξιολόγησης και χρήσης τον Δεκέμβριο 2021) πιθανόν να αποτρέψει μια βαριά νόσο κατά 40% - 50% μπλοκάροντας την εξάπλωση της λοίμωξης στα κύτταρα, μη γνωρίζοντας ομως τις παρενέργειες που έχει. Τα εμβόλια που και αυτά πήραν κατ' επείγουσα προσωρινή άδεια κυκλοφορίας, ήδη έχουν αποδείξει την χρησιμότητα τους. Εξ ου και τα παραδείγματα όχι μόνο από τα Νοσοκομεία αλλά και από αυτά που βλέπουμε γύρω μας. Το 90% των βαρέως νοσούντων, διασωληνωμενων στις ΜΕΘ και ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους είναι ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ. Όπως μας γράφεις γιατί αν κατάλαβα καλά δεν έχεις εμβολιαστεί, σε πειράζει που το επέβαλαν υποχρεωτικά, ενώ στο σκευασμα έχεις επιλογή "τζιφρας". Λανθάνεις σε αυτό γιατί κανένας δεν πήρε κανέναν με το ζορι και τον πήγε με βίαιο τρόπο να εμβολιαστεί. Αν θέλεις το κάνεις, αν όχι καλή καρδιά και καλή τύχη. Μην χρησιμοποιήσεις τώρα τους περιορισμούς από δραστηριότητες, εργασία κλπ, γιατί στην Δημοκρατία κυβερνούν οι πολλοί. Οι έχοντες άλλη άποψη μπορούν να περιμένουν την σειρά τους. Και για να μην παρεξηγηθω εννοώ όχι την πολιτική Δημοκρατία, αλλά την επιστημονική που αγγίζει το 95% παγκοσμίως και ίσως παραπάνω από αυτό στην χώρα μας. Στο Υ.Γ απαξιώνω να σου απαντήσω γιατί αν δεν διάβαζες για την ύπαρξη του σκευάσματος στο διαδίκτυο θα χρησιμοποιούσες άλλες δικαιολογίες. Άφησε κάποιοι να γνωρίζουν κάτι παραπάνω από σένα τις δραστικές ουσίες και τα έκδοχα. Καλή Κυριακή σε όλες και όλους...

      Διαγραφή
    3. αλλά επικουρικό βοήθημα ..
      δεν είναι εγγεκριμενο πλην της Μ. Βρετανιας η οποία έδωσε προσωρινά άδεια αξιολόγησης και χρήσης τον Δεκέμβριο 2021).....
      πιθανόν να αποτρέψει μια βαριά νόσο κατά 40% - 50%......
      μη γνωρίζοντας ομως τις παρενέργειες που έχει........
      Μιλάμε για ΤΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ όχι αστεία.

      θέλω να πιστεύω ότι υπήρξες το ίδιο ένθερμος υποστηρικτής και των μονοκλωνικών αντισωμάτων που κυκλοφόρησαν πριν 14 μήνες με θαυμάσια αποτελέσματα και τα οποία πεισματικά οι κυβερνώντες αρνήθηκαν να εισάγουν και χορηγήσουν σε ικανούς αριθμούς στον ελληνικό λαό, πλην ελαχίστων και επωνύμων αρχικά εξαιρέσεων, με αποτέλεσμα να καταγραφούν τόσες χιλιάδες θάνατοι.
      Επειδή δεν είμαι ειδικός , όπως προφανώς εσύ, θα ήθελα να δω τις επίσημες αντιδράσεις,ειδικά της δικαστικής εξουσίας στις καταγγελίες γνωστού ειδικού επί των φαρμάκων ότι αν εισάγονταν σε ικανές ποσότητες τα παραπάνω σκευάσματα θα μπορούσαν να είχαν σωθεί τουλάχιστον οι μισοί από τους συμπολίτες μας που καταγράφτηκαν επίσημα ως θάνατοι από ή με covid ή όπως αποφασίσει να τα αποκαλεί ο γνωστός Σωτήρης.
      Άκου τι λέει ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΊΑ στο 11:00 - 15:18, είναι 4 λεπτάκια
      https://www.youtube.com/watch?v=60OWnFtfSXc

      Αν έχει κάποιος άλλα 10 λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο του, μπορεί να ακούσει και μερικά πραγματάκια για τα χάπια που αναμένονται και θα δίδονται στους ασθενείς κατόπιν συγκατάθεσής τους όπως ειπώθηκε , τις πιθανές παρενέργειες καθώς και με το τι παίχτηκε χρονικά και ουσιαστικά μεταξύ εμβολίου και μονοκλωνικών.
      https://www.youtube.com/watch?v=8O-9n-9ymic στο 14:40 - 24:10

      Όλα τα παραπάνω προφανώς είναι τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης της χώρας από την αλάνθαστη πλειοψηφία, επιστημονική και πολιτική μια και οι πολιτικοί συμβουλεύονται τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ και όσοι έχουν διαφορετική άποψη, όπως γράφεις, μπορούν να περιμένουν τη σειρά τους.
      Κάποιοι είναι βέβαιο ότι αναμένουν μόνο την ανάσταση εκεί που βρίσκονται.
      Από ότι γνωρίζουμε τα μεγάλα άλματα στην επιστήμη τα έκανε η συντριπτική μειοψηφία.
      Ο καθένας μπορεί να φροντίσει για το καλό του.
      Και ο Κούλης θέλει και καλά να εμβολιάσει τους πάντες για το καλό τους.
      όπως έδιωξε του υγειονομικούς για το καλό των ασθενών.
      όπως έκλεισε τη ΜΕΘ της Έδεσσας για το καλό μας

      Διαγραφή
    4. ΕΣΕΝΑ 12'08 ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΗ ΚΑΠΟΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΗΣ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ?ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΖΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΖΑ ΟΠΟΥΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΗΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣ ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΜΗ ΚΡΗΤΙΚΑΡΗΣ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΤΙ ΓΡΑΦΗ ΓΙΝΕΤΕ.ΕΣΥ ΕΛΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΖΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΜΑΘΩ ΝΑ ΡΜΕΓΕΙΣ ΓΑΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΤΡΑΓΟΠΑΠΑΔΕΣ,ΕΛΑ ΣΟΥ ΔΟΣΩ ΧΑΠΙΑ ΓΙΑ ΖΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΩΡΕΑ ΝΑ ΣΤΑΝΙΑΡΗ ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ,

      Διαγραφή
    5. Με εσένα θα χρειαστούμε οφθαλμίατρο όχι από καμιά παρενέργεια από κανένα εμβόλιο, αλλά από τα ορθογραφικά σου εγκλήματα.
      Μην το πιάνεις το ρημάδι το πληκτρολόγιο, είναι φονικό εργαλείο στα χέρια σου.
      Εντάξει αν τα έχεις μόνο για άρμεγμα, να δείξουμε κατανόηση αν και υπάρχουν μηχανές για άρμεγμα

      Διαγραφή
    6. κ. 2:07 θα σου απαντήσω ξεκινώντας από το τελευταίο σου ερώτημα που αφορά την ΜΕΘ της Έδεσσας. Πράγματι όσο λειτουργούσε είχε επιτυχία 100 στα 100% σε θανάτους με αρνητική πρωτιά πανελλήνια. Ας βγει ο διοικητής της Έδεσσας να με διαψεύσει και αν μπορεί να μας ενημερώσει πόσοι διασωληνωμενοι εξήλθαν από αυτήν, σε αντίθεση με αυτή των Γιαννιτσών που έσωσε δεκάδες βαρέως νοσούντες από την λοίμωξη και είναι από τις καλύτερες στην χώρα μας. Το τι έκανε ο Κούλης, ο Αλέξης, και ο Αγαμέμνονας δεν είναι θέμα σχολιασμού για μένα, γιατί όπως πολλές φορές έχω γράψει ότι ο μεγάλος ασθενής της Ελλάδας είναι το Ε.Σ.Υ εδώ και δεκαετίες. Στην τοποθέτησή σου περί αναστολής ανεμβολιαστου προσωπικού από την αρχή ήμουν αντίθετος. Οι εν λόγω υγειονομικοί δεν έπρεπε να τεθούν σε αναστολή, αλλά να απολυθούν. Στην αναφορά σου στις καταγγελίες του γνωστού καθηγητή Φαρμακολογίας το μόνο που έχω να σου γράψω είναι ότι αυτός σύμφωνα με δική του δήλωση είναι πλήρως εμβολιασμενος και λόγω θέσης και ιδιότητας θα μπορούσε να επιλέξει τα μονοκλωνικά από το εμβόλιο. Γιατί δεν το έκανε; Στις παραπομπές που μας ζητάς να διαβάσουμε εγώ προσωπικά δεν θα το κάνω γιατί είναι "κίτρινη" πληροφόρηση από μη επιστημονικές σελίδες. Τέλος όπως γράφεις εφοσον δεν είσαι ειδικός, άφησε τότε σε αυτούς να κάνουν την δουλειά τους, γιατί η πατρίδα μας έχει άρτιο, άξιο και εξαίρετο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και είναι αυταποδεκτο από την ζήτηση που έχουν απο μεγάλα νοσηλευτικα και ερευνητικα κέντρα του εξωτερικού. Το πρόβλημα των θανάτων είναι φαινόμενο ενός σάπιου συστήματος υγείας δυστυχώς που μόνο περικοπές υφίσταται ειδικά την τελευταία δωδεκαετία. Καλή εβδομάδα σε όλους με ιδαιτερη προσοχή απέναντι στον φονικό ιό.

      Διαγραφή
  2. ΑΡΙΣΤΟΣ Ο ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΛΩΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Κ ΣΤΗΝ Μ.Ε.Θ.ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΚ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΣΙΠΑΡΟΝΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΦΥΛΑ ΤΑ ΕΡΜΑ.ΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΚΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.