Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τοξικό νέφος από καύση σκουπιδιών σε Άθυρα, Κουφάλια και Άγιο Πέτρο (φωτο)



Τοξικό νέφος, δημιουργείται από την καύση απορριμμάτων, στην περιοχή και συμβαίνει επανειλημμένα.
Η ανεξέλεγκτη χωματερή, καίει αυτή την φορά για 4η συνεχόμενη μέρα. Βρίσκεται βόρεια από τα Άθυρα, στα όρια των νομών Πέλλας και Κιλκίς, ανάμεσα στα Άθυρα και τον Άγιο Πέτρο. Η καύση των σκουπιδιών δημιουργεί τοξικό νέφος, καλύπτοντας το χωριό Άθυρα και κατευθύνεται προς τα Κουφάλια.

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Η συγκεκριμένη φωτιά καίει τουλάχιστον από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022. Ο χρόνος και η διάρκειά της, καθόλου τυχαία δεν φαίνεται να είναι, καθώς συμβαίνει τακτικά σε χρόνους και διάρκεια, ανάλογα με το πως μπορεί να γίνει λιγότερο αντιληπτή.
Η τρέχουσα μεγάλη φωτιά μοιάζει να προγραμματίστηκε, ώστε να είναι σε έντονη δραστηριότητα από το Σάββατο, καθώς προβλεπόταν πολύ κρύο με αρκετό αέρα, για τις επόμενες μέρες. Με αυτές τις συνθήκες, λίγοι θα ήταν έξω, για να αντιληφθούν το φαινόμενο και ο αέρας θα μετακινούσε γρήγορα το τοξικό νέφος, που δημιουργείται. Η διάρκεια των καιρικών φαινομένων, έδινε την ευκαιρία, για παρατεταμένη καύση, όπως και έγινε.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Η ίδια κατάσταση παρατηρείται εδώ και χρόνια, όλους τους μήνες, σε επιλεγμένες συνθήκες. Ενδεικτικά:
• Αργά το βράδυ (πού γίνεται δύσκολα αντιληπτή η προέλευση του καπνού)
• Σούρουπο ή βράδυ, με μικρή διάρκεια (όταν γίνει αντιληπτός ο καπνός στα χωριά, έχει σβήσει μεγάλο μέρος της φωτιάς)
• Πριν από βροχή (έντονη καύση με ενδεχόμενο σβήσιμό της από την βροχή)
• Όταν έχει πολύ αέρα (ο καπνός παρασύρεται γρήγορα και διαλύεται οπτικά)
• Πριν από έντονα καιρικά φαινόμενα (πχ το κρύο που προβλεπόταν από το Σάββατο, οπότε δεν γίνεται αντιληπτή)

ΤΟΞΙΚΟ ΝΕΦΟΣ
Τα σκουπίδια που καίγονται περιέχουν υλικά, που δημιουργούν τοξικά παράγωγα και διοξίνες. Η δε τελευταία φωτιά δημιούργησε αφόρητο νέφος, που είχε μια άκρως ερεθιστική οσμή, πέρα από την τυπική τοξική μυρωδιά καμένων πλαστικών και μη φυσικών υλικών, που εκλύεται συνήθως. Φόβοι εκφράζονται για την καύση συσκευασιών και υπολειμμάτων από αγροτικά χημικά σκευάσματα ή άλλων επικίνδυνων υλικών, που χρειάζονται ειδική διαχείριση, ακόμη και στην εναπόθεση.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Σημειώνεται ότι η καύση σκουπιδιών είναι παράνομη και άκρως βλαβερή για την υγεία. Η δε καύση απορριμμάτων που απαιτούν ειδική μεταχείριση, έχει ακόμη μεγαλύτερες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων των γύρω περιοχών.
Πηγή: athirafotiaskoupidia.wordpress.com

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ (25/01/2022)
Οι φωτογραφίες είναι από το απόγευμα της Τρίτης 25 Ιανουαρίου 2022 (4η τουλάχιστον ημέρα συνεχόμενης φωτιάς) και πλέον δεν έχει φλόγες, αλλά συνεχίζει να σιγοκαίει από κάτω.





 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.