Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μπλόκο των αγροτών στη Χαλκηδόνα - Έκλεισαν συμβολικά την Εθνική οδό για μισή ώρα (βίντεο)



Μπλόκο στα τρακτέρ των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας που είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Θεσσαλονίκη έστησε η αστυνομία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τα σταμάτησαν στη Χαλκηδόνα, παρότι, σύμφωνα με τους αγρότες, υπήρχε συμφωνία να επιτρέψουν τη διέλευση 20 οχημάτων. Οι αγρότες κατευθύνθηκαν στη Χαλκηδόνα, όπου αποφάσισαν να αποκλείσουν τον κόμβο.
Η Εθνική οδός, στο ύψος της Χαλκηδόνας παρέμεινε κλειστή για μισή ώρα περίπου. 
Οι αγρότες άνοιξαν τον δρόμο στις 1.30 το μεσημέρι. 

«Εδώ και 3-4 μέρες έχουμε ανακοινώσει μια διαμαρτυρία που θα κάναμε στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Είχαμε μια συμφωνία με την αστυνομία να έρθουν συμβολικά 20 τρακτέρ από τα Γιαννιτσά και το Πολύκαστρο. Η συμφωνία δεν τηρήθηκε, τα έχουν σταματημένα στην Χαλκηδόνα. Υπάρχει κόσμος εκεί, πηγαίνουμε τώρα και εμείς, ώστε να συμπαρασταθούμε στους συναγωνιστές μας», ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θέρμης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, η σημερινή διαμαρτυρία στον ΟΠΕΚΕΠΕ είχε ως αντικείμενο την ηλεκτρονική δήλωση των ενοικιαστηρίων. «Ο συγκεκριμένος φορέας είναι αυτός που καταθέτουμε τις δηλώσεις μας και ήρθαμε για ένα και μοναδικό αίτημα, για τα ηλεκτρονικά ενοικιαστήρια που τα κάνανε υποχρεωτικά μέχρι 31 Μαΐου. Θα μείνει το 30-40% της ελληνικής γης αδήλωτο. Θα χαθούνε πόροι. Ποιος θα αναλάβει το πολιτικό κόστος δεν ξέρω», είπε χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί ότι κινητοποιήσεις έχουν αρχίσει ή προγραμματίζουν οι αγρότες όλης της χώρας που ζητούν μεταξύ άλλων κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, μείωση του κόστους παραγωγής και μέτρα για την ελάφρυνσή τους από τις αυξήσεις του κόστους ενέργειας.

Πληροφορίες από voria.gr
 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. ΤON ΛAKH ΘEΛOYME NA ΣYZHTHΣOYME KAI ME ΦΩTO NA ΠPOXΩPHΣEI TA AITHMATA ΣTON OΠEKEΠE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδω ο κόσμος καίγεται και η αγρότες- με τα επιδόματα ξυρίζονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που πάτε ορε αγρότες με 150.000 τρακτέρ;και εσύ κύριε που τραβάς το βίντεο να κάνουμε μια κανένα έρανο για να σε ταισουμε!δεν χορτενεται με τίποτα μεγαλοαγροτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.