Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λουκέτο της τράπεζας Eurobank στην Αριδαία



Η τράπεζα Eurobank ανακοίνωσε το κλείσιμο 25 καταστημάτων, συγκεκριμένα: 6 καταστήματα στην Αττική, 3 στο νομό Θεσσαλονίκης και 16 στην Περιφέρεια. 

Στο Δήμο Αλμωπίας κλείνει το μοναδικό κατάστημα της Τράπεζας.

Μετά από μία δεκαετία κρίσης και εν μέσω πανδημίας η Eurobank συνεχίζει στην λογική της συρρίκνωσης, της περικοπής του κόστους και της επίτευξης κερδών.

Η πρακτική της μαζικής συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων αφαιρεί το δικαίωμα στην εργασία, αποδυναμώνει την δυνατότητα εξυπηρέτησης της πελατείας και κλονίζει την προβολή της τράπεζας. Η διοίκηση της Τράπεζας πρέπει να αντιληφθεί τις σημαντικές επιπτώσεις στις οικονομίες των τοπικών κοινωνιών καθώς και στην ποιότητα εξυπηρέτησης της πελατείας. Το 30% της πελατείας αδυνατεί να χρησιμοποιήσει τα εναλλακτικά δίκτυα εξυπηρέτησης.

Στην Ελλάδα ένα κατάστημα αντιστοιχεί σε 6.298 κατοίκους ενώ ο μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι ένα κατάστημα ανά 2.890 κατοίκους.

Στην Ελλάδα ένας τραπεζοϋπάλληλος αντιστοιχεί σε 324 κατοίκους ενώ ο μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι 188 κάτοικοι. Στον εν λόγω δείκτη η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Το δίκτυο της τράπεζας Eurobank έχει ήδη συρρικνωθεί κατά την τελευταία δεκαετία σχεδόν κατά 50%.

Το κλείσιμο καταστημάτων δημιουργεί συνθήκες πίεσης, αβεβαιότητας και ανασφάλειας στους υπαλλήλους της Τράπεζας.

Οι τράπεζες τα περασμένα χρόνια ανακεφαλαιοποιήθηκαν τρεις φορές από κρατικά κονδύλια. Οφείλουν λοιπόν, να υλοποιήσουν σχέδια ανάπτυξης, να στηρίξουν και να χρηματοδοτήσουν την εθνική μας οικονομία και ιδιαίτερα δε την περιφέρεια. Οφείλουν να μην επιμένουν σε αδιέξοδες λογικές μείωσης κόστους αλλά να λάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην κοινωνία και στην οικονομία.

Λογικές αντιπαράθεσης με τις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζόμενους δεν ωφελούν.

Σύλλογος Εργαζομένων Eurobank Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Όταν υπάρχει χρήμα σε μια περιοχή έρχονται η τράπεζες Όταν δεν υπάρχει χρήμα φεύγουν που είναι το περίεργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12:52 συμφωνώ μαζί σου. Σιγουρα εκεινος ο παλιός τροπος λειτουργίας των τραπεζών που ουσιαστικά απομυζούσαν τους καταθέτες, εχει παρέλθει οριστικά και αμετάκλητα. Θα πρέπει ολοι να προσαρμοστούμε με τα νεα δεδομένα. Καλα κανουν και τα κλείνουν, αφου ουσιαστικά δεν προσφέρουν στον τοπο μας, αλλα απομυζούν την ενέργεια μας....

      Διαγραφή
    2. Μήπως ζεις στο 2000 ακόμη; Πιο άκυρη απάντηση το 2022 δεν έχω διαβάσει. Μέχρι το 2023 θα κλείσουν πολλά υποκαταστήματα τραπεζών γιατί έχει αποφασιστεί να μείνουν κάποια μεγάλα σε πολύ μεγάλες πόλεις και τα υπόλοιπα θα είναι αυτοματοποιημένα. Βλέπε πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκη. Με Ίντερνετ banking τα υπόλοιπα..

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.