Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Τελευταία ευκαιρία για την πληρωμή τους – Ποιοι απαλλάσσονταιΗ μη έγκυρη αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας επισύρει πρόστιμο, το οποίο ισούται με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.
Τελευταία ευκαιρία έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2022, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία.

Η προθεσμία, λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, με το υπουργείο Οικονομικών να τονίζει ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση.

Φέτος, τα ειδοποιητήρια περιλαμβάνουν QR Code, με σκοπό τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών ΙΧ. Σκανάροντας τον κωδικό QR, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να πληρώσουν άμεσα μέσω web banking και από το κινητό τους τηλέφωνο το ποσό των τελών κυκλοφορίας 2022. Παράλληλα, η πληρωμή μπορεί να γίνει και στις τράπεζες, είτε και μέσω web banking.
Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2022 βρίσκονται δημοσιευμένα στην ιστοστελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr), στην πλατφόρμα MyCar.

Ποιοι απαλλάσσονται
Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες πολιτών που απαλλάσσονται, η ΑΑΔΕ εξέδωσε σχετική εγκύκλιο με την οποία παρέχονται οδηγίες αναφορικά με την προθεσμία προσκόμισης των γνωματεύσεων του ΚΕΠΑ (ή της ΑΣΥΕ), μαζί με την ιατρική βεβαίωση αντιστοίχισης της πάθησης για τη χορήγηση απαλλαγής από τέλη κυκλοφορίας έτους 2022 στις ακόλουθες περιπτώσεις:
  • στις νέες κατηγορίες απαλλασσομένων του αρ. 16 του ν. 1798/1988,
στις περιπτώσεις φορολογούμενων που κλήθηκαν από τις ΔΟΥ, κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών απαλλαγής τελών κυκλοφορίας λόγω αναπηρίας, να προσκομίσουν γνωμάτευση του ΚΕΠΑ με τη σχετική ιατρική βεβαίωση αντιστοίχισης,
στις περιπτώσεις που έληγε η απόφαση απαλλαγής την 31/12/2021 λόγω λήξης της γνωμάτευσης του ΚΕΠΑ (ή της ΑΣΥΕ) και
με την ίδια εγκύκλιο τίθεται νέα προθεσμία για την προσκόμιση των εν λόγω δικαιολογητικών και για την απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας έτους 2021, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, των νέων κατηγοριών απαλλασσομένων του αρ. 16 του ν. 1798/1988.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.