Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Χαλκηδόνος προς αγρότες: Μην καίτε γεωργικά υπολείμματαΝα τηρούν την ισχύουσα νομοθεσία που απαγορεύει την καύση των γεωργικών υπολειμμάτων στις αγροτικές περιοχές, για να μην επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα και να προστατευθεί το οικοσύστημα από επιπλέον ρύπανση καλεί τους αγρότες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου η Δημοτική Αρχή Χαλκηδόνος.

Σε μια προσπάθεια εξάλειψης του φαινομένου ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος ζητά από τους αγρότες του Δήμου να συμμορφωθούν με την τήρηση των νόμων και να μην προχωρούν σε καύση των υπολειμμάτων των καλλιεργειών τους. Ο κ. Αναγνωστόπουλος ζητά παράλληλα από τις αρμόδιες αρχές να προβαίνουν στους απαραίτητους ελέγχους και να επιβάλλουν αυστηρά πρόστιμα για την παράνομη καύση γεωργικών υπολειμμάτων.
“Ζητούμε τη συνεργασία όλων των αγροτών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας προκειμένου να προστατεύσουμε το περιβάλλον αλλά και το οικοσύστημα του Δήμου μας”, τονίζει ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον Δήμο Χαλκηδόνος καλλιεργούνται σε μεγάλο βαθμό αραβόσιτος και ρύζι, καλλιέργειες οι οποίες κατά τη συγκομιδή τους αφήνουν πίσω τους μεγάλη ποσότητα γεωργικών υπολειμμάτων. Μερίδα των αγροτών ενσωματώνει την ύλη αυτή στο έδαφος (ορθή πρακτική καταπολέμησης γεωργικών υπολειμμάτων), ωστόσο, υπάρχουν και αγρότες οι οποίοι προβαίνουν σε παράνομες καύσεις των υπολειμμάτων αυτών.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.