Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παγκόσμιο τσουνάμι ανατιμήσεων σε βασικά τρόφιμαΣτα ύψη κινδυνεύουν να φτάσουν οι τιμές βασικών τροφίμων λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία. Η ανησυχία των επιχειρηματιών είναι μεγάλη για το τι θα φέρει η κρίση όπως λένε στο άμεσο μέλλον.

Τα δύο κράτη αποτελούν το σιτοβολώνα της Ευρώπης και όχι μόνο. Πολλές ελληνικές επιχειρήσεις εισάγουν σιτηρά, καλαμπόκι και ηλιέλαιο από τις δύο χώρες και αν διακοπεί η ροή θα έχει αντίκτυπο τόσο στις ίδιες όσο και στην τσέπη των καταναλωτών.

Με όλες τις αυξήσεις που έχουν υποστεί το τελευταίο διάστημα, τόσο στην ενέργεια, στις πρώτες ύλες και στο αλεύρι όπως λένε οι αρτοποιοί τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα και η αύξηση στο ψωμί πιθανόν να είναι αναπόφευκτη.

Η εμπόλεμη σύρραξη αναμένεται να επιβαρύνει με επιπλέον έξοδα το καλάθι της νοικοκυράς. Όπως υποστηρίζουν οι καταναλωτές οι όποιες ανατιμήσεις σε προϊόντα κάνουν αβάσταχτο τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό από τις αυξήσεις σε ενέργεια και καύσιμα.

Επαγγελματίες και καταναλωτές είναι προβληματισμένοι και ελπίζουν σε γρήγορη αποκλιμάκωση της κρίσης. 

 

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

1 comments:

 1. Πολλές ελληνικές επιχειρήσεις εισάγουν σιτηρά, καλαμπόκι και ηλιέλαιο από....
  ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΦΛΑΡΟ.
  ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΑΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΞΑΡΤΩΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ.
  ΠΑΡΑΤΗΣΑΜΕ ΕΦΟΡΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΥΤΕΨΑΜΕ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΡΓΕΙΑΣ.
  ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΗΛΙΟ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΧΡΥΣΑΦΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.