Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συναντήσεις Γ. Καρασμάνη με τους αρμόδιους υπουργούς για τη δημοπράτηση του Φράγματος ΑλμωπαίουΕπιστολή στο νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Με αφορμή την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση σε επιστολή πολίτη που κατατέθηκε ως αναφορά στη Βουλή, ο Γιώργος Καρασμάνης είχε συνάντηση την Πέμπτη 24/2/22 με τον Υπουργό και με τον Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων του ΣΔΙΤ.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πρόταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την υπαγωγή του Φράγματος Αλμωπαίου στο πρόγραμμα της σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Ο πρώην Υπουργός επισήμανε την τεράστια σημασία του έργου για την Πέλλα αλλά και γενικότερα για την Κεντρική Μακεδονία, για τα μεγάλα οφέλη στην τοπική οικονομία, στον πρωτογενή τομέα και συνολικά στην ευρύτερη περιοχή.
Οι τεκμηριωμένες επισημάνσεις Καρασμάνη είχαν ήδη εκτιμηθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θοδωρή Σκυλακάκη - ο οποίος άλλωστε ήταν και αυτός που ενέταξε την κατασκευή του μεγάλου έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης – και με τον οποίο την ίδια μέρα είχε συνάντηση ο Γιώργος Καρασμάνης.
Ο πρώην Υπουργός μετέφερε την αγωνία των συμπολιτών του για την πορεία εξέλιξης των εργασιών κατασκευής του μεγάλου έργου, για να λάβει από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών για ακόμη μια φορά τη κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι, όπως ο ίδιος ενέταξε το Φράγμα Αλμωπαίου στο Ταμείο Ανάκαμψης, ο ίδιος και σήμερα εγγυάται για την υλοποίησή του. Και ότι οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα συζητηθούν στην τηλεδιάσκεψη της 8ης Μαρτίου με τα συναρμόδια Υπουργεία. Αυτό ανάφερε και ο Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης αρμόδιος του προγράμματος ΣΔΙΤ.
Παράλληλα, ο Γιώργος Καρασμάνης, με επιστολή του στον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης – και ενόψει της τηλεδιάσκεψης της 8ης Μαρτίου με αντικείμενο το Πρόγραμμα ¨ΥΔΩΡ 2.0¨ που έχει σχέση με τα φράγματα τα ενταγμένα στο ΣΔΙΤ – τον ενημερώνει για τη σπουδαιότητα του Φράγματος Αλμωπαίου.

Ακολουθεί η επιστολή : 

Αγαπητέ Υπουργέ
Βασική μου αρχή είναι να δίνω πάντα ¨πίστωση¨ χρόνου σε κάθε νέο Υπουργό – αναγκαία προκειμένου να ενημερωθεί επαρκώς για τα ζητήματα που θα αντιμετωπίσει.
Όμως, ενόψει της τηλεδιάσκεψης της 8ης Μαρτίου, θεωρώ σκόπιμο να σε ενημερώσω για το Φράγμα Αλμωπαίου – ένα έργο τεράστιας αναπτυξιακής και οικονομικής σημασίας, πολλαπλής χρησιμότητας και πολλαπλασιαστικού χαρακτήρα για τον Νομό Πέλλας αλλά και για την Κεντρική Μακεδονία γενικότερα.
Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι το έργο αυτό, επί 15 χρόνια πέρασε μέσα από συμπληγάδες, από συστηματικές μεθοδεύσεις καθυστερήσεων και αναβολών από αβελτηρίες αλλά και σκοπιμότητες των προηγούμενων Κυβερνήσεων. Μια κατάσταση που, δυστυχώς, συνεχίστηκε και στο πρώτο διάστημα της σημερινής δικής μας Κυβέρνησης!
Είναι ευτύχημα που ανέλαβε ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης και, με τις γνώσεις και την εμπειρία του, κατάφερε να επιταχύνει όλες τις διαδικασίες. Και, φυσικά, με την ένταξη από τον Θοδωρή Σκυλακάκη στο Ταμείο Ανάκαμψης – παρά το γεγονός ότι το έργο δεν είχε προταθεί από το ΥΠΑΑΤ !
Συνεπώς, αγαπητέ Υπουργέ, το έργο πλέον είναι πλήρες και έτοιμο για δημοπράτηση.
Σου επισυνάπτω ένα από τα εκατοντάδες έγγραφα του αρχείου μου για την πληρέστερη ενημέρωσή σου και, βέβαια, είμαι πάντα στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφόρηση θελήσεις.

Με εκτίμηση
Γιώργος Καρασμάνης

 

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 comments:

 1. Στόχος ζωής για τον μπάρμπα Γιώργο αυτό το φράγμα.
  Όπως λέει ο λαός: Ήμουν νέος και γέρασα.
  Αλήθεια πως πάνε οι εισπράξεις από τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων 60+ μπάρμπα Γιώργο;
  Θα κάνετε καλό ταμείο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. MAKAPI ΦIΛE NA EIXAN KAI AΛΛOI ΣTOXOI ΣTHN ZΩH TOYΣ. ΠAPA TO ΓEΓONOΣ OTI ΓINANE OΠΩΣ EXEI AΠOΔEIΞEI ABEΛTHPIEΣ... ΔEN ΔIΣTAΣE NA ΣYΓKPOYΣΘEI KAI ME TOYΣ ΔIKOYΣ TOY..TO ΠAΛEΨE KAI TO ΠETYXE! EYTYXΩΣ ΠOY HTAN AYTH KYBEPNHΣH, AΛΛIΩΣ ΘA ΘPHNOYΣAME EKATONTAΔEΣ XIΛIAΔEΣ ME TA MYAΛA ΣAN TO ΔIKO ΣOY...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ (ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ)ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ Π@Π@ΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΤΟΧΟΥΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΓΛΥΩΔΗ ΣΧΟΛΙΑ. ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!

   Διαγραφή
 3. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ28 Φεβρουαρίου 2022 στις 5:38 μ.μ.

  MAKAPI ΦIΛE NA EIXAN KAI AΛΛOI ΣTOXOI ΣTHN ZΩH TOYΣ. ΠAPA TO ΓEΓONOΣ OTI ΓINANE OΠΩΣ EXEI AΠOΔEIΞEI ABEΛTHPIEΣ... ΔEN ΔIΣTAΣE NA ΣYΓKPOYΣΘEI KAI ME TOYΣ ΔIKOYΣ TOY..TO ΠAΛEΨE KAI TO ΠETYXE! EYTYXΩΣ ΠOY HTAN AYTH KYBEPNHΣH, AΛΛIΩΣ ΘA ΘPHNOYΣAME EKATONTAΔEΣ XIΛIAΔEΣ ME TA MYAΛA ΣAN TO ΔIKO ΣOY...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. TΩPA Λ@M#ΓIO AΠEKTHΣEΣ KAI ONOMA. THN AΛHΘEIA THN AΠOKAΛEIΣ ΓΛYΩΔH ΣXOΛIA . OΛH H ΠEΛΛA ΞEPEI OTI ΔEN EXEI OYTE ΛEΦTA, OYTE ΣΠONΣOPEΣ, OYTE KAPEKΛA YΠOΛOΓIZEI. ΠANTA ΣTH ZΩH KAI ΣTHN ΠOΛITIKH ME ΣTOXOYΣ KAI AΠOTEΛEΣMATA .ΓIA AYTO TON TIMAME ΠANTA ΠPΩTO. TO KATAΛABEΣ Π@Π@PA Λ@M#ΓIO.
  KAPATZOBA ΠAPAKAΛΩ NA ANAPTHΘEI TO ΣXOΛIO MOY
  Λ.Π

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.