Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μητσοτάκης: Ενισχύσεις 1,1 δισ. ευρώ για 3,2 εκατ. πολίτες – Όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας



Το νέο πακέτο στήριξης των πολιτών απέναντι στο κύμα ακρίβειας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα ύψους 1,1 δισ. ευρώ, τα οποία θα αφορούν νοικοκυριά με εισόδημα ως 30.000 ευρώ, δηλαδή 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες.

Παράλληλα, εξήγησε πως οι ρυθμίσεις αφορούν όλα τα μέτωπα της ακρίβειας. «Την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά, που έχουν σήμερα και τα περισσότερα έξοδα. Τη γενναία επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος. Αλλά και τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων. Ενώ συνδυάζονται με ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα».

«Και, βέβαια, όλα αυτά πλαισιώνονται από τον νέο, χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ και από την επικείμενη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού. Γιατί οι μισθοί στη χώρα μας είναι, δυστυχώς, ακόμα χαμηλοί. Και η ακρίβεια ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα» συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε, δε, πως τα εν λόγω μέτρα «θα ισχύουν για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο».

Τέλος, τόνισε πως η εφαρμογή των μέτρων «θα είναι απλή και θα εξηγηθεί αύριο αναλυτικά από τους αρμόδιους υπουργούς». 

«Μέτρα μετρημένα στο μέτρο της πραγματικότητας»
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός εξήγησε πως «οι νέες ρυθμίσεις υπηρετούν δύο αρχές: πρώτον, είναι στοχευμένες και όχι οριζόντιες, δίνοντας ειδικότερη έμφαση στη στήριξη των πιο αδύναμων. Και δεύτερον, είναι ευθυγραμμισμένες με τη συνετή δημοσιονομική πολιτική την οποία έχουμε εξαρχής χαράξει. Μία επιλογή που συγκλίνει με τις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά δεν αποκλίνει από τις αντοχές της οικονομίας. Και που αντιμετωπίζει το παρόν χωρίς να ναρκοθετεί το μέλλον.

Περιλαμβάνουν, δηλαδή, αυτά που αποκαλώ ‘μέτρα μετρημένα στο μέτρο της πραγματικότητας’. Γιατί η διεθνής αναστάτωση θα περάσει, αλλά η χώρα πρέπει να είναι δυνατή για να συνεχίσει δυναμικά την πορεία της».

«Δεν θα υπονομεύσω την αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας»
«Ακούω, βέβαια, από τώρα τις κραυγές της αντιπολίτευσης για «ψίχουλα» και «κοινωνική αναλγησία». Αλλά σας βεβαιώνω ότι πρώτος εγώ θα αποφάσιζα ένα μεγαλύτερο πακέτο στήριξης αν ήμουν σίγουρος ότι αυτό δεν θα έθετε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα» εξήγησε σε άλλο σημείο και συνέχισε.

«Όμως, δυστυχώς, η πατρίδα μας δεν έχει ακόμα πλήρως συνέλθει από τη 10ετή οικονομική κρίση. Δεν φτάσαμε ακόμα στην πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα. Και πάντα οι κερδοσκόποι θα καραδοκούν να εκμεταλλευτούν την όποια αδυναμία μας».

«Καθώς, λοιπόν, οι εποχές που έρχονται είναι αχαρτογράφητες, δεν πρόκειται, για να φανώ προσωρινά ευχάριστος, να υπονομεύσω την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας. Έχουμε κάνει πολλές θυσίες για να ξανακυλήσουμε πίσω» τόνισε και κατέληξε πως: «Η υπόσχεσή μου να βρίσκομαι πάντα δίπλα στον πολίτη ισχύει όσο ποτέ, χωρίς να κρύβω τα εμπόδια. Δίνοντας, όμως, και κατευθύνσεις για να τα ξεπεράσουμε, όπως το κάναμε πολλές φορές. Από το μεταναστευτικό και τις εθνικές προκλήσεις, μέχρι τη μάχη της υγείας και την οικονομική ανάταξη». 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Να κλάψεις η Να γελάσεις γέμισαν τον κάμπο με καρύδια και ακακίες με τρελές επιδοτήσεις τώρα γεμίζουν τον κάμπο με φωτοβολταϊκά που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα μάλλον και τώρα περασαμε στην εποχή των επιδομάτων για όλα ένα επίδομα και τα δύσκολα έρχονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τη μια βάζει χέρι στο εισόδημα ανθρώπων της τρίτης ηλικίας γιατί δεν ενέδωσαν στον εκβιασμό και δεν εμβολιάστηκαν και από την άλλη δίνει επιδόματα.
    Πιθανόν να πιστεύει ότι μετά από λίγο καιρό οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα εκτός και αν τα επιδόματα έχουν μόνιμο χαρακτήρα
    Μαζέψτε τον

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.