Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

13 Σχολεία από τη Μακεδονία συμμετείχαν στο διεθνές σχολικό πρόγραμμα της Twinkl για τις Απόκριες: ''My Carnival, Your Carnival''



13 Σχολεία από τη Μακεδονία συμμετείχαν στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό project της Twinkl για τις Απόκριες:  “My Carnival, Your Carnival - Το Καρναβάλι μου, Το Καρναβάλι σου” !

Αυτή τη χρονιά περισσότερα από 65 σχολεία από την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Βραζιλία, την Ελλάδα και την Κύπρο γιόρτασαν το Καρναβάλι συμμετέχοντας στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανταλλαγής πολιτιστικών εμπειριών “My Carnival, Your Carnival - Το Καρναβάλι μου, το Καρναβάλι σου" και πάνω από 130 Καρναβαλικά μηνύματα και εικόνες ταξίδεψαν από χώρα σε χώρα.

Αυτό το σχολικό project ξεκίνησε στις 11 Φλεβάρη σε όλες τις χώρες και ολοκληρώθηκε στις 7/3 με τη συμμετοχή 45 σχολείων από την Ελλάδα και 2 σχολείων από την Κύπρο. Η σκέψη πίσω από τη συγκεκριμένη δράση του εκπαιδευτικού εκδοτικού οίκου της Twinkl ήταν να δοθεί στα παιδιά η δυνατότητα να γιορτάσουν τις Απόκριες με έναν ασφαλή τρόπο ακόμα και αν στην περιοχή τους ισχύουν ακόμα οι περιορισμοί λόγω του Κορονοϊού. Στα πλαίσια του προγράμματος πολιτιστικής ανταλλαγής ‘My Carnival, Your Carnival’ τα παιδιά κάθε σχολείου μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με μια τάξη στο εξωτερικό στέλνοντας ένα Καρναβαλικό μήνυμα αλλά και μια εικόνα σχετικά με τις παραδόσεις του Καρναβαλιού στην περιοχή τους.

Ανάμεσα στα 45 Σχολεία που συμμετείχαν από την Ελλάδα βρίσκονται και 13 Σχολεία από τη Μακεδονία. Αυτά ήταν τα: 

18ο Δ.Σ Ευόσμου, Θεσ/νίκης
Νηπιαγωγείο Παιδικοράματος &
5ο Νηπιαγωγείο Περαίας, Θεσ/νίκης
2ο Δ.Σ. Νέας Καλλικράτειας
Βρεφονηπιακός Σταθμός - Νηπιαγωγείο, Καλαμαριά “Αργώ”
1ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς
2ο Δ.Σ. Μελίκης, Ημαθίας
9ο Δ.Σ. Πτολεμαϊδας
2ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς
Νηπιαγωγείο Δισπηλιού
Δ.Σ. Νέου Σουλίου, Σερρών
9ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς
2ο Δ.Σ. Αριδαίας
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.