Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρίγκιπας Φίλιππος της Σερβίας: Το Bitcoin είναι ελευθερία — ''Πρέπει να αφαιρέσουμε τα χρήματα από το κράτος''



Ο πρίγκιπας Φίλιππος της Σερβίας και της Γιουγκοσλαβίας λέει ότι το bitcoin είναι ελευθερία. Σημειώνοντας ότι «πρέπει να πάρουμε τα χρήματα από το κράτος», ο πρίγκιπας τόνισε: «Πρέπει να έχουμε και πάλι σκληρά χρήματα. Πρέπει να έχουμε χρήματα καλής ποιότητας που δεν υπόκεινται σε πληθωρισμό».

Ο πρίγκιπας Φίλιππος της Σερβίας επαινεί το Bitcoin
Ο πρίγκιπας Φίλιππος της Σερβίας και της Γιουγκοσλαβίας μίλησε πρόσφατα για το bitcoin σε μια σερβική τηλεοπτική εκπομπή με παρουσιαστή τον Ιβάν Ιβάνοβιτς. Ο πρίγκιπας Φίλιππος, μέλος του Οίκου Karađorđević, είναι ο δεύτερος γιος του τελευταίου διαδόχου του πρώην Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας. Είναι ο αδελφικός δίδυμος του πρίγκιπα Αλέξανδρου και ο δεύτερος στη σειρά του θρόνου μετά τον πρίγκιπα Πέτρο.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος συνεργάζεται επί του παρόντος με έναν παγκόσμιο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στο Λονδίνο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Βασιλικής Οικογένειας της Σερβίας.

«Δουλεύω στα οικονομικά», επιβεβαίωσε στην τηλεοπτική εκπομπή. «Εργάζομαι στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων για μια διεθνή χρηματοοικονομική εταιρεία. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Νέα Υόρκη αλλά έχουν ένα μεγάλο γραφείο στο Λονδίνο. Είμαι αναλυτής. Μου αρέσει να αναλύω τον κόσμο».

Και πρόσθεσε: «Αναλύω και κυρίως λέω στους πελάτες τι συμβαίνει με την αγορά, τι συμβαίνει με τα χαρτοφυλάκια τους και μιλάω με πολλούς άλλους αναλυτές και πολλούς άλλους διαχειριστές χαρτοφυλακίου εντός της εταιρείας. Βοηθάμε στη λήψη αποφάσεων… Είναι εξαιρετική εμπειρία να είσαι αναλυτής. Μαθαίνω πολλά.»

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την κρυπτογράφηση. Τονίζοντας ότι η συμβουλή του «είναι σίγουρα δωρεάν», ξεκίνησε λέγοντας «crypto» αλλά γρήγορα διορθώθηκε για να πει «bitcoin». Ο πρίγκιπας Φίλιππος είπε: «Όχι crypto αλλά bitcoin. Αφορά μόνο το bitcoin.” Συνέχισε:

Το Bitcoin είναι ελευθερία και αυτό είναι κάτι που θέλω για όλους
Περιέγραψε: «Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μάθουν όλοι. Θα μάθουν σιγά σιγά. Μερικοί άνθρωποι δεν θα θέλουν να το μάθουν επειδή δεν το έχουν συνηθίσει. Θέλουν να προστατεύσουν το σύστημα στο οποίο τα καταφέρνουν καλά».

Ο πρίγκιπας σημείωσε: «Αλλά δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό το σύστημα, ίσως και να το καταλαβαίνουν, δεν είναι επωφελές για όλους τους άλλους στον κόσμο, έτσι δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν περνούν καλά αυτή τη στιγμή».

Ο Ιβάνοβιτς διέκοψε τον πρίγκιπα αφού είπε: «Λοιπόν, πρέπει να πάρουμε τα χρήματα από το κράτος». Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής προειδοποίησε ότι η δήλωση του βασιλικού μέλους θα μπορούσε να παρερμηνευθεί. Γέλασαν και οι δύο.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος τόνισε:

Νομίζω ότι πρέπει να έχουμε και πάλι σκληρά χρήματα. Πρέπει να έχουμε χρήματα καλής ποιότητας που δεν υπόκεινται σε πληθωρισμό.
Αναφερόμενος στον πληθωρισμό, είπε ότι το πρόβλημα συμβαίνει τώρα και «Ειδικά μετά την τελευταία χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, η οποία έχει διοχετευτεί έκτακτα κίνητρα στις οικονομίες». Αναλυτικά: «Και από τότε με την πανδημία του κορωνοϊού, πρωτοφανή ποσά τόνωσης έχουν διοχετευτεί στην οικονομία και, φυσικά, πού θα πάνε αυτά τα χρήματα; Θα δημιουργήσει πληθωρισμό».

Ο πρίγκιπας Φίλιππος προχώρησε στη συζήτηση για το bitcoin. «Με το Bitcoin, δεν το έχεις αυτό. Έχετε ανώτατο όριο μόνο 21 εκατομμυρίων bitcoin που πρόκειται να παραχθούν», περιέγραψε, προσθέτοντας:

Επομένως, δεν πρόκειται ποτέ να είναι πληθωριστικό περιουσιακό στοιχείο και αυτό βοηθά στην προστασία των ανθρώπων.

«Επιπλέον, είναι χωρίς λογοκρισία. Είναι πολύ ανταλλάξιμα. Μπορείτε να το μετακινήσετε… και θα βοηθήσει με την κυριαρχία των ανθρώπων, και βοηθά στην ελευθερία των ανθρώπων», κατέληξε ο πρίγκιπας.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.