Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λίμνη Βεγορίτιδα: «Χωματερή» από χρησιμοποιημένες συσκευασίες φυτοφαρμάκων



Ανησυχία γεννά στους κατοίκους των παράκτιων οικισμών της λίμνης Βεγορίτιδας η συνήθεια αγροτών της περιοχής να αποθέτουν ανεξέλεγκτα στις όχθες της, χρησιμοποιημένες συσκευασίες φυτοφαρμάκων. Πέραν της περιβαλλοντικής και αισθητικής υποβάθμισης το φαινόμενο αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά και τον τουρισμό.

Άδειες συσκευασίες φυτοφαρμάκων πεταμένες ανεξέλεγκτα στις όχθες τις Βεγορίτιδας. Η στάχτη γύρω τους δείχνει πως έχει προηγηθεί καύση.

Η Βεγορίτιδα ζει τους κατοίκους που ζουν γύρω και απασχολούνται ως αλιείς. Αλλά όχι μόνο αυτούς μα και εστιάτορες και ξενοδόχους. Η μόλυνσή της θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα.

Προσπαθούμε τα παράκτια χωριά να κάνουμε ό,τι μας υποδεικνύουν. Αλλά οι λύσεις είναι αποσπασματικές. Μαζεύουμε τις συσκευασίες να τις στείλουμε εκεί που πρέπει στη Σίνδο αρχικά και μετά στο Ασπρόπυργο για να ανακυκλωθούν.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της γίνονται προσπάθειες να ξεκινήσει η πιλοτική αποκομιδή των ρυπογόνων συσκευασιών. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. εχει πολλα χρονια που το εχω ξαναγράψει σε εφημεριδες και μεσα ενημερωσης, αλλα κανενας δεν ενδιαφερθηκε. Ολες οι συσκευασιες να ειναι επιστρεφομενες σε αυτον που παραγει καθε προιόν, με αναγραφόμενη επι της συσκευασιας την τιμή (π.χ.10 σεντς) επιστροφής. Τόσο απλά καμία συσκευασία δεν θα βρεθεί στον δρόμο κανένα έξοδο δεν θα κανει ο δημος για να τα συλλέξει και το περιβάλλον θα γινει περισσότερο πράσινο και κυρίως οι θάλασσες θα ξεβρωμίσουν. (Βεβαίως θα πρεπει να ειναι παγκόσμια απόφαση, όμως απο καπου πρέπει να αρχίσει για να εφαρμοστεί απο όλους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσα χρόνια οι αρμόδιοι τι κάνουν ;τίποτε.λογια λόγια λόγια όλοι για ψήφους .άντε ρε λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνοι μας τα κάνουμε, αυτά αξίζουμε. Αν ο άλλος πετάει τα σκουπίδια του σε τέτοια όμορφη λίμνη σαν να είναι ο κάδος του σπιτιού του δε φταίει κανένας αρμόδιος. 0 σεβασμός για τους άλλους και 0 σεβασμός για το περιβάλλον. Ναι, και οι αρμόδιοι μπορούν να κάνουν κάτι αλλά πρώτα απ' όλα εμείς φταίμε. Ελλάδα 2022.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα....ζώα παραμένουν ζώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 0 IQ δυστυχώς. Σε κάθε γκρεμό και λίμνη πετάνε μπάζα. Ουδέν σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακόμα και αν βάλουν κάδους 10 μέτρα μακριά από το χωράφι πάλι στην λίμνη θα τα πετάνε. Όπως και στο ΦΟΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.