Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το Δημοτικό Σχολείο Πέλλας έδωσε αντιπολεμικό μήνυμα μέσα από την τέχνη



MAKE ART AND  NOT  WAR 

Με την ευκαιρία  της  6ης Μαρτίου  -  Πανελλήνια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού- και όπως  κάθε χρόνο  ,φέτος το Δημοτικό Σχολείο της Πέλλας έδωσε το  μήνυμά του . Στα πλαίσια σειράς δράσεων που υλοποιήθηκαν για την πρόληψη και καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας αλλά και γενικότερα της βίας στη ζωή μας, φιλοτεχνήθηκε από τον ταλαντούχο εικαστικό μας, κ. Μάριο Σιμόπουλο το συμβολικό έργο με το μοναδικό, επίκαιρο και διαχρονικό  αντιπολεμικό μήνυμα: “make art and not war” ( κάνε τέχνη και όχι πόλεμο). 
   Το έργο επιλέχθηκε μεταξύ άλλων από μαθητές και εκπαιδευτικούς για να μας καθορίζει τους δρόμους και τις αξίες στη ζωή μας και για να μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να ζούμε σε έναν κόσμο χωρίς βία. Επηρεασμένοι  και ευαισθητοποιημένοι οι μαθητές μας   από το φοβικό κλίμα του πολέμου στην Ουκρανία  δίνουν το μήνυμα της ειρήνης  σε όλο  τον κόσμο μέσα από την τέχνη.
  Εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να δημιουργήσουμε τον κόσμο αυτόν , βάζοντας τα θεμέλια του από τα σχολικά μας ακόμη χρόνια, σε ένα σχολείο φιλειρηνικό όπου ο σεβασμός, η συναδελφικότητα , η αποδοχή του διαφορετικού και η ενσυναίσθηση κατέχουν κυρίαρχη θέση. 
   Οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών ,όλων των ειδικοτήτων ,αξιοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δράσεις  για την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού: ενημερώθηκαν, παρακολούθησαν βίντεο, δημιούργησαν αφίσες και κολλάζ, ζωγράφισαν ,  εκφράστηκαν μέσα από μηνύματα ,τραγούδησαν, έφτιαξαν το δικό τους τραγούδι ,   δραματοποίησαν ,έπαιξαν παιχνίδια ρόλων  και ευαισθητοποιήθηκαν για το θέμα αυτό που  μας  αφορά όλους.  
Make art and not war, στην πράξη.


 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.