Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χιλιάδες ρώσοι τουρίστες εγκλωβισμένοι χωρίς μετρητά στο εξωτερικό λόγω των κυρώσεων



Χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό, χωρίς μετρητά και χωρίς λειτουργικές πιστωτικές κάρτες, αφού οι πτήσεις τους για τη Ρωσία ακυρώθηκαν μετά τις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία, όπως αναφέρει το Forbes.

Ειδικότερα, περίπου 6.500 Ρώσοι τουρίστες βρίσκονται στην Ταϊλάνδη -ένα δημοφιλή προορισμό διακοπών για τους Ρώσους που αποτελούσαν τη μεγαλύτερη ομάδα ταξιδιωτών στη χώρα τον Φεβρουάριο- λόγω των ακυρώσεων των πτήσεων, ενώ πολλοί από αυτούς έχουν μείνει χωρίς λειτουργικές πιστωτικές κάρτες μετά την αναστολή των υπηρεσιών της Visa και της Mastercard στη Ρωσία, ανέφερε το Associated Press.

Η ρωσική πρεσβεία στην Τζακάρτα της Ινδονησίας δήλωσε στο Reuters ότι υπάρχει "άμεση υποστήριξη από την κυβέρνηση" προς τους Ρώσους που έχουν εγκλωβιστεί εκεί, προσθέτοντας ότι η ρωσική Pochta Bank παρέχει εικονικές κάρτες χρησιμοποιώντας το σύστημα της κινεζικής UnionPay.

Σχεδόν 15.000 Ρώσοι τουρίστες είχαν εγκλωβιστεί στη Δομινικανή Δημοκρατία από τις 2 Μαρτίου, όπως μετέδωσε το AFP, και η χώρα σχεδίαζε να τους φιλοξενήσει προσωρινώς.

Εκατοντάδες Ρώσοι έμειναν στη Βουλγαρία, δημοφιλή προορισμό για τους Ρώσους σκιέρ, από την 1η Μαρτίου, αφού οι ευρωπαϊκές χώρες έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στις ρωσικές πτήσεις, ανέφερε το Reuters.

Υπάρχουν λίγες απευθείας πτήσεις προς τη Ρωσία από κορυφαίους διεθνείς προορισμούς, αφού μεγάλες ξένες αεροπορικές εταιρείες ανέστειλαν τα δρομολόγια προς τη χώρα και η ΕΕ, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, ενώ οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να περιορίσουν τα δρομολόγια διεθνώς λόγω των κυρώσεων της ΕΕ που υποχρέωσαν τους ξένους εκμισθωτές να ζητήσουν την επιστροφή των αεροσκαφών τους.

Υπάρχουν ακόμη τρόποι να πετάξει κανείς προς τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης μέσω της Μέσης Ανατολής, αλλά δεν είναι δυνατόν όλοι οι Ρώσοι στο εξωτερικό να θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους αυτή τη στιγμή, δεδομένης της καταρρέουσας οικονομίας και των ανησυχιών ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα μπορούσε να κηρύξει γενική επιστράτευση.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.