Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κοινοβουλευτική ερώτηση της Ελληνικής Λύσης για τις ζημιές πυρηνόκαρπων από τον παγετό σε Λάρισα, Ημαθία και ΠέλλαΕρώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό κατατέθηκε στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση σχετικά με θέμα: 
«Αναμονή υψηλών απωλειών σε παραγωγή πυρηνόκαρπων σε Λάρισα, Ημαθία και Πέλλα λόγω παγετού».

EΡΩΤΗΣΗ
Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τoν κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Αναμονή υψηλών απωλειών σε παραγωγή πυρηνόκαρπων σε Λάρισα, Ημαθία και Πέλλα λόγω παγετού»

Κύριε Υπουργέ,

Οι πρώτες εκτιμήσεις αγροτών σε Λάρισα, Ημαθία και Πέλλα κάνουν λόγο για σοβαρές ζημιές στην παραγωγή πυρηνόκαρπων, εξαιτίας του προσφάτου παγετού. Κατεγράφησαν χαμηλές θερμοκρασιακές τιμές στις αναφερόμενες Περιφέρειες και συγκεκριμένα από -6 βαθμούς έως και -9 βαθμούς Κελσίου. Συνέπεια των παρατεταμένων ιδιαιτέρως χαμηλών θερμοκρασιών ήταν να πληγούν δενδροκαλλιέργειες (αμυγδαλιές, πρώιμες βερικοκιές και ροδακινιές) του Δήμου Τεμπών, καθώς και κερασιές, βερικοκιές, δαμασκηνιές, ροδακινιές και νεκταρινιές της Πέλλας και μέρους της Ημαθίας όχι μόνο σε υπερπρώιμες/πρώιμες αλλά ακόμη και σε μεσοπρώιμες ποικιλίες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως άμεσα διενεργήσετε τους απαραίτητους ελέγχους, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν οι αγρότες της παραγωγής πυρηνόκαρπων από τον πρόσφατο παρατεταμένο παγετό που επέφερε η κακοκαιρία
«Φίλιππος» στις αναφερόμενες περιοχές;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.