Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί μοίρασαν σπόρους για να λαχανικά, φρούτα και άνθη



Παραδοσιακοί σπόροι από λαχανικά, φρούτα και άνθη που καλλιεργούνταν δεκαετίες πριν σε κτήματα και αυλές μοιράστηκαν, σήμερα, στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος που διοργάνωσε ο Όμιλος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και η εναλλακτική κοινότητα «Πελίτι».

Σ' έναν πάγκο «απλώθηκαν» σπόροι από ντοματάκι αχλάδι, κολοκύθα, κατιφέ, μελιτζάνα άσπρη γαλλική, πράσινο πεπόνι, καρπούζι και πολλοί άλλοι μέσα σε πλαστικά σακουλάκια και περίμεναν τόσο τους αστυνομικούς όσο και τους απλούς πολίτες να τους πάρουν στα χέρια τους ώστε να τους φυτέψουν σε μπαλκόνια, γλάστρες ή μικρούς κήπους και πολύ σύντομα να απολαύσουν τους δικούς τους καρπούς.

Ο Όμιλος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης από πέρσι δημιούργησε τη δική του τράπεζα σπόρων και φέτος ήρθε η ώρα να μοιραστεί τα «μυστικά» με τους συναδέλφους και με τον κόσμο που βρέθηκε, σήμερα, στο αστυνομικό μέγαρο.

«Είναι η καλύτερη απάντηση με την επισιτιστική κρίση να βρίσκεται προ των πυλών και την ποιότητα της τροφής να περνάει τόσες δυσκολίες. Νομίζω ότι το να προσέχεις την ποιότητα και ποσότητα της τροφής και να βοηθάς παράλληλα τη γη είναι το καλύτερο για το περιβάλλον», δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Αποστόλου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς οι αστυνομικοί ξεκίνησαν δράσεις για το περιβάλλον, ο κ.Αποστόλου είπε πως «αποτελεί στερεότυπο ότι οι αστυνομικοί είναι μόνο για την ασφάλεια. Οι αστυνομικοί είναι πολίτες, πιάνουν τα μηνύματα των καιρών και θέλουν να βοηθήσουν. Όλα τα προβλήματα είναι κοινά και προσπαθούμε να είμαστε ένας συμμέτοχος σε αυτόν τον κρίκο των πολλών και διαφορετικών ομάδων που έχουν φτιαχτεί για την προστασία του περιβάλλοντος».

Παράλληλα, ο κ. Αποστόλου τόνισε πως θα συνεχιστεί η προσπάθεια ώστε η τράπεζα σπόρων να εμπλουτίζεται και να μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο, ενώ προανήγγειλε πως το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι δράσεις των αστυνομικών για την προστασία του περιβάλλοντος με δενδροφυτεύσεις και διανομή κυπέλλων ενάντια στο πλαστικό.

Από την πλευρά του, ο ιδρυτής του «Πελίτι» Παναγιώτης Σαϊνατούδης, με αφορμή τη σημερινή δράση, συμπλήρωσε πως η συνεργασία με τους αστυνομικούς εξελίσσεται εδώ και αρκετό καιρό σε επίπεδο σπόρων και πληροφοριών για το πώς να καλλιεργηθούν και να διατηρηθούν οι παραδοσιακές ποικιλίες.

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται από την πλευρά των αστυνομικών, ιδιαίτερα την περίοδο που υπάρχει η επισιτιστική κρίση στην Ευρώπη. Οι ποικιλίες είναι παραδοσιακές, καλλιεργούνται από τους παππούδες και τους προπαππούδες και μπορούν οι καλλιεργητές που τους παίρνουν να κρατήσουν και τον δικό τους σπόρο για την επόμενη χρονιά. Έχουν χρώματα, αρώματα, γεύσεις και αντοχή στις ασθένειες», δήλωσε ο κ. Σαϊνατούδης.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.