Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στα Γιαννιτσά η Υπουργός Πολιτισμού



Τα  Γιαννιτσά επισκέφθηκε, την Τρίτη 15 Μαρτίου, η Υπουργός Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη. Η Υπουργός μετέβη στα Οθωμανικά μνημεία της πόλης και στη Μητρόπολη Γιαννιτσών. Ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου όπου συζητήθηκαν ζητήματα διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς στο δήμο Πέλλας. 
Ο δήμαρχος ζήτησε τη συνεργασία της κ. Υπουργού για μια σειρά θεμάτων που αφορούν στο δήμο μας και συγκριμένα αναφέρθηκε:  
- Στην αξιοποίηση του τέως Στρατοπέδου Καψάλη όπου διατηρούνται κατασκευές, διατηρητέες και μη, από τον 15ο έως τον 20ο αιώνα.   
- Στην επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος της οικίας του Εμίν Μπέη (Παλιό Νοσοκομείο) που ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και την παραχώρηση της ιδιοκτησίας του στο δήμο Πέλλας. 
- Στην επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος για τα Λουτρά του Γαζή Εβρενός. 
- Στο σταθερό άνοιγμα των οθωμανικών μνημείων προς το κοινό. 
- Στη συνεργασία με το ΥΠΠΟ για το νέο Μακεδονικό Τάφο που ανακαλύφθηκε στην Πέλλα κάτω από το επίπεδο του σύγχρονου δρόμου, προκειμένου να καταστεί επισκέψιμος. 
- Και στην αποκατάσταση του ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην κοινότητα του  Σταυροδρομίου. 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής Πέλλας, κ. Διονύσης Σταμενίτης ο Αντιπεριφερειάρχης  Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας κ. Ζαχαρίας Σπαθόπουλος, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας κα. Ελισάβετ Τσιγαρίδα, η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας,  κα. Σοφία Χριστοφορίδου και στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Γραφείο τύπου Δήμου Πέλλας




 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Στάμκο μόνο για φωτογραφίες είσαι! Αλήθεια ποιό μνημείο πολιτισμού θα δείξεις στη Μενδώνη; Τα παραδοσιακα αρχοντικά που δεν υπάρχουν,τα τζαμιά που γκρέμισαν εξαιτίας της μισαλλοδοξιας και του μίσους προς οτιδήποτε είναι ξένο;Μήοως ιθα δείξςις τα υπέροχα πάρκα με λουλούδια,δέντρα που δεν ΄έκανες ; Μήπως την ξύλινη πεζογέφυρα των Νέων Νεκροταφείων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει και μούτρα και πηγαίνει στου εφαρμοστιδη, εξαιτίας της χάθηκε επι βαμβινη με την προτροπή του μπενη φυσικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει αυτό το δελτίο τύπου με τις συνοδες φωτογραφίες. Είναι ντροπή για τον Δήμαρχο Πέλλας αρχικά και για την Υπουργό Πολιτισμού στην συνέχεια να μην έχουν την αίσθηση της βαριάς ευθύνης της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας. Στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας και την πόλη του Μ.Αλεξανδρου η οποία είναι κρυμμένη στα χόρτα και απρόσιτη οδικά στους επισκέπτες καθώς και στους ντόπιους κατοίκους, μόνο θλίψη επιφέρει. Μια περιοχή που θα έπρεπε να είναι παγκοσμιος πόλος έλξης, έχει καταντήσει ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Πιθανόν τα αυτονόητα που γράφω να φαίνονται άγνωστα θέματα για όλους αυτούς που εμφανίζονται χωρίς ντροπή στον δημόσιο βίο, αλλά μπαίνω στον κόπο να κριτικάρω τους ξεδιάντροπος και ανίκανους που μας διοικούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχουμε αναγάγει το το τέμενος του πρώτου Οθωμανού κατακτητή της Μακεδονίας τεράστια πολιτιστική κάνουν κληρονομιά! Καλά δε λέω αλλά ας κοιτάξουμε να κάνουμε και κάνα δρόμο για το νέο μουσείο της Πέλλας και ας αναδείξουμε πρώτα το μεγαλείο του Μέγιστου των Ελλήνων που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.