Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Όργανα γυμναστικής: Γνωριμία με τα ''θηρία'' του γυμναστηρίου



Πώς να πας στο γυμναστήριο όταν όλοι γύρω σου, έτοιμοι και εξοπλισμένοι κατευθύνονται προς τα big guns, όταν εσύ δεν ξέρεις καλά καλά από πού να ξεκινήσεις και κυρίως πώς να ξεκινήσεις; Οι ανησυχίες των πρωτάρηδων είναι όλες ίδιες, αφού μέσα στο πέλαγος των οργάνων, όλοι φαίνονται να κολυμπούν με χάρη. Πριν αρχίσεις να καλείς σε βοήθεια, σου έχουμε έναν εύπεπτο οδηγό με τα βασικά όργανα γυμναστικής να διαβάσεις, για να μην… πελαγώσεις.
1. Διάδρομος γυμναστικής
Το αρχετυπικό θα έλεγε κανείς μηχάνημα γυμναστικής. Το πρώτο που σκέφτεσαι όταν ακούς τη λέξη «γυμναστήριο». Και τότε γιατί το ταμπλό του μοιάζει με πιλοτήριο; Γιατί μέσα από αυτό μπορείς να ρυθμίσεις την ταχύτητα με την οποία μπορείς να τρέξεις, την κλίση, το πρόγραμμα που επιθυμείς (τζόκινγκ, περπάτημα, σπριντ κλπ.), αλλά και να δεις πόσες θερμίδες έχεις κάψει, πόσα χιλιόμετρα έχεις διανύσει, όπως και άλλες πληροφορίες για το σώμα σου τη συγκεκριμένη στιγμή. Καλό είναι τις πρώτες μέρες να ξεκινήσεις να τον χρησιμοποιείς με ένα πρόγραμμα όπως «1΄ βάδισμα - 2΄ τρέξιμο» για 15 λεπτά, μέχρι να μπορέσεις να κάνεις περισσότερες εναλλαγές. Οι διάδρομοι τρεξίματος θα είναι ο σύντροφός σου τις μέρες που θα αντέχεις μόνο μία «χαλαρή βόλτα», αλλά και αυτές που θέλεις να νιώσεις Ολυμπιονίκης.
2. Κωπηλατικό μηχάνημα
Και μια που μιλάμε για πέλαγος, ποια άλλη θα ήταν η ιδανική εισαγωγή σου σε αυτό αν όχι το κωπηλατικό μηχάνημα; Βλέποντας κάποιον να το χρησιμοποιεί φαίνεται σαν να είναι όργανο εκγύμνασης μονομάχων ρωμαϊκής αρένας, όμως όλα είναι πιο απλά στην πραγματικότητα: Μπαίνουμε στο μηχάνημα, κρατάμε γερά τις λαβές και κάνουμε ουσιαστικά δύο κινήσεις: με την πρώτη κάνουμε έλξη της λαβής προς το στέρνο μας και με τη δεύτερη κάνουμε ολίσθηση προς τα πίσω. Είναι ιδανικό μηχάνημα αν θέλουμε να κάψουμε με μία «συνεδρία» πολλές θερμίδες, αφού το κοντέρ μπορεί να γράψει 700, όμως καλό είναι ειδικά στην αρχή να το πάμε πιο χαλαρά, προσέχοντας τα γόνατα και τους ώμους μας.
3. Ελλειπτικό όργανο
Το σαμπουάν και κοντίσιονερ του γυμναστηρίου: Το ελλειπτικό https://www.kinissis.eu/organa-gymnastikis/organa-cardio/elleiptika-michanimata  είναι ένα όργανο που συνδυάζει ποδήλατο, αναρριχητή και διάδρομο προφανώς προσελκύει και πολλούς. Όμως χρειάζεται προσοχή, καθώς δεν απευθύνεται σε αρχάριους: χρειάζεται προσοχή για να ελέγξετε τις κινήσεις τ(ων χεριών και των ποδιών σας συγχρόνως. Βασικό είναι να σφίξετε τους κοιλιακούς σας για να τους δυναμώσετε και να κρατήσετε την πλάτη σας σε ευθεία γραμμή, για να αποφύγετε κάποιο τράβηγμα και πόνο.
Σημασία λοιπόν έχει η επίγνωση πρώτα του επιπέδου μας και μετά το κολύμπι στα βαθιά με τα «θηρία» του γυμναστηρίου.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.