Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Δήμος Σκύδρας συμμετείχε στην ''Ώρα της Γης''



Ο Δήμος Σκύδρας έλαβε μέρος και φέτος στην παγκόσμια περιβαλλοντική δράση με την ονομασία « Η Ώρα της Γης» ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση και στην πρόκληση για την αμεσότητα της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης και για τη σωτηρία και την αειφορία του πλανήτη μας.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως πολλές πόλεις και χώρες παγκοσμίως συμμετείχαν με το δικό τους τρόπο, έτσι, λοιπόν κι ο Δήμος Σκύδρας επέλεξε να συμμετάσχει προχωρώντας στο σβήσιμο του φωτισμού της κεντρικής εισόδου και της επιγραφής του Δημαρχείου, το βράδυ του Σαββάτου της 26ης Μαρτίου 2022, για μια ώρα από τις 20:30΄έως τις 21:30΄,(συνημμένες φωτογραφίες πριν και μετά το σβήσιμο των φώτων  του Δημαρχείου Σκύδρας).
Ας υπενθυμιστεί ότι η προστασία και η διαφύλαξη των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος, η ορθολογική χρήση και η εξοικονόμηση ενέργειας είναι  υποχρέωση όλων μας και ειδικά όσων έχουν την ευθύνη του να διαχειρίζονται τις τύχες της ανθρωπότητας και της παγκόσμιας οικονομίας.
Όπως μας προειδοποιούν οι ειδικοί - και το αντιλαμβανόμαστε όλοι μας - οι ανάγκες σ΄ ενέργεια θ΄αυξάνονται συνεχώς σ΄όλον τον κόσμο γι΄αυτό θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας, έστω κι αν έχουμε καθυστερήσει πολύ. Η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων είναι λύσεις που προωθούνται και υλοποιούνται στη χώρα μας και διεθνώς, ωστόσο δεν έχουν προχωρήσει αρκετά κι όπως θα έπρεπε.
Ό,τι όμως προωθείται στο επίπεδο της νομοθεσίας και της εφαρμογής θα πρέπει να έχει πάντοτε ως μέτρο το σεβασμό και την προσοχή στον άνθρωπο και στο περιβάλλον!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ 


 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία Κατερινα Ιγνατιαδου σε σένα και τους συνεργάτες σου. Στον Δήμο Πέλλας φυσικά και δεν υπάρχει η "Ωρα της Γης" γιατί μόνιμα υπάρχει η Ώρα του Στάμκου. Ποιος θα ασχοληθεί με τέτοια ψιλολογια και πολυτέλειες; Ο Dr. Γρηγόρης, ο Mr. Ανδρεάδης, 'η ο Pr. Καραφυλλιας; Στα Γιαννιτσά 13 χρόνια υπάρχει η ώρα των εργολάβων, των ίδιων προμηθευτών και της γνωστής παρέας την ημερερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μόνος που μπορεί στο νόμο να μιλήσει για το περιβάλλον είναι ο δήμαρχος της Έδεσσας που εδώ και χρόνια έχει αλλάξει όλους τους λαμπτήρες σε όλο τον Δήμο και στο τελευταίο χωριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.