Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Έδεσσα (φωτο)



Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022, Α΄ Κυριακή των Νηστειών, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Εφραίμ Ανθίμου, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε στην προέλευση των αιρέσεων και την σπουδαιότητα της συνοδικής και πατερικής θεολογικής συμφωνίας για την για την Εκκλησίας, για την Πατρίδα μας αλλά και για την οικουμένη ολόκληρη. Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε εντός του ιερού ναού η καθιερωμένη λιτάνευση των ιερών εικόνων.
Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Αρχιερατικός Επίτροπος Αριδαίας, Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, Πρωτοπρ. Γεώργιος Ζουμής, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Εδέσσης, Αρχιμ. Μάξιμος Χατζής και Σκύδρας, Αρχιμ. Αντώνιος Κορέστης, ο Προϊστάμενος του ιερού ναού Αρχιμ. Χριστόδουλος Καραγιάννης, ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγ. Πάντων Εδέσσης και Υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Βαρθολομαίος Δούμος, και οι διάκονοι της Ι. Μητροπόλεως.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Πέλλας Β. Βασιλειάδης, Δ. Σταμενίτης και Θ. Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, οι οποίοι και μετείχαν στην ιερά λιτανεία, ο Διοικητής της 2ας Μ/Κ Μεραρχίας Υποστράτηγος Γ. Χατζηγεωργίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης, και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων. 
korth
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.