Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με λουκέτο απειλούνται οίκοι ανοχής – Πώς η ακρίβεια «σβήνει» και τα… κόκκινα φανάρια



Με λουκέτο απειλούνται οίκοι ανοχής στην Ελλάδα λόγω των φουσκωμένων λογαριασμών ρεύματος και της ακρίβειας, με τον κλάδο να εναποθέτει τις ελπίδες του στην κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για να ανακάμψει.

Το επάγγελμα του έρωτα επί πληρωμή από το πρώτο lockdown ακόμη βίωσε ανεπανόρθωτα πλήγματα εξαιτίας των πολύπλοκων οδηγιών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, με συνέπεια σημαντική μερίδα ιερόδουλων να γυρίσει την πλάτη στους νόμιμους οίκους ανοχής και να οδηγηθεί στην παράνομη πορνεία.

Και αν κατά τα δύο πανδημικά χρόνια ο κλάδος «φυτοζωούσε» και αντιμετώπιζε διαρκώς αντιξοότητες που έσφιγγαν ολοένα και περισσότερο τη θηλιά στον λαιμό των ιδιοκτητών, πλέον η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση απειλούν με ολοκληρωτικό εξοστρακισμό τους εναπομείναντες -εντός νομοθετικού πλαισίου- οίκους ανοχής, με τους επιχειρηματίες να καλούνται να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος χιλιάδων ευρώ.

Η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας (Σ.Ε.Π.Ε.), Έλλη Κανελλοπούλου εξηγεί στο ThessToday.gr ότι το ρεύμα θα οδηγήσει νομοτελειακά σε λουκέτα επιχειρήσεων, ενώ υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Επαναλειτουργούν με... αυστηρούς κανόνες οι οίκοι ανοχής στην Ελλάδα
«Το ρεύμα έχει δυσκολέψει πολύ την κατάσταση για τον κλάδο μας. Είχαμε που είχαμε όλη αυτή την πτώση της κίνησης τα χρόνια της πανδημίας με τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό, πλέον απειλούνται και επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα εδώ και χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Κανελλοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν μαγαζιά που προηγουμένως πλήρωναν λίγες εκατοντάδες ευρώ σε λογαριασμούς ρεύματος και πλέον το ποσό έχει φτάσει 1.500 ευρώ και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη περισσότερο».

«Ανάγκη να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού»
Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια των lockdown αυξήθηκε κατακόρυφα η παράνομη ερωτική συνεύρεση και ώθησε μεγάλο κομμάτι των πελατών σε σπίτια και ξενοδοχεία. Η κα Κανελλοπούλου επισημαίνει την ανάγκη να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς, όπως λέει, «πρέπει να επιστρέψει ο κόσμος πίσω στις νόμιμες επιχειρήσεις, εκεί όπου τηρούνται και όλα τα μέτρα προστασίας από την covid-19».

«Θα είναι ανάσα για εμάς η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, διότι οι περιορισμοί έχουν δυσκολέψει την κατάσταση. Μια μεγάλη μερίδα των πελατών οδηγούνται από τα lockdown ακόμη στις παράνομες συναντήσεις -κυρίως σε σπίτια- επειδή εκεί δεν υφίστανται τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, αλλά ούτε και η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην άρση αυτού του μέτρου ώστε οι πελάτες να επιστρέψουν πίσω στους νόμιμους οίκους ανοχής», δήλωσε η πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Ε., υπογραμμίζοντας ότι «πλέον ξεκινάει σιγά-σιγά και η τουριστική περίοδος και ενδεχομένως αρκετοί ξένοι να ζητήσουν συντροφιά στις επιχειρήσεις του κλάδου».

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Εκεί φτάσαμε κυρίες και κύριοι,να μη μπορούμε ούτε να "ξαλαφρώσουμε"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μέχρι και το πηδημα μας έκοψε ο Μητσοτάκης

      Διαγραφή
  2. Μου φαίνεται ακατανόητο που η πορνεία εξακολουθεί να είναι νόμιμη στην Ελλάδα. Μάλλον υπάρχουν ένθερμοι θιασώτες σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής διαστρωμάτωσης, δεν εξηγείται αλλιώς. Θεωρώ επίσης προσβολή για το τόσο όμορφο ερωτικό συναίσθημα να ονομάζεται «έρωτας επί πληρωμή» ή «αγοραίος έρωτας» η στενή σαρκική επαφή με οικονομικό αντάλλαγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παντού σε όλο τον κόσμο υπάρχουν μπουρδελα ρε μπαγλαμά, που σου φαίνεται και ακατανόητο κομπλεξικε

      Διαγραφή
    2. Οι χαρακτηρισμοί σου δείχνουν κάτι για σένα, όχι για μένα. Αλλιώς θα ήξερες ότι οίκοι ανοχής δεν υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, σε αντίθεση με ό,τι ισχυρίζεσαι. Ορίστε και η κατάσταση στην Ευρώπη:

      https://en.wikipedia.org/wiki/Prostitution_in_Europe

      Σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Σουηδία, Νορβηγία, Γαλλία, Ιρλανδία και Ισλανδία) η αγορά υπηρεσιών σεξ αποτελεί έγκλημα με όποιο τρόπο κι αν γίνεται. Σε άλλες χώρες, όπως η Δανία και η Φινλανδία, ενώ η πορνεία γενικά δεν είναι παράνομη, η οργανωμένη μορφή της (οίκοι ανοχής) αποτελεί επίσης έγκλημα.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.