Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στάση εργασίας των συμβασιούχων στο νοσοκομείο Έδεσσας- Ζητούν συνέχιση της εργασίας τους (βίντεο)



Στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 μετά το μεσημέρι και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου Έδεσσας πραγματοποιούν σήμερα, Δευτέρα 21 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων της νοσοκομειακής μονάδας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμα στην εργασία και αντιδρούν στην είσοδο των εργολάβων στα νοσοκομεία. 
Είναι γνωστό ότι, όπως επισημαίνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στις 31 Μαρτίου απολύονται από τα νοσοκομεία της χώρας συνολικά 8.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Οι εργαζόμενοι ζητούν «την εκδίωξη όλων των εργολάβων και την θεσμοθέτηση της δυνατότητας των Νοσοκομείων να συνάπτουν νέες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου με το προσωπικό», καθώς και την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Να μην περάσει δηλαδή η απόφαση της κυβέρνησης που προβλέπει την ανάθεση υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιώτες εργολάβους, οι οποίοι, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, "κοστίζουν 30% με 50% περισσότερο στο Δημόσιο από τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και προσφέρουν τα μισά χρήματα από αυτό που δικαιούνται οι εργαζόμενοι που απασχολούνται".

"Ζητούμε την συνέχιση της εργασίας μας"
"Ζητούμε την συνέχιση της εργασίας μας", επισημαίνουν στην Η.Ε. karatzova.com" οι εργαζόμενοι Σοφία Παλιομπέη και Γιάννης Κικιλίγκας στην εστίαση και στην καθαριότητα του νοσοκομείου Έδεσσας επισημαίνοντας παράλληλα ότι "η απόφαση είναι τουλάχιστον προκλητική, την ώρα που οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι καλύπτουμε πάγιες ανάγκες του νοσοκομείου". 

Οι συμβασιούχοι (Σ.Ο.Χ.- Επικουρικοί -από ΟΑΕΔ) απαιτούν: 
• Να μην έρθει κανείς εργολάβος! 
• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων! 
• Μαζικές και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.  
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. παιδιά μονιμότητα τέλος, και το ξέρατε απο πριν, καλά δουλέψατε καλά πληρωθήκατε άντε να έρθουν και άλλοι έστω έκτακτοι η του εργολάβου μην είστε μοναχοφαηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εργολάβοι να μπουν αυτούς θα πάρουν οπότε με την κακία θα μείνεις...και πάλι θα δουλέψουμε και θα πληρωθούμε είτε με μονιμότητα είτε σε εργολάβους οπότε ψαξε καμία αλλη δουλειά .και μην τρέχουν τα σάλια σου να μπεις εκεί που έφτυσαν αίμα όλο αυτό τον καιρό αυτα τα άτομα μεσα στην πανδημία..

      Διαγραφή
  2. με συμβάσεις ορισμένου χρόνου
    ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΦΡΑΣΗ.
    ΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΛΗΞΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ, ΛΗΓΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ.
    ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ.
    ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ , ΠΟΛΛΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΤΡΥΠΗΜΑΤΟΣ, ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΣΤΑΣΗ ΚΡΑΤΗΣΑΤΕ;
    ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΙ ΩΡΑ ΟΛΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε ουγκ εμβόλιο το λένε τρύπημα είναι αυτό που σου έκαναν εσένα πριν από χρόνια

      Διαγραφή
  3. Κούλα διέλυσε τα όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.