Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μεταφέρεται το Τηλεφωνικό-Ασυρματικό κέντρο του ΕΚΑΒ Ν. Πέλλας στη Θεσσαλονίκη



Η διοίκηση του παραρτήματος του ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, υλοποιεί την απόφαση για μεταφορά του  Τηλεφωνικού-Ασυρματικού κέντρου του ΕΚΑΒ Νομού Πέλλας από την Έδεσσα στη Θεσσαλονίκη.
Μέχρι τώρα καλώντας το 166 εντός του Νομού Πέλλας η κλήση κατευθυνόταν στην Έδεσσα. Από εδώ και στο εξής η κλήση στο 166 (δωρεάν) θα κατευθύνεται στο επιχειρησιακό κέντρο του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη.
Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι ότι απελευθερώνονται οι υπάλληλοι που απασχολούνταν στο τηλεφωνικό κέντρο της Έδεσσας για να επανδρώσουν περισσότερα ασθενοφόρα στο νομό, όπως επίσης ότι πλέον θα υπάρχει ένα κεντρικός συντονισμός κυρίως σε περιστατικά καταστροφών που χρειάζεται συνδρομή ασθενοφόρων από διάφορους τομείς της κεντρικής Μακεδονίας.

Οδηγίες σωστής χρήσης του ΕΚΑΒ
Αν χρειασθείτε εσείς ή κάποιος άλλος να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο τότε:
Αν έχετε την δυνατότητα να μετακινηθείτε προς το πλησιέστερο νοσοκομείο που εφημερεύει με δικό σας τρόπο, παρακαλούμε πραγματοποιείστε το. Έτσι δίνετε την δυνατότητα σε συνάνθρωπο μας που έχει άμεση και μεγαλύτερη ανάγκη από εσάς, να χρησιμοποιήσει το ασθενοφόρο.
Το ΕΚΑΒ δεν είναι TAXI. Κάθε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που απασχολείται είτε χωρίς αιτία, είτε για επανεξετάσεις ή εξιτήρια όλη εκείνη την ώρα λείπει από τα επείγοντα και το επείγον δυστυχώς δεν έχει ούτε μέρα ούτε ώρα. Όταν το χρειαστούμε πρέπει να είναι διαθέσιμο.
Μπορείτε να καλείτε το 166 από οποιοδήποτε τηλέφωνο χωρίς χρέωση, από κινητό, σταθερό ή ακόμα και θάλαμο με καρτοδέκτη χωρίς κάρτα.
• Δηλώστε τον αριθμό τηλεφώνου (κινητό ή σταθερό) από το οποίο καλείτε.
• Δηλώστε την περιοχή από την οποία καλείτε (π.χ. πόλη – χωριό κλπ).
• Δηλώστε την ακριβή διεύθυνση και κάποιο χαρακτηριστικό σημείο (π.χ. εκκλησία – σχολείο κ.λ.π.) για να σας βρει πιο εύκολα και πιο γρήγορα το ασθενοφόρο (ιδίως σε μέρη χωρίς διευθύνσεις και αριθμούς φροντίστε να υπάρχει κάποιος στο δρόμο να κατευθύνει το ασθενοφόρο)
• Πείτε πόσα θύματα υπάρχουν (αν πρόκειται για τροχαίο ατύχημα ή άλλο).
• Μην κλείσετε πρώτος το τηλέφωνο! Ρωτήστε τον τηλεφωνητή του ΕΚΑΒ, αν χρειάζεται κάποια άλλη πληροφορία, ίσως χρειασθούν περισσότερα στοιχεία από αυτά που δώσατε και περιμένετε να κλείσει πρώτα εκείνος το τηλέφωνο.
Καταλαβαίνουμε πως ο εκνευρισμός και η αναστάτωση σας ίσως είναι δικαιολογημένη αλλά προσπαθήστε να μείνετε ψύχραιμοι. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να σας βοηθήσουμε καλύτερα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην κάνετε φάρσες στο 166, είναι εγκληματική ενέργεια! Την στιγμή της φάρσας κάποιος συμπολίτης μας θα κινδυνεύει αβοήθητος. Μιλήστε στα παιδιά σας γι’ αυτό, αξίζει τον κόπο. Όλες οι τηλεφωνικές διαλέξεις καταγράφονται και οι φαρσέρ διώκονται ποινικά.


 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. 1.Η συρρίκνωση των υπηρεσιών υγείας συνεχίζεται. Απαξιώνοντας έτσι τη δημόσια υγεία, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην ιδιωτικοποίηση της !!!
    2.Αραγε το τηλ κέντρο στην Θεσσαλονίκη γνωρίζει έτσι απλά που πέφτει ο Αρχάγγελος και οι Προμαχοι για να συντονίζουν σωστά τις διακομιδές.
    3. Οι σχέσεις με τα νοσοκομεία αυτοκαταργουνται.
    4.Δεν αυξάνεις τα πληρώματα με τέτοιες απαράδεκτες μεθόδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.