Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανήσυχοι μετά την άδεια της μοναδικής γιατρού οι ογκολογικοί ασθενείς που εξυπηρετούνται στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών- Καλύπτεται άμεσα η θέση, λέει ο διοικητής



Έντονα ανήσυχοι και προβληματισμένοι για την μελλοντική τους εξυπηρέτηση από το Νοσοκομείο Γιαννιτσών είναι πάνω από 500 ογκολογικοί ασθενείς της Π.Ε. Πέλλας. Και αυτό γιατί η μοναδική ογκολόγος-ιατρός στο αντίστοιχο τμήμα της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου, Ράνια Ρωμανίδου, από χθες βρίσκεται σε άδεια τοκετού.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την παραίτηση τον περασμένο Νοέμβριο του ογκολόγου, διευθυντή της παθολογικής κλινικής Γιάννη Κακουλίδη, έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους ασθενείς οι οποίοι φοβούνται το ενδεχόμενο περιορισμού εξυπηρέτησης αλλά και εισαγωγής νέων περιστατικών, κάτι που μπορεί να τους οδηγήσει αναγκαστικά να απευθύνονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για τις θεραπείες τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τους συγγενείς τους. 
Μέχρι σήμερα το ογκολογικό τμήμα των Γιαννιτσών λειτουργεί άριστα και εξυπηρετεί ασθενείς απ’ όλο το Νομό Πέλλας. 

Βαγγέλης Λόγγος: "Μέσα στην εβδομάδα έρχεται ογκολόγος- Θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του τμήματος"
Καθησυχαστικός για την λειτουργία του ογκολογικού τμήματος είναι ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας, υπεύθυνος της Μονάδας Γιαννιτσών Βαγγέλης Λόγγος, ο οποίος σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας είπε ότι ήδη έχει υπογραφεί σύμβαση με ογκολόγο-ιατρό, ο οποίος αναμένεται να έρθει στο νοσοκομείο μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε. "Τα τελευταία χρόνια έχουμε οργανώσει ένα πολύ λειτουργικό και αποτελεσματικό ογκολογικό τμήμα, έχουν αυξηθεί κατά 60% τα περιστατικά των ασθενών που παρακολουθούνται τακτικά ή υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες και αυτό δεν πρόκειται να ακυρωθεί. Θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα την λειτουργία του τμήματος", επισημαίνει ο κ. Λόγγος. 

Μόνο μία (!) η θέση στον Οργανισμό του Νοσοκομείου
Να σημειωθεί ότι στον Οργανισμό της Νοσοκομειακής Μονάδας των Γιαννιτσών προβλέπεται μόνο μία θέση της ειδικότητας αυτής και ίσως αυτό χρειαστεί να επανεξεταστεί. Και αυτό γιατί το ογκολογικό της παθολογικής του νοσοκομείου Γιαννιτσών αποτελεί το μοναδικό τμήμα που διαθέτει ο Νομός Πέλλας με μεγάλη επισκεψιμότητα ασθενών αφού εξυπηρετεί περίπου 530 ασθενείς, από τους οποίους οι 130 είναι ασθενείς που έχουν ανάγκη να υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία και οι 400 παρακολουθούνται σε τακτική βάση προκειμένου να αξιολογείται συνεχώς η πορεία της υγείας τους.

Έχουμε ξανατονίσει και σε άλλες περιπτώσεις ότι η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να δώσει κίνητρα ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές (όπως της ΠΕ Πέλλας) προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον από νέους ιατρούς να στελεχώσουν τα νοσοκομεία της περιοχής. Αυτό γίνεται πολύ περισσότερο αναγκαίο, επιβάλλεται θα λέγαμε, όταν πρόκειται για εξυπηρέτηση ογκολογικών ασθενών.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.