Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

H Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας



Η φετινή 8η Μάρτη είναι μέρα πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας ενάντια στην εκμετάλλευση,  τη μήτρα της βίας και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία. Εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, καθώς η όξυνση των οικονομικών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών ανάμεσα στο στρατόπεδο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μία και αυτό της Ρωσίας από την άλλη προειδοποιεί για τους τεράστιους κινδύνους ακόμα και γενικευμένης ανάφλεξης και τις επιπτώσεις που θα έχει για το λαό μας αυτή η εμπλοκή. Αρνούμαστε να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων κ.α. που τα υπηρετούν, το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών.
Στις 8 Μάρτη δυναμώνουμε το σύνθημα «Εκμετάλλευση, πόλεμοι και βία. Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση των λαών».
Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών μαζί με εργατικά σωματεία και συλλόγους τιμά αγωνιστικά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και εκδηλώσεις.
Την Παρασκευή 4/3/2022 έγινε εξόρμηση στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας.
Την Τρίτη 8/3/2022 στις 6:00 στο Πολύκεντρο Γιαννιτσών.  
Την Τετάρτη 9/3/2022 εξόρμηση σε Σουπερ Μάρκετ με την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νομού Πέλλας στον Ιδιωτικό Τομέα.
Την Πέμπτη 10/3/2022 εξόρμηση στη Λαϊκή Αγορά Γιαννιτσών.
Την Κυριακή 13/3/2022 στις 6:00 εκδήλωση στην αίθουσα του Κέντρου Πληροφόρησης του Δήμου Πέλλας (Βόρεια Πλευρά Πνευματικού Κέντρου), θα γίνει ομιλία από εκπρόσωπο της ΟΓΕ και θα ακολουθήσει προβολή ταινίας.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.